Nummer 52 som fälldes i Västerås i tisdags väntade på att avtjäna fängelsestraff

VÅLDSVÅGEN. I tisdags fälldes nummer 52 i Västerås, den unge mannen, som inte var från Västerås utan hörde hemma betydligt mycket längre söderut, dömdes till fängelse i september och var på fri fot i väntan på att få avtjäna sitt straff.

Nummer 52 – år 2022

Somaliern, dömdes av Svea hovrätt till ett år och två månaders fängelse för medhjälp till människorov och försök till rån. I samband med att domen meddelades ville åklagaren att mannen skulle sitta häktad, något som avslogs av hovrätten.

I ett pressmeddelande uppger polisen att den dödade mannen hade kopplingar till den kriminella världen. – I det här fallet hade polisen på förhand ingen information om att den avlidne planerades att skjutas, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås. Afrikanen dömdes även nyligen för penningtvättbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nummer 52 som fälldes i Västerås i tisdags väntade på att avtjäna fängelsestraff

 1. Allt detta är våra usla vänstermänniskor, de bryr sig inte, inte ens mord. Sverige har blivit sjukt, Tyrone 83

 2. En död neger! Varför var du här och ställde till jävelskap? Somalier gör sig sannolikt bäst i Somalia. Vi vill inte ha er här!

  27
 3. Messkalle skriver: ”Tyvärr blir det ingen besparing för kriminalvården…”

  Årskostnaden för intagen på anstalt var förra året 1.206.325 kronor (3.305 kr./dygn) och ngt mindre för den i häkte, 3.189 kr./dygn. (och den 1 oktober förra året fanns det 5 689 intagna).
  Kriminalvårdens kostnader:
  https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/kriminalvardens-organisation-ekonomi-och-miljoarbete/ekonomi-och-planering/

  Kriminalvården, statistik:
  https://www.kriminalvarden.se/forskning-och-statistik/statistik-och-fakta/anstalt/#antal

 4. Visst kan man tycka att det är bra att samhället nu sparar in en massa pengar, för hur stor är chansen att ynglingen efter fängelsestraffet skulle ha blivit en hederligt arbetande och skattande medborgare under resten av sin livstid.
  Men det är ändå fel. Vi ska inte ha folk som springer omkring och skjuter på varandra och på så sätt upprätthåller egna lagar. Och hur i …… Kan man låta folk som döms till fängelse få gå omkring i frihet och vänta på en fängelseplats. Vem ska försörja honom under tiden? Blir ju samhället.

  18
  • Så är det. Nu slipper en dömd vänta på sin plats, som är himmelriket då det där inte skjuts utan bjuds på fritt vivre.
   – Tyvärr blir det ingen besparing för kriminalvården då väntelistan är lång

   34

Kommentera