Som Sverigedemokrat förnekar jag varken dagens klimat eller väder!

INSÄNDARE. Enligt vissa så finns det ”klimatförnekare” i SD. Vi förnekar dock inte klimatet utan förklaringsmodellen till klimatförändringarna samt att dessa skulle utgöra ett hot. Klimathysterin bygger på FN:s klimatanalytiker i IPCC:s vars rapporter inte är ett vetenskapligt utan ett politiskt organ. FN och deras IPCC:s klimatpanel lägger fram dom slutsatser man fattar med hjälp av dom vetenskapliga rapporter man väljer att ta del av, tusentals vetenskapliga studier förkastas årligen.

Den gröna planeten Bild: Nasa

Enligt Nasa så har halterna av koldioxid ingen eller en mycket ringa påverkan av klimatet.
Nasa:s förklaringsmodell till temperaturökningarna är istället en sedan i decennier ökad solaktivitet samt att Jordaxelns lutning mot solen långsamt förändras för varje år som går.
Det gör att den punkt där solen står i zenit långsamt lämnar Afrika och närmar sig Europa, vilket även förklarar värmeböljorna som nu allt mer frekvent drabbar södra Europa samtidigt som Saharaöknen krymper och blir allt grönare.
Detta gör även dom nyligen uppmätta köldrekorden i Australien och Antarktis samt dom på senare år allt mer frekventa snöovädren i Afrika och arabvärlden fullt logiska.

Mer att ta in är det faktum att ökade halter av koldioxid gynnar växterna och enligt Nasa:s färska satellitbilder så har vår planet aldrig varit så grön som nu! Höga halter av koldioxid ger även större skördar, detta är vetenskapligt fastslaget.

Domedagsscenarion kan alla göra, Al Gore gjorde ett, Romklubben ett annat, problemet är bara att dom aldrig slog in.
I decennier så har vi fått höra att dom smältande isarna ska dränka oss, men varför stiger då aldrig havsnivån?

Enligt klimatforskarna så har vår planet varit på väg mot en ny istid sedan 1000-talet då temperaturen började gå ner, nedgången bromsades dock upp av 1800-talets industrialisering och koldioxidutsläpp som stabiliserade temperaturen.
För att tyda klimatförändringarna så måste man ju ta in det faktum att vikingarna på 1000-talet övergav Grönland då det kyligare klimatet fick skogarna att försvinna.
Med andra ord så kan ju ”klimatlarmen” om de nu smältande isarna på Grönland likaväl därför ses som en förändring till det tidigare ”normala” klimatet.

Ett citat av Winston Churchill lyder: -Never let a good crisis go to waste! Översatt:- Låt aldrig en bra kris gå till spillo!
Detta gör heller inte statsmakterna då man maximalt utnyttjar ”klimatkrisen” till att med klimatskatter, utsläppsavgifter, flygskatter och en mängd andra så kallade och miljöavgifter till att i klimatets namn brandskatta allt och alla!
Men så länge vanligt folk accepterar vanvettet så fungerar det!

Johnny Hornbrink SD

18 thoughts on “Som Sverigedemokrat förnekar jag varken dagens klimat eller väder!

 1. Det är något svårt att förstå folk och fäs (politiker) oro för klimatutvecklingen, om det inte vore för journalisters bristande intresse/granskning och rapportering av desamma och vetenskapen.

  Är det inte så, att förutspå framtiden görs säkrast med kunskap om det förgångna?

  Som jag har förstått det, har vår tid har aldrig haft så litet koldioxid i atmosfären som de senaste 300 miljoner åren.

  Datapunkterna för de senaste 100 miljoner åren visar en graf med 45-gradig nedåtgående lutning till vår tid där det finns en knapp skönjbar ökning, vilket just NASA har upptäckt (jag har för mig att växtligheten har ökat med 7% de senaste 10 eller 20 åren, med början under 1970-talet).

