Räknetal för Palestinska elever

Terroristen Uday Al-Tamimi mördade en 18-årig kvinnlig israelisk soldat Sgt. Noa Lazar och skadade en israelisk säkerhetsvakt i en skottattack i norra Jerusalem förra månaden. Tio dagar senare attackerade han igen och skadade en annan israelisk säkerhetsvakt i Ma’ale Adumim, en förort till Jerusalem, innan han sköts och dödades av vakter i den efterföljande skottväxlingen. 

På grund av sina attacker har Al-Tamimi redan varit med i en fråga på ett fysikprov i en palestinsk skola. Eleverna ombads att beräkna ”martyrens väg” från hans hem till hans sista attack: 

Rubrik: ”Bild: Operationen av Martyr Uday Al-Tamimi är en matematikfråga i ett fysikprov” 

”En bild publicerades på sociala medier av ett fysiktest för elever vid en av Palestinas skolor, som inkluderar en fråga om operationen (dvs terrorattacken) som utfördes av martyren Uday Al-Tamimi i Jerusalem…” 

Artikeln innehåller en bild på fysiktestfrågan som lyder: 

”B. Diagrammet intill visar martyren Uday Al-Tamimis väg , som gav sig ut från flyktinglägret Shuafat mot ingången till bosättningen Ma’ale Adumim enligt bifogad ritning. Beräkna : 

1. Den faktiska sträckan som martyren reste från det att han lämnade flyktinglägret tills han nådde bosättningen Ma’ale Adumim. 

2. Den relativa positionen mellan flyktinglägret Shuafat och platsen för hans död som martyr på torget i bosättningen Ma’ale Adumim. 

3. Om martyren kunde ha återvänt till den punkt varifrån han gav sig ut i flyktinglägret Shuafat, vad skulle hans relativa position vara?” 

[Donia Al-Watan, oberoende palestinsk nyhetsbyrå, 27 oktober 2022] 

LÄNK

6 thoughts on “Räknetal för Palestinska elever

 1. Kan elever i svensk skola räkna alls ? Högskoleproven fuskas det ju med . Fysiken har fått klagomål att den är för manligt dominerande från ”genuspiloter” på Södertörns Högskola . De vill anpassa!! fysiken för att bättre passa kvinnor ? Som sagt var ,hur ligger vi till ?? Någon , ett svar ?
  Mvh Sjöström

  17
  • Vi ligger så dåligt till att politikerna skäms och nödgas fuska med PISA resultatet, och plockar bort de obildbara individerna.

   12
 2. Ja eller ännu bättre så kanske Israel gör något av problemet eoc rensar ut dessa palestinska skolor?? Det kan bli inte vara så svårt ? Kasta in hangranater koran skolor kan väl inte vara svårare att träffa än mullorna!

  8
  1
 3. Lite dumt att du skrev om detta. Nu kommer denna uppgift också finns hos de svenska skolorna, kanske också på högskoleprovet.

  22

Kommentera