Kallt som fan i USA o Kanada

Ovanlig kyla över Nordamerika i helgen. Under natten den 9 november sjönk temperaturerna över centrala och västra provinser i Kanada , såväl som många västra delstater i USA, till minst 10C under det normala, med vissa delar av Kanada med temperaturer så låga som 20C under normala världen.

Temperaturerna sjönk under noll över en stor del av Nordamerika, från norra delarna av Arizona och New Mexico upp till stora delar av Kanada.  Lägsta temperaturer så låga som -25C till -30C registrerades över stora delar av västra Kanada.

I helgen kommer kylan att bli extremt utbredd och expandera söderut och österut in i de östra delarna av USA när kall luft störtar söderut på västsidan av ett nordostligt rörligt lågtrycksområde. En plats som sannolikt kommer att se dramatiska temperaturförändringar när de kyliga förhållandena fortsätter in i nästa vecka är Austin, Texas.

LÄNK

6 thoughts on “Kallt som fan i USA o Kanada

 1. USA och Kanada får kalla in Greta samt Herr Bodum samt Fru Stendum så dom kan förklara att det är dom stora utsläppen från bensin och dieselbilar som orsakat kylan.

  7
  1
 2. Ja inkalla genast den gudomliga Greta för att välsigna den sönderskurna gas ledningen i Östersjön . Klimatguden hämnas genom att frysa arslet av USA och Kanada!!
  Pax viskum min son betyder gå i frid!

  8
  1
 3. Någon som tror att meteorologerna på Svt och Tv4 som tjatar om klimatförändringarna kommer att nämna kylan?

  24

Kommentera