Mörkhyad ung man åtalas för mord på nummer 25 i Eskilstuna

VÅLDSVÅGEN. Den 23 maj fälldes årets Nummer 25 i Eskilstuna. Han hade skjutits till döds och polisen fattade under utredningens gång misstankar mot en då 17 år gammal yngling. 17-åringen häktades senare av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Den unge mannen har under tiden han suttit häktad fyllt 18 år.

Steget Efter

Enligt åtalet vid Eskilstuna tingsrätt med målnummer B 1755-22 framgår att mordet kan betraktas som en ren avrättning. Enligt åtalet ska gärningsmannen på nära håll skjutit minst nio skott mot offrets huvud och kropp när han låg på marken.

Ett flertal personer såg händelsen och har under förundersökningen berättat om sina iakttagelser. Bland annat blev ett minderårigt barn vittne till mordet.

Den misstänkte förnekar bestämt att han har gjort det här, och menar att han befunnit sig på en annan plats.

Kort ur åtalet för mord: ”Paul Araba Olugbenga har dödat Mohammed Peshtiwan Saber genom att skjuta honom med minst nio skott i huvudet och på kroppen med en pistol. Skotten orsakade Mohammed Peshtiwan Saber skador på hjärna och lungor, vilket ledde till hans död…”

Åtalet för grovt vapenbrott: ”Paul Araba Olugbenga har innehaft en halvautomatisk pistol i kaliber 9 mm utan att ha rätt till det. Brottet bör bedömas som grovt då vapnet är ett kraftigt enhandsvapen och därmed av särskild farlig beskaffenhet samt då vapnet använts vid ett mord på allmän plats…”

-Pettersson säger att den misstänkte och mörkhyade mördaren var vid mordet var under 18 år och han kommer därför om han fälls få straffrabatt. Rabatten för 18-21 åringar är borttagen från 2 januari 2022.


***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Mörkhyad ung man åtalas för mord på nummer 25 i Eskilstuna

Kommentera