Rebecca Ädel tas ur tjänst som lärare

MEDIA. Den tidigare SD-politikern Rebecca Ädel tas ur tjänst som lärare i Nynäshamn, skriver Nynäshamns kommun på sin hemsida. Det efter att Expressen och Expo påstått att hon spridit nazistisk propaganda under påhittat namn.

Beslutet fattats tillsammans med Rebecca Ädel och fackliga organisationer i kommunen. – Vi har haft regelbunden kontakt med medarbetaren efter det som kom fram i fredags och vi har tillsammans kommit fram till att det är bäst att medarbetaren tas ur tjänst. Detta av säkerhetsskäl för alla inblandade under tiden som vårt fortsatta arbete pågår med det här personalärendet, säger Petra Kålbäck, tillförordnad kommundirektör i ett uttalande.

Kommunen poängterar att arbetsgivare inte har rätt att ta ställning till åsikter som en medarbetare yttrar på sin fritid, om de inte kan betraktas som brottsliga.

Även om vi på Nynäshamns kommun tar kraftfullt avstånd från de uttryck och åsikter som den här medarbetaren tidigare ska ha yttrat behöver vi få klarhet i om och i så fall på vilket sätt detta kan ha skett i medarbetarens nuvarande roll som pedagog, säger Pär Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i ett uttalande. 

Rebecca Ädel var tidigare förtroendevald politiker i Nynäshamns kommun men har sedan i fredags, då Expressens avslöjande publicerades, lämnat sina politiska uppdrag och partiet.  

Rebecca Ädel har inte velat kommentera uppgifterna om att hon spridit nazisisk propaganda under falskt namn. – Jag tänker inte prata om sånt, sa Ädel till Expressens David Baas på torsdagen innan hon avbröt intervjun och stängde in sig i ett rum.

-Pettersson säger att tydligen är David Baas, Expressen och Expo som bestämmer över anställningstryggheten i Sverige.

***

TIDIGARE 2022-10-29 David Baas hat mot SD och Rebecca Ädels egna ord

MEDIA. David Baas har gjort karriär på att hata Sverigedemokraterna, det har varit en misslyckad karriär eftersom han trots alla uppletade skandaler en del sanna, andra inte, lyckats få SD att minska i något. Tänk om Baas, Expressen och Expo hade snokat lika mycket i andra partiers förflutna.

David Baas Foto: Magnus Bergström

Nu har David Baas från Expressen har gjort en ny granskning tillsammans med Jonathan Leman på Expo.

Denna gång är det Rebecca Ädel, SD, som granskas. Mellan 2011 och 2013 arbetade Rebecca som skribent och korrekturläsare för Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront, i varje fall enligt Baas och Expo.

Rebecca Ädel, skrev olämpligt på nätet för tio år sedan och straffas av David Baas och Expressen idag.

I texterna, som skrevs under pseudonym på Nordfront beskrev hon sig som nationalsocialist och kallade negrer för negrer.

Nu väljer Rebecca Ädel att lämna sina politiska uppdrag som lokalpolitiker i Nynäshamn.

I ett öppet brev beskriver hon utförligt sitt liv innan hon engagerade sig i partiet.

”Jag valde att engagera mig politiskt i Sverigedemokraterna för att göra skillnad och för att få
bort personer som inte delar den värdegrund det svenska samhället bygger på; för att få
bort kvinno- och främlingsfientlighet från partiet.”, skriver hon i brevet.

Rebecca avslutar brevet med att skriva att hon ”kommer fortsätta kämpa mot nazism och för
människors rättigheter.”

David Baas och Expressen har sedan SD:s riksdagsinträdet 2010 skrivit hundratals artiklar om SD-politiker och SD-sympatisörer som påstått ha uttryckt sig rasistiskt, våldsuppmanande eller som har kopplingar till nazism. Många har förvisso blivit uteslutna, andra inte. Den viktiga frågan är vad i Sverigedemokraternas essens är det som lockar dem till partiet? Det skulle David Baas vilja läsa en vitbok om.

***

Här kommer Rebeccas egna ord och som vanligt finns en annan sida än Baas, Expressens och Expos

Låt mig berätta
Innan jag berättar min historia vill jag säga att jag tar starkt avstånd till allt som har med nazism och rasism att göra och att jag aktivt arbetar mot all form av diskriminering i och utanför skolan.

