Rysk ballistisk robot placerades i Minsk

UTRIKES. Mycket pekar på att Ryssland placerade ut två stridsflygplan samt den ballistiska roboten AS-24 Killjoy på den belarusiska flygbasen i Belarus huvudstad Minsk den 17 oktober, enligt brittiska försvarsdepartementet.

”Ryssland har distribuerat Killjoy sedan 2018, men den har aldrig tidigare varit utplacerad i Belarus”, skriver departementet i sin senaste underrättelserapport.

Syftet med utplaceringen var sannolikt att skicka en signal till väst om att Belarus är en nära allierad med Ryssland i kriget, skriver departementet. Med en räckvidd på omkring 2 000 kilometer vinner ryssarna mycket lite på att beskjuta ukrainska mål från Minsk, konstaterar rapporten.

-Pettersson tror att Putin är sugen på att få med Belarus President Alexander Lukashenko i kriget mot Ukraina. Överljudsrobotar finns troligen redan i Kaliningrad så militärt gör de ingen nytta i Belarus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Rysk ballistisk robot placerades i Minsk

  1. Ja det är möjligt att belarus är bundits med Ryssland frågan blir ju då om vad man gör om ukriana Försäter sin framfart i Ryssland ? Det kan vara farligt att stå på fel sida särskilt om man slagit ned flera demonstration med våld . En liten gnista kan starta en stor brand!

Kommentera