Ryssland drar tillbaka trupper från Cherson

UKRAINA. Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu beordrar reträtt från Dneprflodens västra strand, rapporterar Reuters. Ukraina har stärkt sin motoffensiv i området runt storstaden Cherson de senaste dagarna.

Staden Cherson i länet med samma namn, Ukraina

På onsdagen sprängdes den viktigaste bron ut från Cherson och en av Rysslands viktigaste militärer i området dödades i vad ryska medier uppgav var en bilkrasch, enligt Reuters.

Är uppgifterna riktiga är det ett enormt bakslag för Ryssland, men eftersom Rysslands ljuger oavbrutet så får vi se om tillbaka dragandet blir verklighet.

-Pettersson tycker Ryssland ska dra dig tillbaka från hela Ukraina, samt Georgien och Moldavien där de också olagligt har trupper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland drar tillbaka trupper från Cherson

  1. Nu kommer det uppdagas troligtvis mycket värre folkmord i Cherson än i t.ex. Butja eller Izium. Cherson är mycket större och orcerna var där mycket längre tid. Rysstrollen dräglar troligvis i extas över Ruskij mir.

    23
    3
  2. Detta är början till slutet. Ukraina får snart fler vapen. Återigen, det kan bli en fin vår.

    34
    9
    • Fn 3 som vill ha en svart vår, där kommunismen och fascismen närmar sig Europa och Sverige. Vi får se! Jag vet vad jag vill och ni sverigefientliga vill tydligen tvärt om.

      20
      3
  3. Hur kommenterar rysstrollen den gest av goodwill ? Snapsarova meddelade att tsaren villig att förhandla med Ukraina pga den rådande utvecklingen. Orcerhorden lider nederlag på nederlag.

    31
    9
    • Det är en del av den stora planen att inta Kiev.
      När alla ukrainare springer till Cherson så invaderar ryska armén Kiev via Ungern.

      2
      8
    • Det är konstigt att Putin lever fortfarande??
      Måste det till ett pansar slag på moskvas gator?
      Trodde man ville undvika det

      21
      5
    • Orcerna är dumma nog till det. Dränka orcerhorden på östra stranden av Dnjepr och stoppa vattnet till Krim.vad kunde gå fel?

      21
      4

Kommentera