Erdogan fast besluten att hålla spannmålsavtalet vid liv

UKRAINA. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är fast besluten att fortsätta arbetet för att fullfölja spannmålsavtalet, trots att Ryssland inte längre är med på tåget. – Vi kommer beslutsamt att fortsätta våra ansträngningar för att tjäna mänskligheten, säger presidenten i ett tv-sänt tal enligt Reuters. Erdogan tycker också Ryssland agerar tveksamt.

Två muntra herrar, Vladimir Putin t.v. och Recep Tayyip Erdogan. Bild från Rysslands president kansli. CC-licens.

FN-avtalet skrevs på i Ankara den 22 juli av Ukraina, Ryssland och Turkiet och var tänkt att förnyas i november. Trots att Ryssland drog sig ur uppgörelsen i lördags lämnade flera fartyg med spannmål Ukraina på måndagen, skriver Bloomberg.

-Pettersson hoppas Turkiet eller någon annan marin kan eskortera fartygen, kanske under FN-flagg, till och från Bosporen-Ukraina. Putin kör med lögner och utpressning, det ska inte lyckas.

Över 400 fartyg lastade med mer än 9 miljoner ton jordbruksprodukter har lämnat Ukraina sedan 1 augusti i år. Bara idag har 12 fartyg kommit iväg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Erdogan fast besluten att hålla spannmålsavtalet vid liv

 1. Spannmåls-Putin i omänsklighetens tjänst. FN och Erdogan förminska Putins storhetsvansinne.

 2. Vad händer när Fascist Rysslands anfallskrig mot Ukraina tar slut?

  Blir de någonsin vänner igen?

  Kommer EU någonsin att lita på Fascist Ryssland?

  Vem kommer att vilja ha kontakter med en terrorstat typ Fascist Ryssland? Möjligen Kina, Nord Korea, Etiopien, Kuba, Syrien och Iran. Resten kommer nog att hålla armlängds avstånd till fascisterna.

  Stackars den “vänligt” sinnade ryska befolkningen som får vänta många år på vatten wc inomhus. Dessutom ett gigantiskt krigsskadestånd pga Tsar Vladimir den Korkade.

  Nu kommer det snart tummen ner från den “svenska” fascist svansen.

  Säg NEJ TACK till fascism o islamism.

  16
  3
 3. Jag tror att drönaratacken mot dom Ry, en sak måste Putin ha
  lärt sig, att dom västerländska vapensystemen är effektiva?ska krigsfartygen tog hårdare än vad man vill uppge, därför svarar Ryssland med nya attacker mot Kiev

  17
  7
  • Puttes terrorister avlossade 50 kryssningsrobotar (som de inte har råd att förlora) mot Ukraina och Ukraina sköt ner 44 av dem.
   Det går inte bra för Putte nu. Och vi vet efter redovisning från Ukrainska försvaret att Putte har inte många robotar kvar. Komponenter från den stora attacken för några veckor sedan visade att de robotarna tillverkades 2019. Eftersom de tas i kronologisk ordning innebär det att Putte i princip skrapar i botten på kryssningsrobottunnan nu.

   Många andra attacker utförs nu med S-300 i markmålsläge men även där skjuts stridsspetsarna ner innan de träffar sina mål.

   15
   3

Kommentera