Vd:en för Magdalena Anderssons städfirma frias från brott

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I januari i år skrev bloggen om att dåvarande statsminister Magdalena Andersson (S) finansierade den grova brottsligheten. En efterlyst illegal invandrare städade hemma hos statsministern! SVT och Sveriges Radio var väldigt tysta om skandalen och statsministerns egna ansvar. Andersson bodde inte kvar i villan i Nacka utan hade flyttat till statsministerns officiella bostad, Sagerska huset, när städerskan var i villan.

Magdalena Andersson (S) hade anlitat en städfirma som saknade kollektivavtal. VD:en för städfirman dömdes tidigare i kammarrätten till skatteböter på 600.000:- efter upplägg med bluffakturor. Den utvisningsdömde städerskan kom från Ortegas Nicaragua som är mycket lojal med Vladimir Putin. Kvinnan var dessutom dömt för brott i Sverige. Utvisningsbeslutet hade också vunnit laga kraft, ändå var kvinnan kvar i Sverige och arbetade svart.

På socialdemokraternas kongress i början på november 2021 sa Magdalena Andersson (S) att den som använder svart arbetskraft finansierar den organiserade brottsligheten.

Förra året blev det en stor nyhet när en kvinna som arbetade som städhjälp åt statsminister Magdalena Andersson frihetsberövades av polis utanför Anderssons bostad strax för jul. Kvinnan var efterlyst efter ett avvisningsbeslut och hade heller inget arbetstillstånd i Sverige.

Vd:n för städbolaget blev misstänkt för brott men har nu friats i tingsrätten. Enligt tingsrättens bedömning anses det inte vara bevisat att kvinnan hade varit anställd direkt av företaget.

Städföretaget kommer dock att betala en särskild avgift enligt utlänningslagen på 95.200 kronor. Det här eftersom de inte har försäkrat sig tillräckligt noga om att kvinnan hade rätt att arbeta i Sverige.

I samband med att nyheten kom ut kommenterade dåvarande statsminister Magdalena Andersson. – När jag anlitade företaget frågade jag om de hade kollektivavtal och då svarade man jakande på det, men jag har haft företaget under många år och nu har de inte kollektivavtal längre, och därmed har jag avslutat att använda tjänster från det företaget, sa Magdalena Andersson (S).

-Pettersson säger att ingen har något ansvar. Inte statsministern som borde kollat företaget bättre, inte Säpo som borde ha koll på vilka som har tillgång till statsministerns bostad, inte polisen som inte lyckats utvisa den illegala invandraren och inte företagaren som anlitat den illegala invandraren utan arbetstillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Vd:en för Magdalena Anderssons städfirma frias från brott

 1. Vänstern är duktiga på att hitta fel på SD och skrika ut dessa. När de själva gör fel är de alltid klasstillhörighet förmildrande omständighet.

  23
  3
 2. Allas lika värde i detta land ?? Så någon skillnad om det hade varit en SD- politiker tror jag inte på ? Här är alla lika inför ”lagen”? Mycket frågetecken i dag och man kan ju se det som ett tecken för landet i sin helhet !
  Mvh Sjöström

  7
  5
 3. Något för Expo, Expressen och David Baas att gräva i ? Nej det var ju en sosse, bit ej den hand som föder dig.

  43
  5
 4. Är det någon som är förvånad över frikännandet, frågan är retorisk.
  Hade det varit en SD-minister så hade tagit hus i helvete.

  46
  6

Kommentera