Massanfall mot ukrainska städer – flyglarm ljuder

UKRAINA. Flera stora ukrainska städer har attackerats. Flyglarmen ljuder runt om i landet och människor uppmanas att söka skydd.  The Guardian beskriver situationen som en ”massanfall” och skriver att Poltava, Mykolajiv, Dnipro and Tjernihiv har attackerats.

Minst två explosioner har hörts i Ukrainas huvudstad Kiev, rapporterar Kyiv Independent och Reuters med hänvisning till vittnen.

Två lägenhetshus har träffats av ryska robotar, skriver stadens borgmästare Vitalij Klytjko på Telegram. Flera robotar har skjutits ner, fortsätter han.

”Ryssland svarar på Zelenskyjs tal under G20-mötet med en robotattack. Är det någon som seriöst tror att Kreml vill ha fred? De vill ha total lydnad. Men i slutändan förlorar alltid terrorister”, skriver Andrij Jermak, rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, på Twitter.

En talesperson från det ukrainska flygvapnet uppger att Ryssland har avfyrat minst 100 robotar mot landet.

-Pettersson säger att terrorbombningar mot civil infrastruktur verkar vara det enda Ryssland klarar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Massanfall mot ukrainska städer – flyglarm ljuder

 1. Lavrov och Pisskov är sura för att FN röstat för att behålla de frusna tillgångarna i väst för Ukrainas behov.
  Tydligen har rysspacket en stor del av sin valuta och guldreserv placerad i väst… perfekt, då är det bara att utnyttja det.

  20
  6
 2. Läser med förvåning i många kommentarer,att bloggen har många besökare som inte vet eller förstår,vad ett Krig innebär !!
  Delar av deras rader tycks utgå från att endast Ukraina gör framsteg,kanske beroende på den ensidiga propagandan i PK-pressen !!
  I detta krig är det som i alla tidigare,endast de tvångsinkallade o. civilbefolkningen,som får lida och taga skadan och dessutom dö i förtid….

  12
  27
 3. Den ryska fascismen visar ännu en gång sitt fula tryne.

  Måtte de ansvariga ryska fascisterna ALDRIG mer välkomnas i den demokratiska världen.

  23
  5
 4. Vad skulle hända om Ukrainska militären går in i Ryssland och låter dom smaka på egen medicin?

  17
  14
 5. Putin kommer att fortsätta med terrorn mot omvärlden tills någon låter ryssarna smaka på sin egen medicin!

  43
  13

Kommentera