Striden om Bachmut allt blodigare

UKRAINA. Striden om Bachmut i östra Ukraina blir allt blodigare, rapporterar The Moscow Times. I sina försök att inta den lilla men strategiskt viktiga staden beskjuter ryska styrkor, ledda av legosoldater från Wagnergruppen, urskillningslöst de ukrainska styrkorna med artilleri – och ukrainarna besvarar elden.

Det är en köttkvarn, säger Jakub Jakovskyj, som för den försvarsanalytiska sajten Oryx räkning använder så kallad open source intelligence – öppna datakällor – för att kartlägga ryska förluster.

De tunga striderna har slagit ut vatten-, gas- och elförsörjningen i staden, där många civila finns kvar trots att 90 procent av befolkningen flytt.

Stridernas intensitet speglar den ryska desperationen efter synliga framsteg i fält. Flera månader av framgångsrika ukrainska motoffensiver har tagit knäcken på den ryska stridsmoralen, enligt James Black, försvarsanalytiker vid amerikanska Rand Corporation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Striden om Bachmut allt blodigare

 1. Notera att fosfor-, termit- eller magnesiumbomber som orcerna använder är förbjudna vapen enligt internationella fördrag som också Ryssland undertecknat samt förbundigt sig att följa. Men som vanligt bryter orcerna mot ingångna fördrag. Att ett papper undetecknats av Ryssland saknar betydelse.

  Trots alla fula knep från orcernas sida klarar de inte att erövra Bakhmut. Nyss drev Ukraina dem bakåt på 48 timmar från en sträcka som orcena använt mer än 2 månader och tusentals stupade orcer för att ockupera.

  27
  6
  • Kretin
   När USA använde Du och cluster bomber i gulfkriget och forna Jugoslavien var det helt ok?
   Man får inte glömma Atom bomberna över Hiroshima and Nagasaki heller.
   USA är absolut inget föredöme när det gäller mänsklighen

   16
   25
   • DU är inte förbjudet och klusterbomber var inte förbjudna vid tiden för Balkankrigen.

    Men orcerna använder hela tiden klusterbomber i Ukraina. speciellt mot bostadsområden, det är väl ok enligt sådana som du ? Roande är att en av de mest motbjudande rysspropagandisterna blev av med tårna när han trampade på en sk fjärilsmina som orcerna sprider över bosättningar med hjälp av bombkapslar, så någon nytta har det varit med orcernas minor. Hjälten i fråga använder sig av pseudonymen wargonzo.

    19
    11
   • Hur många liv sparade atombomberna över Japan jämfört med månader och kanske år av konventionell bombning samt följande invasion? Vad tror du Gamling? En, två eller flera miljoner ?

    Bäst hade naturligtvis varit att varken Japan eller Ryssland började kriga mot grannländerna.

    26
    10
   • Pettersson
    Atombomber sparar inga liv.
    Det märkliga är att det alltid är USA eller Storbritannien som är involverade när mänsklig förödelse sker.
    Slumpen?
    Även Dresden blev drabbade av krigshökarna efter andra världskrigets slut.
    Det vi upplever nu är fortsättningen på ”Operation: Unthinkable”.

    11
    21
   • USA vill ha ett storkrig i Europa verkar det som.

    I detta RTV Spotlight ställer Michael Matt några svåra frågor om Mr. Bidens strävan efter ett proxykrig med Ryssland. Fråga: Är du redo att offra din son för att säkra… Kiev?

    7
    5

Kommentera