USA:s inspektörer ska hålla koll på vapen i Ukraina

UKRAINA. Några dagar innan den ryska invasionen inleddes drog USA tillbaka all militär personal som befann sig i Ukraina – men den senaste tiden har flera återvänt, för att hålla koll på hur militärt stöd används, rapporterar NBC.

Kloka ord

Det är oklart hur många inspektörer som befinner sig i Ukraina. Garrick Harmon, sändebud för det amerikanska försvaret, uppger att ukrainarna varit ”väldigt transparenta” och hjälpsamma med inspektionerna.

Sedan invasionen inleddes har USA skickat vapen och utrusning för flera miljarder dollar. Det är inte så mycket i förhållande till deras militärbudget och förmåga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “USA:s inspektörer ska hålla koll på vapen i Ukraina

 1. Ja det kan vara nyttigt med instruktörer när det kommer vapen från alla håll!!
  Se bara till att det inte går åt för många instruktörer
  Jänkarn är känsliga för förluster

 2. Vi ska tydligen spendera 56 miljarder nästa år på utlandsbistånd. Där har vi en ordentlig finansiering av stöd åt Ukraina.
  Kan ta alla pengarna som är tänkta att ges till socialistiska och islamiska diktaturer och muslimska terrorister samt FN:s meningslösa korruptionsprojekt och istället spendera dem på Ukraina.

  15
  8

Kommentera