Ibland vill man glömma delar av sitt liv för att de gör för ont att minnas och berätta. För att man inte vill vara den där lilla flickan i beroendeställning längre. För att man vill att ens barn ska växa upp till starka och självständiga individer som står upp för rättvisa och alla människors lika rättigheter. För att man helt enkelt inte kan öppna den dörren man för så länge sedan stängt…

När jag var tolv år gammal blev jag grovt misshandlad av ett gäng äldre ungdomar på en skolgård i Nynäshamn. Jag var ensam medan de själva var så pass många att halva skolgården var fylld med folk som antingen deltog i misshandeln eller som hejade på.

Tack och lov hade man en klassfest i skolans lokaler och en vuxen kom ut lagom till några av ungdomarna hämtat en sten för att ”krossa min skalle”. Polisen dokumenterade i efterhand brännskador från en cigarett på min rygg, svullnad, blåmärken och sönderrivna kläder.

Min tid i och utanför skolan efter det blev minst sagt turbulent då samma ungdomar trängde sin in i klassrummet under lektionstid för att trakassera mig. Det hela slutade med att min pappa kontaktade Lugna gatan som fick följa mig var jag än gick för att slippa hot då skolan inte kunde säkerställa min säkerhet. Jag träffade en kille som var två år äldre än jag som tog mig under sina vingar och hjälpte mig genom den här tiden då inte längre Lugna gatan fanns på plats för att hjälpa och skydda.

Det var så allt började. Det var så jag hamnade i kretsen med skinnskallar; tonårspojkar som helt enkelt inte visste vad de snackade om, men som tog hand om mig. Allt eskalerade när jag träffade en tio år äldre kille som lämnade fru och barn för mig. Han
var medlem i SMR och var precis så där manipulativ som media framställer dem. Under tre års tid levde jag i sektlika förhållanden med en kille som fick mig att ta mer och mer avstånd från min egen familj och som hela tiden höll mig i ett hårt koppel. Jag fick inte träna som jag ville, fick inte träffa vilka jag ville. Och plötsligt stod jag där, utan någon annan än honom och hans vänner. Det är den där tiden i livet som man skäms över. Som man stängt dörren till för att aldrig mer behöva öppna igen. Som visar vilken svag och intetsägande individ man kan bli…

Jag började på boxningsklubben i Haninge där jag byggde upp mitt självförtroende på nytt, där jag träffade fantastiska unga killar i början av sin karriär. Jag la allt bakom mig och bröt all kontakt med mitt gamla liv. Jag träffade min man, vi fick två underbara barn och inte bara ett nytt kapitel, utan en helt ny bok kunde inledas.

Jag är lärare idag. Med en fast beslutsamhet om att vägleda ungdomar att inte ta samma väg som jag själv tog. Som värnar demokratin, allas lika värde och rättigheter; som kämpar mot nazism och rasism för att jag själv sett insidan av den och vet hur de jobbar för att långsamt trasa sönder människor och sätta dem i en beroendeställning som de aldrig tar sig
ur.

Jag valde att engagera mig politiskt i Sverigedemokraterna för att göra skillnad och för att få bort personer som inte delar den värdegrund det svenska samhället bygger på; för att få bort kvinno- och främlingsfientlighet från partiet. För att i första hand skydda mina barn och min familj, men också för att jag inte vill att SD ska förknippas med något som har med nazism och rasism att göra kommer jag att avsäga mig alla mina platser och kliva av partiet. Jag kommer fortsätt att kämpa mot nazism och för
människors rättigheter.

Rebecca Ädel

***

-Pettersson undrar om Baas är korkad eftersom han inte förstår vad det är som lockar sympatisörer till SD. Har David Baas aldrig hört talas om förorterna, brottslighet, kaoset i skolorna, arbetslösheten, bostadsbristen och allt annat som beror på massinvandringen från dysfunktionella kulturer.

Expressen eller någon annan borde skriva en vitbok om David Baas mångåriga hat mot SD, Baas har gjort karriär på att hata SD, han spar påstådda skandaler i åratal för att sedan släppa dem vid lämpligt tillfälle för att försöka skada SD så mycket som möjligt.

David Baas är inte journalist, han är aktivist som bygger hela sin karriär på SD-hat. Ville Baas så finns det gott om skandaler i andra partier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Rebecca Ädel tas ur tjänst som lärare

 1. [670 ord, lästid 5 minuter]

  Är det inte så, att ordet ”hat” används felaktigt (dvs. osakligt) av bägge sidor (”höger” och ”vänster”)?

  Hat är väl, tillsammans med glädje och kärlek och ilska, en av de starkaste känslor som en människa kan känna och som dessutom är bortom hennes kontroll då den uppstår spontant…

  … där hat — framkallad av en upplevd extrem grym behandling eller orättvis/oriktig beskyllning — skulle vara en kombination av ilska och försvarslöshet och/eller nekad möjlighet till upprättelse eller (moralisk) rentvagning.

