Wagnergruppen rekryterar sjuka fångar

UKRAINA. Jevgenij Prigozjin, chef över den ökända paramilitära Wagnergruppen, har medgett att han rekryterat ryska fångar som lider av sjukdomar som hepatit C och hiv. Det skriver brittiska försvarsdepartementet i sin senaste lägesrapport, med hänvisning till inlägg av Prigozjin på nätet.

Ryska nazister i Wagner gruppen.

Wagnergruppen har fått en allt mer betydande roll för Ryssland på slagfältet. Att gruppen nu rekryterar sjuka fångar visar att man prioriterar antal framför kvalitet och erfarenhet, skriver departementet.

”Prigozjin har nyligen diskuterat planer på att skapa en 200 kilometer lång försvarslinje i östra Ukraina. Det skulle kräva stor arbetskraft”, kan man läsa i rapporten. Tusentals ryska fångar tros ha rekryterats för att slåss i kriget. Prigozjin har en bakgrund som krögare och har därför kallats för ”Putins kock” i internationella medier.

Ryssland för inte bara krig med pansarvagnar och tungt artilleri, utan även med propaganda och sociala medier. Och trots att privata militära företag är förbjudna i Ryssland får Wagnergruppen gå Putins ärenden på främmande mark.

Wagnergruppen och den ryska krigföringen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Wagnergruppen rekryterar sjuka fångar

 1. I nyhetsflödet läser jag att Putin är sjuk, har avbrutit ett framträdande, man spekulerar om efterträdare.
  – Sant eller osant, men vem vill ha rollen som förloraren?

  12
  4
 2. Och då kan vi tänka att de sjuka ska användas för att våldta ukrainska befolkningen. Offren kommer säkert att i förväg veta vilka sjukdomar de ska smittas med för att ångesten ska bli hårdare.
  Så oerhört grymt och vidrigt.

  23
  6
  • Kerstin, tack ock lov kommer nog majoriteten av dessa ryska rekryter snart bara att bli till gödsel på den Ukrainska jorden när de dött.

 3. Enligt en annan välinsatt site så märks uniformerna upp med beteckningar för HIV resp. Hepatit vilket gör att ryska sjukvårdare helt enkelt undviker att ta hand om dessa när de skadats.

  19
  7
 4. Vet inte om fångarna är mera sjuka i huvudet än vacker gruppen ? Dom enda som uppenbart är friska är dom Som drar för att undvika att bli indragen i Putins krig. Det besvärande är att när dom kommer till en gräns då blir dom stoppade och insparkade i Putins öma vård?

  19
  7

Kommentera