Två attackhelikoptrar exploderade 60 mil in i Ryssland

UTRIKES. Två ryska attackhelikoptrar har förstörts i explosioner 600 kilometer in i Ryssland. Det uppger den ukrainska underrättelsetjänsten, som dock inte tar på sig ansvaret för händelsen. Explosionerna ska ha inträffat vid 22-tiden på söndagskvällen.

KA-52 Alligator Attackhelikopter. Ryska flygvapnet.

Den ukrainska underrättelsetjänsten har informerat om ödeläggelsen av två attackhelikoptrar av typen KA-52 Alligator, och uppger att ytterligare två helikoptrar av samma typ har skadats i händelsen, uppger tidningen Meduza.

Händelsen ska ha inträffat på den ryska flygbasen Veretje i staden Ostrov, som ligger nära den lettiska gränsen i Pskov-området omkring 600 kilometer fågelvägen från Ukraina.

De två förstörda helikoptrarna ska ha varit under reparation när flera explosioner inträffade på söndagskvällen, enligt Telegram-kanalen Baza: – Omkring klockan 22 hördes flera explosioner. Sedan såg soldater på flygfältet förstörda rester från två helikoptrar. Explosionerna var så kraftiga, att delar från helikopterskroven kastades iväg 200 meter, skriver Baza.

Ryssarna verkar oförsiktiga med sprit och cigaretter…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Två attackhelikoptrar exploderade 60 mil in i Ryssland

 1. Antar att det inte är en bra idé att röka när man hänger över en öppnad motor. Finns lite vätskor där som kan fatta eld.

  Putte borde få ont om KA-52:or nu. Han har förlorat massor i kriget och han hade inte så många till att börja med.

  20
  6
 2. Här krävdes det googling – papyross?
  (enklare) cigarett (med pappersmunstycke)
  Och kringströdda här och var stodo vaktposter med gevär för fot och sögo på tjocka papyrosser, som vinden rev hela kvastar av röda gnistor ur.
  Etymologi: av ryska папироса, från papyrus

  Så, varken Igor eller piloterna vill följa Putin in i Helvetet.

  11
  7
 3. Igor var igen oförsiktig med papyrossen ? Eller kanske piloterna ville undvika att stämma träff med ukrainskt luftvärn ?

  23
  7

Kommentera