Rysslands terrorbombning av Ukraina fortsätter

UKRAINA. Flera explosioner inträffade i Ukrainas huvudstad Kyiv med omnejd under morgonen. Det är ännu oklart exakt vad som orsakade dessa och om några människor har dött eller skadats.

Uppgifterna om antalet explosioner går isär. Reuters och Sky News vittnar om över tio explosioner, Kyiv Independent rapporterar om sju till åtta medan AFP:s utsända hörde fem höga smällar. I delar av huvudstaden slogs el, vatten och mobilnät ut, enligt borgmästaren Vitalij Klytjko.

Larm kommer också från andra ukrainska städer i hela landet, bland annat från Charkiv och Zaporizjzja. Totalt föll över 40 raketer över Ukraina i natt, enligt Anton Gerastjtjenko, som är president Zelenskyjs rådgivare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Rysslands terrorbombning av Ukraina fortsätter

  1. Det kanske var Tyskland, Polen, Danmark, Norge, Sverige, Finland eller vilket land som helst som sprängde Nord Stream. Alla som kunde hade anledning att ta bort skiten. Varför ska du ge Storbritannien eller USA kred för det Håkan? Nu slipper vi rören, låt oss vara nöjda med det!

    Å andra sidan finns ett helägt ryskt rör kvar som kan leverera gas (men ingen vill köpa). Lite märkligt är det att rören som sprängdes ägs gemensamt av flera europeiska länder…

    8
    1
  2. Britter bakom sprängningen av Nord Stream?
    Utrikes
    SamNytt 31 oktober 2022 kl. 10.00

    I samband med att Ryssland hävdar att det var britterna som låg bakom sprängningen av Nord Stream kommer uppgifter om att telefonen tillhörande Liz Truss, nyligen brittisk premiärminister i några veckor, hackades då hon var utrikesminister. Samtidigt uppger en känd internetprofil att Truss ska ha skickat ett meddelande med innehållet ”Det är gjort” efter sprängningen.
    Det var brittiska flottan som sprängde Nord Streams gasledningar förra månaden, det hävdar Rysslands försvarsministerium. Ett påstående som i London kallas falskt och utformat för att distrahera från Moskvas militära misslyckanden i Ukraina.
    Samtidigt avslöjas att Liz Truss personliga telefon hackades av vad man tror är ryska spioner, något som upptäcktes i somras då Truss var utrikesminister och kampen om ledarskapet för Tories pågick.
    Och nu hävdas att Liz Truss medan hon var premiärminister skickade ett sms där det stod ”Det är gjort” (It’s done) till USA:s utrikesminister Antony Blinken direkt efter Nord Stream-attacken, detta enligt internetprofilen Kim Dotcom.
    Enligt Dotcom ska meddelandet vara anledningen till att Ryssland tror att Storbritannien var inblandade i sprängningen.

    4
    8
  3. Något som förundrar mig är att man inte hör några som helst protester från
    den annars Gapiga miljörörelsen över all den enorma skit som frigörs i luften över
    UkrainaTiotusentalsbränder av fastigheter bilar bidrar till en enorm nersmutsning,
    men miljörörelserna är tysta som små möss? Dom gapar om att Svenska folket
    ska skaffa elbilar, men håller tyst om att tusentals bilar nu istället Exporteras till
    gamla Östländer körs där och släpper ut den koldioxid som var farlig här, men som
    nu kommer tillbaks över östersjön med sydliga vindar??

    11
  4. Jag trodde ALDRIG att jag skulle få se FASCISMEN i Sverige personifierad av ”svenskar”..

    10
    6
  5. Ja det enda vettiga är att betala med samma mynt lite besiktning av Moskva skulle säkert få Putin på andra tankar! Ukrana måste snart utvidga sin buffert zon så an kan sjuta på Moskva !
    Då kommer Putin att få springa gatloppet på röda torget??

    13
    6
  6. Terrorbombningar är något helt annat.
    Bombningarna av Dresden och Hamburg som orsakade eldstormar som förbrukade allt syre och kvävde civilbefolkningen, det var verkliga terrorbombningar. Även bombningarna av Hiroshima och Nagasaki med atombomber som omedelbart brände ihjäl stora delar av befolkningarna och strålskadade resten var verkliga terrorbombningar.
    Alla dessa storskaliga bombningar riktade sig huvudsakligen mot civilbefolkningen.

    16
    24
    • Precis. Det här handlar mer om en slags humanistbombningar.
      Putin vill ju faktiskt bara det Ukrainska folket väl. Inte hans fel att de är satanister, nazist-judar och homosexuella- globalister (har jag missat något?)

      14
      3
    • Jaa det som hände i Japan är väl sedan länge väl känt….. och kanske ”out of date” så att säga…. medan Dresden har inte varit samma öppenhet rörande….. Att flyga två plan över Japan och släppa lasten kräver inte alls så mycket logistik och planering som att jämna Dresden jäms marken…..

      5
      8
    • Definitionen på terrorbombning är att civila mål bombas för att sänka moralen, orsaka panik och mänskligt lidande.
      Vilket Putte terrorister uppfyller med råge.

      Däremot är inte bombning av militära garnisoner, depåer, fartyg eller broar terrorbrott i krig. Vilket Putte försöker göra gällande.

      12
      3

Kommentera