  (www.researchgate.net: ”Global Warming and Climate change, causes, impacts and mitigation”, 2015)

  Dessutom, kommer de människor som fattar dagens beslut om reducering av människans koldioxidemittering (”utsläpp” tydes som förorening) vara döda förrän framtidens folk och fä kommer att ha en rimlig chans att upptäcka en tendens till möljig trend som skulle kunna bedömas vara en effekt av mor- och farföräldrarnas förhoppningsfulla åtgärder och åtstramningar.

  (klimatförändringar mäts i decennier; jag har för mig att tre är ett absolut minimum)

  *

  För den som är intresserad, och insatt i ämnet (vilket jag inte är)…

  Denna person, Peter Clack (Twitter: @PeterDClack) — som jag inte har en aning om om han är hederlig eller har vetenskaplig kvalitét/integritet — har i nedan twitter-inlägg bidragit till debatt/upplysning… eller, borde ha gjort det, dvs. blivit hörd/inbjuden.

  Billderna på diagrammen tycks härstamma från vetenskapliga institut. Om dessa fortfarande är aktuella är okänt.

  IR Blocking of CO2 levels out at 200 ppmv
  (2022-10-29, /status/1586143974464815105)

  Oil is the foundation of modern life
  (2022-10-28, /status/1585760268784893952)

  Fossil Fuel Usage by Source
  (2022-10-27, /status/1585412415461928961)

  Antarctic glaciation 33 million years
  (2022-10-26, /status/1585200434410852352)

  Greenhouse gases in the atmosphere
  (2022-10-21, /status/1583218521991163905)

  Earth has been cooling for 50 million yrs
  (2022-09-25, /status/1573820763752497152)

 2. Lysande upplysning.av Johnny.
  På DGS min kommentar i samma ämne:
  ” Jag tror på klimatet. Jag tror på vetenskapen, när der är sanning, inte den alternativa sanningen. Jag tror inte på Erika i teve utan mer på Elsa i plenisalen. När jag läser Johnny Hornbrink på Petterssons blogg idag tror jag att Johnny är på spåret att Nasa ser den verkliga sanningen; ”Jordaxelns lutning mot solen långsamt förändras för varje år som går.” Det har jag trott länge. Jorden köldpoler ändrade läge vid den senaste istiden.
  – Elsas slutreplik: ”Jag tror att mitt parti blir det nya miljöpartiet i Sverige”
  – Det vill jag också tro

  11
  • Jag vet inte varför det blir varmare, men jag tror att majoriteten forskare faktiskt tror att det beror på koldioxidhalten. Jag tror inte att de medvetet försöker lura oss och inte tror jag att politikerna vill lura oss med högre skatter.

   11
 3. En extra kommentar. Colombias värmerekord är bluff. De har inga mätningar där. De gjorde en uppskattning. Gissade alltsp

  16
 4. Vad dessa klimataktivister inte begriper är att vi har haft skiftningar i klimatet alla tider,
  för hur skulle man annars kunna hitta spår av jätteödlor i berggrunden på vissa platser i
  Skåne? Tror aktivister att dessa ödlor pulsa runt i snödrivor? I samma Skåne nämligen
  på Östkusten en bit ut i Östersjön har man hittat rester av tropisk Regnskog!

  26
 5. är det möjligt med ett expriment
  sluten låda en termometer en värmekälla.
  vad hände rmed temperaturen om man pumpar in mer och mer koldioxid

  går det att göra eller är det inte jämförbart med riktiga världen

  • @m, din tanke ät rätt. Det har gjorts vill jag minnas men resultatet är glömt. Är det inte så, att om experimentet visade ingen ökning, då kunde det inte spridas?

