Bevis för 400 krigsbrott i Cherson

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att landets militär under helgen har säkrat 226 samhällen i Chersonregionen som sammanlagt har över 100 000 invånare, rapporterar Reuters.

Vladimir Putins kyrkogård

I takt med att byarna har säkrats uppger Zelenskyj att de har hittat bevis för en uppsjö av krigsbrott.

Våra utredare har hittat bevis för över 400 krigsbrott i regionen, säger Zelenskyj som tillägger att både civila och soldater har hittats döda.

Zelenskyj säger också att striderna i regionen fortsätter i oförminskad styrka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Bevis för 400 krigsbrott i Cherson

  1. Ryssen Alexander Dugin, en kraftfull anhängare av Rysslands invasion, har öppet kritiserat Putin för att inte ha försvarat “ryska städer” som Kherson, enligt Washingtonbaserade Institute for the Study of War. ISW.iTankesmedjan citerade Dugin som sa att Putin har ett ansvar att bevara Ryssland eller möta ödet för “regnens kung”, med syftningl i boken “The Golden Bough” Frazer dödas en kung för att inte ha gett regn under en torka. Väst (har) börjat antyda att jag och ryska patrioter har vänt oss mot Putin efter Kherson-kapitulationen och påstås kräva hans avgång”, skrev Dugin. “Ingen har vänt Putin ryggen, jag och alla ryska patrioter stöder honom villkorslöst.”

    – Frågan är när de ryska ickepatrioterna öppet vänder Putin ryggen. Patrioterna gör det inte för de vet att det inte kommer att regna manna från skyn när Putin är borta.

    11
    1

Kommentera