Ryska trupper kan tvingas fly via färjor

UKRAINA. Ukrainska styrkor har i sin motoffensiv tagit kontroll över ytterligare tolv byar och städer i Cherson-regionen sedan i går, rapporterar AFP. Kyiv förhåller sig fortsatt skeptiskt till det ryska beskedet om en fullskalig reträtt från staden med samma namn, men har samtidigt noterat hur ett par enheter förflyttats över till andra sidan Dniprofloden.

Ukrainska stridsvagnar T-72 Foto Aleksandr Shulman

Det framgår dock inte på vilket sätt. Ukraina har under lång tid beskjutit flera broar och ett ryskt alternativ att soldaterna flyr via färjor. Det är dock inte ett möjligt sätt att transportera viss militär utrustning, uppger en ukrainsk militäranalytiker. För att få över sådan utrustning behöver Ryssland upprätta tillfälliga broar.

Den amerikanske generalen Mark Milley bedömer att mellan 20 000 och 30 000 ryska soldater befinner sig i Cherson och är av uppfattningen att en reträtt faktiskt kommer att ske.

Uk

Ryssland minerar och vill göra Cherson till dödens stad säger Ukraina, enligt Reuters.

-Pettersson antar att ryssarna kan få fri lejd hem om de lägger ned vapnen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryska trupper kan tvingas fly via färjor

 1. Ja det verkar rimligt i alla fall allt som flyter på floden är naturligtvis lastat med tjyvgods ! Det är ju så Putin försörjer sig och armen

 2. Verkar som orcerna försöker rädda sina något så när dugliga trupper ( VDV osv ) medan de lämnar resten (mobiks, kadoyroviter, LNR/DPR mfl ) vind för våg att klara sig bäst de gitter.

  En sak orcerna inte kan rädda är deras tunga utrustning och orcerna får det svårt med försörjningen av de evakuerade horderna då Ukraina kontrollerar undethållsrutten till södra Ukraina samtidigt som Kertjbron i praktiken saknar betydelse.

  Enbart i en enda framrykningsriktning skall UAF tagit över 800 orcer som fångar.

  • Proryska kanaler i panik, uppskattar mellan 18000-22000 orcer avskurna väst om Dnjepr samtidigt som samma källor klagar över att UAF beskjuter övergångsställen med kännbara förluster för orcerna.

   7
   1
 3. Dom har nog något jävelskap för sig, men Ukrainarna känner dem allt för väl för att gå på
  deras dubbelspel?

  12
  1
 4. Avancera och skjut artilleri mot samtliga färjor som upptäcks. Kan bli lite föroreningar i floden, men det går över på sikt

  27
  8
  • Krig är till stor del taktik.
   Det är klart att varken amerikanska generaler eller MSM medierna i västvärlden har en spåkula även i denna situation.
   Det tragiska är att så många människor verkar gilla krig och mänsklig förödelse.
   Godhets knarket skördar sina offer.

   6
   12
   • Med tanke påhur kriget har gått , kan vi väl konstatera att Ryssarna varit dåliga
    taktiker?

    10
    2
 5. Pettersson antagande, att ryssarna kan få fri lejd hem om de lägger ned vapnen.
  – Tror inte de vill. Vad väntar då, transport till deserteringslägret för Putins förrädare?
  Ge dem rena kläder och verktyg att återuppbygga vad de förstört. De blir vänner med dem de vulle döda och hjältar när de återvänder till Ryssland när Putin och hans patrask är borta.
  #StandWithUcraine

  23
  7

Kommentera