Sverigedemokraterna vill att alla ska lyda

INRIKES. Det kan vara en av de märkligaste tvister som hamnat i en svensk domstol. Lastbilschauffören och Sd-politikern Mats Fredlund kräver att få fortsätta att vara medlem i facket. Fackförbundet Transport vill få bestämma i sin egen förening. Nyligen avslutades förhandlingarna i Hovrätten. Domen som meddelas om någon vecka kommer att berätta en hel del om hur det ser ut med den svenska demokratin, skriver Ingvar Persson på Aftonbladet.

Ingvar Persson är en vänsterbliven journalist som i runt 20 år arbetat på Aftonbladet. Persson tycker på fullt allvar att fackets stadgar ska stå över svensk lag och att den som är missnöjd med facket inte ska kunna gå till domstol. Att Mats Fredlund (SD) fick rätt i tingsrätten gör Ingvar Persson upprörd och nu hoppas han på att hovrätten har en annan uppfattning.

***

TIDIGARE 2021-03-23 Transport överklagar till hovrätten

FACKLIGT. Tingsrätten gav SD-politikern Mats Fredlund rätt gentemot Transportarbetareförbundet när det gäller förbundets uteslutning av Fredlund. Nu väljer Transport att överklaga till hovrätten.

Hans Ericsson en sorts fackpamp som finns än idag

”Tingsrättens dom är ett hot mot vår förening, det vi gemensamt arbetar för och i längden ett hot mot hela demokratin. Transport överklagar domen eftersom vi tvärtemot tingsrätten anser att våra stadgar är tillräckligt tydliga för att kunna utesluta dem som aktivt inte arbetar för allas lika värde”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att lastbilschauffören Mats Fredlund uteslöts ur förbundet efter att han valts till ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Kiruna. Beslutet överklagades och i början av mars kom beskedet att tingsrätten gick på Mats Fredlunds linje.

-Pettersson säger att allas lika värde gäller bara dem som är socialdemokrater enligt transport…

TIDIGARE 2021-03-04. Transport gjorde fel när de uteslöt SD-medlem

FACKLIGT. Transportarbetarförbundet hade inte fog för att utesluta lastbilschauffören Mats Fredlund för att han valts in i Kirunas kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, meddelar Stockholms tingsrätt.

Domstolen menar att förbundet inte hade något stöd för uteslutningen i sina stadgar. Transport är det LO-förbund som har drivit den hårdaste linjen gentemot SD. Förbundet har flera gånger uteslutit medlemmar som är aktiva i partiet.

Om Mats Fredlund på bloggen…

-Pettersson säger att många LO-medlemmar röstar på SD men för LO:s ledning är socialdemokratiska partiet viktigare än medlemmarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverigedemokraterna vill att alla ska lyda

 1. Precis Niklas R. Facken har en särställning som skiljer dem från andra privata föreningar. De har av sozzarna fått specialrätt att förhandla om, inte bara löner utan även andra arbetsvillkor. Man kan inte bli medlem i en a-kassa utan att vara fackmedlem. Kanske den nya regeringen skulle ta bort den i praktiken exklusiva rätten att teckna kollektivavtal. Det är inte bara LO-facken som är dominerade av sozzar. Det gäller även de flesta som tillhör TCO och många, speciellt kvinnodominerade, akademikerfack. SSR, Jusek, DIK, KyrkA, Lärarförbundet Lärarnas Riksförbund. Man kan väl säga att sozzarna, Aftonbladet och många fackförbund vill ha åsiktsförbud och antidemokrati.

 2. Fackföreningar har helt spelat ut sin roll. Dom har spårat ur. Det är ju medlemmarna som betalar. Det är medlemmarna dom ska företräda. Enda lösningen är att gå ur facket och bilda nåt nytt opolitiskt. Gör alla fackpampar arbetslösa så kanske dom äntligen begriper

  18
 3. Undrar ifall Gud Fader står över Facket, eller? Jag tror nog att facket strävar
  efter att stå högst? Det är fan inte lite fräckt när man tror att Svensk lag inte
  ska stå över fackets otidsenliga regler? kanske skulle LO facken få inskrivet
  att man ska fråga alla sina medlemmar om dom går med på att LO skänker
  stora delar av medlemmarnas pengar till ett visst politiskt parti ??

  21
 4. Var tog detta ältande om allas lika värde vägen ? Man undrar ju ibland om inte fackföreningarna spelat ut sin roll ? Medlemmarnas intressen verkar ju ha försvunnit för den nya religionen “värdegrunden “…Fackföreningarna var från allra första början en mycket god sak som fick kämpa med blod svett och tårar för att kunna driva igenom sina rättmätiga krav.Nu har det som allt annat blivit ett självspelande piano och som glömmer bort vem som betalar fackavgifterna i tron på att facken ska tillvarata och hjälpa medlemmarna som behöver deras stöd….

  24
 5. Vilka “värderingar” styr Ingvar Persson? Inte är det de demokratiska!

  Men får man bara bra betalt kanske demokratiska principer INTE är så viktiga.

  Vad var det Grucho Marx sade “Om inte mina värderingar är bra nog så har jag andra”

  Tack Ingvar för att du visar …………..!

  20
  2
 6. Aftonbladet och dess personal har följt och gått exakt samma väg som Sossarna och facket .
  Rätt utför.
  Från sin upphöjda position har de inte sett att verkligheten förändrats .
  De har haft så fullt upp med att prata skit om den nya tidens nyckelpersoner och politiker , att de inte sett att Sveriges arbetare och Folkhemmet har ändrats .
  Att förskingra de inarbetade skattepengarna på massa annat än det de är avsedda för uppskattas inte av knegarna.
  Kriminaliteten , tryggheten , välfärden , vården allt påverkat av Sossarnas misslyckade politik .
  Så Aftonbladets smörja kan vi ta lätt på .
  De måste nog se över sitt innehåll , om de ska ha några läsare kvar .

  28
 7. Ja partipiskan kräver lydnad av partimedlemmar!?
  Men fackföreningar är inga part organisation
  Fackföreningar är en intresse organisation för arbetare eller löntagare!?

  Och just denna sista fadäs med facket där man frångått åsiktsfriheten och yttrandefriheten är särskilt intressant för det kräver ju en om organisationen av fackföreningar och LO det är ju självklart att man inte kan ha som motarbetar demokrati och åsiktsfriheten så domen i detta bär bli att man splittrar fackföreningar i olika politiska fraktioner som då konkurrerar med bästa avtalen och löner !!? Och det är ju faktiskt så att mångfalden och konkurans mellan fackföreningar kommer att ge högre löner och avtal ..
  Det då efter som toyboys och bidragstagare förvissa svårigheter med löner arvoden och bidrags klassifikation!

  Detta kan bli döds stöten för den bidragsberoend och arvoden fördelningen innom sossialismen

  19
  1

Kommentera