3 thoughts on “Helsingborg i täten

 1. Om den senaste bomben i Helsingborg, med två citat ur lokaltidningen HD:
  ”Bomben i Laröd var ett fjärrstyrt mordförsök”
  ”Aldrig sett något liknande, bilen är borta”

  Kort sammanfattning:
  Måltavlan för bomben, en företagare, kom hem till sin villa på natten, parkerade intill grannens bil och hann bara gå några meter då bomben plötsligt exploderade, placerad under grannens bil. Han hade den osannolika turen att överleva, tack vare att mellan explosionen och honom fanns dels hans egen bil, dels en rejäl, murad grindstolpe, vilka tillsammans fungerade som ett skydd. Grannens bil förintades, hans egen bil blev skrot och själv klarade han sig med huvudvärk och med spruckna trumhinnor. Det finns övervakningsfilm som visar hur en man stoppar en tung väska under bilen, reser sig och joggar därifrån. ”De ville döda mig och kommer kanske tillbaka, och det är ingen lösning att jag flyttar härifrån. Det som ger mig ångest är tanken på att mina barn och grannens barn kunde ha skadats, jag vill att de här grips, vad händer annars nästa gång, jag kanske har med mig min son i bilen då”, säger företagaren.

  • Sala skriver: ”Hur har lönerna utvecklats för kommunpolitikerna i tex Hälsingborg?”

   Förra året hade Helsingborgs stadsdirektör en lön på 157 000 i månaden, och låg därmed, efter Stockholm och Uppsala, på tredje plats i listan över kommunchefernas löner. Helsingborgs stadsdirektör tjänade dessutom mer än kollegan i Göteborg, samt betydligt mer än kollegan i Malmö, vars lön låg på 139 100 kr i månaden.

   ”Allra mest tjänar stadsdirektören i Stockholm, som har en månadslön på 196 000 kronor”, skriver Nya KulturSörens blogg:
   https://www.nyakultursoren.se/?p=15411

Kommentera