   16
  • Ja om du har alla parametrar så borde man komma ganska nära
   1 hur mycket ljus och vilken identitet och frekvens ?
   2 volymen i lådan gasens tät het och längden ljuset passera . Sen hur mycket ljus reflektera ut ur lådan
   3jorden yta är ju bestående av vatten och is samt växter som absorberar ljus . Samt berg. Till det finns det vulkanisk aktivitet att beräkna.
   Jo om man räknar rätt och tar all parametrarna problemet är att till det som räknas upp finns det säkert flera okända och utan dom blir det ju fel

 6. Klimatbluffen är ett globalistiskt påfund för att skapa rädsla hos människor. Visst skall vi vara rädda om miljön – självklart!
  Ex vis kan vi börja i vårt närområde – Östersjön. Där finns miljöbovar som släpper ut tallolja (blåser tankarna på båtarna) som används som tillsats till dieselolja (ett Mp projekt – vad annars).
  Dessutom måste regeringarna runt Östersjön gå ihop vad beträffar fiskekvoterna. EU skiter nämligen i detta och ger andra nationer möjlighet att rensa Ö-sjön på fisk. Helt skandalöst!

  31
 7. ”Nasa:s förklaringsmodell till temperaturökningarna är istället en sedan i decennier ökad solaktivitet samt att Jordaxelns lutning mot solen långsamt förändras för varje år som går.” Det första är korrekt men Jordaxelns lutning förändras inte , Däemot kommer det med nuvarande tideräkning årstiderna förändras så det blir sommar på vintern och tvärtom vinter på sommaren.

  11
  2
 8. Det är ju fruktansvärt med en massa växter på platser där man annars skulle kunnat hålla klimatdemonstrationer!

  26
 9. Det här ligger nog sanningen nära antar jag. Bra att Elsa W. även orkar tjata om att IPCC:s prognoser till 41 procent är enligt det värsta och det ”galet” mest orealistiska scenariot. Har läst och hört liknande förklaringar några gånger tidigare och undrar varför de inte släpps in i klimatdebatten om den ska anses vara seriös. Att jordaxeln rör sig så att zenit flyttar från ekvatorn och även ökad solaktivitet förklarar mycket av klimatförändringen. Det, som leder till att jorden grönska har ökat. Visst ska man rena utsläpp och hindra direkt farlig miljöförstöring så gott man kan men inom naturligt rimliga ramar. Ta med vetenskapens alla rön så är det inte så självklart att regelbundet punga befolkningen på höga avgifter och skatter för pågående klimatkris.

  39
  1
 10. Jag brukar hänvisa till en video på Youtube. How Sahara fognets are making abundant water in the desert. World’s largest fog collector.cloud fisher in Marocko. Cloud catchers of Peru.
  How China turned the desert into green forests. Finns projekt i Sahara. Ta Sida pengarna och hjälp till där! På grundnivå bygger man system. Låter befolkningen bara med och engageras. Finns då möjlighet att bo kvar, kunna odla och ha vatten. Inga klimatflyktingar som jag inte tror på. Det måste ske på bynivån så inte korruptionen tar allt..reella satsningar. Jag och min man ingenjören är frivilliga. Vi bekostar oss själva. Har erbjudit NGO er men de är inte intresserade. Jag är bonde.
  Nu planterar vi träd på Mallorca. Johannesbrot. Mycket pyssel i början, sedan sköter de sig själva efter ympning. Inget vatten, binder jorden och ger bra skörd, bra betalning

  32
 11. En av dom bättre förklaringsmodeller ! Och jo vatten mängder är konstant varför vatten nivån inte kan Stiga . Orsaken tił att vatten nivån rör sig är gravitation ebb och flod .

  28
  • Hörru tjockis, fattar du inte att isen smälter och kommer dränka oss som katter? I alla fall om man får tro SvT…

   15
   2
   • Intressant! 70% av jordens yta är hav . 30% r land den yta på jorden som är vit is snö något mindre än 10 %.
    Is och snö i vatten ger ingen volym ökning. ! Snö och is på land blir alltså mindre än 5%
    Beräkna nu vilken nivåökning du får om du lyckas smälta dessa is och snötäck som då är mindre än 5% av jordens yta..

Kommentera