  Om vi inte förstår eller förmår välja de ord som på ett korrekt/rimligt sätt beskriver den verklighet vi upplever, kommer den allmänna/offentliga bilden/förståelsen av densamma bli skev eller till och med felaktig.

  Till exempel bruket av ordet ”vaccin”, som uppenbarligen/bevisligen (vad som kan observas) inte skyddar mot infektion, vilket är den allmänt vedertagna (inkl. av läkare och sjuksköterskor) förståelsen av dess funktion.

  (Dessutom framkom det den 10 oktober i EU-”parlamentets”
  — citat därför att EU inte är en stat/nation; Wikipedia: ”ett lands folkrepresentation, är den högsta beslutande församlingen i ett land”
  — utfrågning av läkemedelsbolag att produkten inte hade testats för denna funktion.)

  Och ordet ”rasism”, som har fått en så skev och direkt felaktig (vad som kan observas) allmän/offentlig definition att till och med unga personer med finskt påbrå kan sitta i Utbildningsradions (UR) teveprogram och beskriva hur ”rasistiskt” behandlade de själva och deras till Sverige flyttade föräldrar har blivit av svenskar.

  Se Utbildningsradions (UR) teveprogram ”Sverigefinnar gick igenom det andra invandrare går igenom idag”…

  … som inleds med:

  –”Det sägs ju ofta att sverigefinnar var den första invandrargruppen som fick känna på rasism och fördomar från svenskar.”

  (Upplagd av YouTube-kontot ”Tänk till” den 2020-02-05.)

  Det som är mest tragiskt är att människors/medborgares ordval ovan splittrar gemenskapen (och politiken) på grund av olika tolkningar/upplevelser av verkligheten och definitioner av ord, och därav uppstår hos den ena parten en vilja att bekämpa dem som inte delar den egna subjektiva verklighetsuppfattningen.

  Till exempel kan detta observeras på bland annat skolor där invandrarbarn kan kalla svenska barn för ”rasist” ”svennejävel” och ”hora”, som är ett förhållningssätt och vokabulär/retorik som de små (och en hel del större) har fått från vuxna (för att parafrasera f.fd. statsminister Löfven (S): –DETTA såg vi inte komma?).

  Av detta går det att förstå att det som avgör är inte huruvida vem som kan antas ha rätt eller fel verklighetsuppfattning och tolkning av ordens definitioner, men hur ens medmänniska reagerar på beskyllningar och anklagelser, som den beskyllande parten inte har kontroll över…

  … såvida inte denne har någon form av makt över den utpekade.

  Här är två exempel på konsekvensen — vilken inte debatteras, inte ens av SD själva, vilket är ofantligt svårt att förstå, som om vetenskapen inte är tillräckligt verklig eller att den egna observationsförmågan är ur funktion — av politisk (offentlig) maktutövning (metod: retoriken):

  1)
  2016-01-27 Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:

  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.

  2)
  2022-06-16 Uppsala universitet och SOM(Samhälle, Opinion och Medier)-institutet vid Göteborgs universitet
  ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”

  – ”Folk är helt enkelt rädda för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”

  ”Pekas ut som rasister”
  – ”I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ’Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – ”Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”)

  Och här är ett exempel på konsekvensen av social (privat) maktutövning (metod: utfrysning):

  * 2022-06-30 Göteborgs-Posten Debatt
  (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg:
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”

  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

 2. Hade du felaktig politisk uppfattning i DDR såg Stasi till att du förlorade ditt kvalificerade arbete och var tvungen att ta ett ”skitjobb” i farlig kemi- och kolindustri eller i brunkolsdagbrotten.
  Arbeten som vanliga DDR-medborgare inte ville ha och som sköttes av straffångar och ”gästarbetare” från Angola och Mozambique.

  • I DDR var det bristande ”Marxism-Leninism” som var skälet och det fanns särskilda politiska emissarier på varje arbetsplats som övervakade den.

   I Sverige kallas samma sak för ”värdegrund” och det finns anställda ”genusvetare” som övervakar att medarbetarna följer denna dogm och doktrin.

 3. Om en blivande SD-politiker som barn råkat släppa en fjärt i ett bostadsområde som 30 senare skulle bli ”utanförskapsområde” så skulle vänsterextrema EXPO och David Baas sniffa upp det och skriva skandalartiklar i Expressen. Det är väl bara en tidsfråga innan de inför arvssynd också.

 4. Det är rätt intressant det här med lärare.
  Av alla de lärare som man haft genom åren(de flesta rätt så usla lärare) så har de nära nog alltid varit fanatiska när det gällt politik, oavsett var på höger-mitt-vänster-skalan de varit.
  Det är inte alls bra. Lärare skall ju lära ut i nån form av politisk neutralitet. Så gott det är möjligt när det handlar om det låtsasdemokratiska politiska systemet.
  De som lyckades bäst med det var de manliga lärarna, de hade fötterna på jorden mer.

  10
  • Sermed spänning fram mot när de börjar gräva i sossarnas och vänsterns historia. Där finns många godbitar att dra fram i ljuset.

 5. Så gör man i Kina, och i gamla Sovjetunionen också, om någon har ”olämpliga åsikter”, som denne framför!

  För genus, socialist, antirasist -och ”allas-likas-värdes”-propaganda tillåts ju förekomma?!

  Det är alltså INTE propaganda man vänder sig emot, utan ”FEL” propaganda, precis som i de gamla öst-staterna, och alla totalitära diktatoriska länder!

  Det handlar om ”RÄTT” demokratiska värderingar, som kryper för den sossetotalitära Svenska staten! För det finns ju, enligt dessa, naturligtvis också ”FEL” demokratiska värderingar! Det v s, värderingar, som inte gynnar socialismen! Och dessa bör ju därför förbjudas, och inte få förekomma!

  Hur kan man exempelvis lära ut islam, när det finns mer våld och förtryck där, än inom dagens nynazism!

  Jag gillar INTE nazism!!! Jag är EMOT nazism!!! Men jag är för vars och ens rätt att yttrandefrihet vilken åsikt som helst, så länge det inte bygger på likvärdigt bedömningskriterium, oberoende av ideologi.

  Det är HANDLINGAR, förknippade med en värderingsgrund, som i så fall ska bedömas, och bedömas LIKA! Och där skulle därför islam och klimatism, också falla in!

  MEN ÅSIKT OCH VÄRDERINGSGRUND, RÄCKER INTE!!! För att döma ut en uppfattning som ”FEL”, och rabiessmittad!!! D v s stänga den ute, från att få förekomma i samhället!

  ALLA ÅSIKTER ÄR LIKA MYCKET VÄRDA, och borde få förekomma varsomhelst och hursomhelst i det NU som är, utan anknytning till något annat, som exempelvis 30-talets Tyskland, eller liknande dårskap!!! VAD VI SER, ÄR DET SOM ÄR!!!

  JA, ALLT BORDE VERKLIGEN FÅ FÖREKOMMA ÅSIKTSMÅSSIGT I ETT FRITT DEMOKRATISKT SAMHÄLLE, HELT FRITT, ANNARS ÄR DET EN GAMMAL ÖSTSTAT OCH DIKTATUR VI LEVER I, DÄR MAKTEN OCH DESS NOMENKLATURA ÄR ALLT!!!

  19
  1
  • Fegt av henne tycker jag, att pudla helt anpassa sig, och bli vänster, bara för att bli allmänt accepterad! Hon skulle stå på sig, för det hon tror på, oavsett vad det är! DET TROR JAG INTE HON RIKTIGT GÖR!

   MAN BEHÖVER INTE BLI ”BÄSTING”, BARA FÖR ATT MAN ANSETTS VARA ”VÄRSTING”!!! (Enligt etablissemangets sätt att se).

   7
   4
 6. Så hon blir avstängd för att hon är sverigedemokrat.
  För det kan omöjligt vara så att de stänger av henne för att hon är en socialist.

  45
  1
  • Det var en annan sverigedemokrat som inte fick vara lärare. Men han fick vara kvar i partiet.

   14
   1
 7. Måna gånger bedöms en människa för en engångsföreteelse utan att man vet bakgrunden. Här är ett av fallen.
  Baas är en sjuklig skitstövel som snöat in på högern – utan misskund. Typiskt vänsterbeteende.
  Expo är en kräftsvulst !

  64
  • mangubben:
   Instämmer helt med dig…..
   Hade när jag såg bilden av denne Baas för avsikt,att skriva med vem jag fann stor likhet !
   Finns det fler än jag som känner igen de ögonen o utseendet,från en annan sjuk person,som avlivade sig själv i sin bunker 1945…,,
   Hoppas denne tydligen berömde svenske ledare inte tar illa upp med min jämförelse,och önskar honom en ”god gesundhet” (förbli frisk) !
   Tror det på tyska heter ”Heil xxx” !

 8. Hmm vad händer med ALLAH islamistkramande lärare? Kommer de också att sparkas eller är det bara de som har utryckt ”fel” åsikter någon gång i sin ungdom på höger sidan, typ Karkianien (S)?

  60
  1

Kommentera