EU-rätten avslöjar en bedrövlig människosyn

INVANDRING. Anne Ramberg (det är viktigt att Ramberg uttalas med kort a, säger damen), var 2000 till 2019 generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund. Anne Ramberg är uppvuxen på Östermalm där hon förövrigt bor kvar och trängs med sin man advokaten Claes Lundblad i en lya på 218 kvadratmeter värd 14 miljoner.

Ramberg förespråkar en generös flyktingpolitik och har vid ett tillfälle kallat invandringsfientliga grupper för ”bruna råttor”.

Ramberg väckte kontrovers när hon i en intervju för SR i september 2016 lade fram att humanismen kräver att alla kanske måste göra avkall en del på välfärden för att hjälpa till när det blir en flyktingkatastrof. Hon har dock inte visat några tendenser till att avstå från sin egen välfärd.

Damen vill även att muslimerna ska ha rätt till böneutrop, att alla ”ensamkommande”, ska få amnesti och mycket mer.

 • Anne Ramberg har ifrågasatt åldersbedömningar av ”ensamkommande”.
 • Ramberg ansåg också att det var ”obehagligt” att SD fick utse nämndemän, men inte haft motsvarande synpunkter på exempelvis kommunister.
 • Damen har sagt att det är ”populism och osakligt” att föreslå lagskärpningar för att komma åt jihadister.
 • Ramberg tycker också synd om asyladvokater som arbetar nästan gratis åt staten för 1.359:-/timme plus moms. (det var 2018)
 • Generalsekreteraren försökte också tysta polisen Peter Springare när han påstod att brottsligheten har kulturella förklaringar.
 • Anne Ramberg hade väldigt lite pengar när hon växte upp på Östermalm. Som exempel på familjens fattigdom tar Ramberg upp att de sällan åt oxfilé och att mamman promenerade till lyxiga NK istället för att ta spårvagnen. Mamma var jurist och pappa kommendörkapten så Pettersson förstår att det var fattigt.

Om Anne Ramberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “EU-rätten avslöjar en bedrövlig människosyn

 1. Den nyligen avgående regeringen och dess stödpartier utsatte svenska befolkningen i 8 år för just det, som Anne Ramberg påstår att den nytillträdda regeringen har hunnit utsätta invandrare för inom loppet av några dagar. Gamla regeringen hade en bedrövlig människosyn och ett principlöst förhållningssätt när de tvingade laglydiga medborgare betala försörjning av ca: 90 000 nya invandrare varje år. Främmande människor delvis med okända agendor fick full access till alla förmåner ibland med bättre villkor än svenskar. Nu kanske det är dags för mer naturligt samhällsliv i Sverige med en aning rättvisa och väsentligt minskat antal brott pga. invandring.

 2. Hennes efternamn kan kanske skvallra om hennes väg: Ram, Ramn, Ramm, Hraven, Hrafnn, Hrafnin. En fågel som är känd som en notorisk asätare.
  Mitt efternamn är betydligt vackrare och snällare 🙂

  18
 3. Grundare till de skumma organisationerna Hilda och Ruben. Som jag ser det är grunden till rättsrötan och korruptionen i Sverige. Är det verkligen någon som bryr sig om vad hon tycker.

 4. Vedervärdig kvinna. Självklart skall ”a” utalas långt. Skall det vara kort ”a” skall det vara två ”m”.

  61
  1
 5. Kort ur ett inlägg av Carolin Dahlman i Bulletin:
  ”I sitt sommarprat 2019 jämförde Ramberg Europa i dag med nazismens framväxt och pekade ut åsikter som krav på hårdare straff för brott. Hon har uttryckt kritik mot slopad åldersrabatt, kriminalisering av terrorsamröre och hemlig dataavläsning. Hon har sagt att det vore ”oerhört stötande” att höja minimistraffet för våldtäkt.” Samt ”tagit ställning för ett högt asylmottagande, oavsett om detta drabbar välfärden eller fattigpensionär. Dessutom har hon använt en rå och arrogant ton mot meningsmotståndare och dissat förslag från liberala ledarsidor med argumentet att de bara framförs av populistiska skäl.”
  https://bulletin.nu/dahlman-ramberg-har-fel-viktigt-att-aklagare-hors-i-debatten

  Och Birgitta Sparf skriver i Det Goda Samhället: ”Något om kvinnliga förebilder”
  Bland annat om Anne Ramberg (”Uttalar sig som en kommunist fast hon har varit generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund”).

  om Magdalena Andersson (”Hennes främsta egenskaper är att hon är bra på att stå och hånflina i Aktuelltstudion åt idiotiska utfrågare och politiska motståndare…”)

  om Annie Lööf (”Hon borde egentligen sitta inspärrad på rättspsyk för samhällsfarlig politisk verksamhet…”).

  om Ann Linde (”..det spelar ingen roll vad hon säger eftersom ingen som bor norr om Helsingborg orkar lyssna på henne någon längre stund. Hon pratar till och med på sin överdrivna skånska när hon talar engelska. Outstanding!”).

  om Lena Hallengren (”Stilsäker! Kommer till presskonferenser i den ena tjusiga morgonrocken efter den andra, alltid valda i en rosa ton som matchar hennes blossande rosor av harm på halsen när hon blir upprörd över besvärande och svåra frågor”).

  om Märta Stenevi (”Bevisar på ett övertygande sätt att man kan vara precis hur galen, vansinnig, okunnig och samhällsfarlig som helst…”).

  Läs Birgitta Sparfs hela beskrivning här:
  https://detgodasamhallet.com/2021/09/19/birgitta-sparf-nagot-om-kvinnliga-forebilder/

  47
  2
 6. Man undrar hur många miljarders miljarder advokaterna tjänat på de kriminella flyktingarna som kommit till Sverige? Självklart vill de ha hit fler. Ju mer kriminella desto bättre för advokaterna.

  71
  1
 7. Överklasskärringen har kanske dåligt samvete, över att levt ett gott liv av vanligt folks skatteplundring? Hennes attraktion har dessutom avtagit med åren, och då kanske man måste byta fokus för att vara inne…..

  66
  1
 8. Hon är ett djävla troll som bor under en bro, och får människor att tappa sina pengar i vattnet under genom trollkonster, eller så är hon en häxa i djävulens tjänst.

  44
  1
 9. Uppenbart har Psykiatrin ett ämne att jobba med här, jag har länge undrat över
  om hon är vid sina sinnes fulla bruk??

  76
  1
 10. Hon kan väl inte underlåta sig själv att städa dessa 218 kvadratrötter, utan kanske anlitar en bidragsp….it?

  71
  1
 11. Att värna sitt folk är inte bedrövlig människosyn. Eller tycker hon inte svenskar är värda att värna, de är i så fall bedrövlig människosyn.

  71
  1
  • Kerstin Nilsson
   Svenska folket? Nej nej vi ska ju vara internationalister, det är ju därför Jimmie Åkesson inte blir inbjuden till Nobelfesten, värna landet och Svenska folket, det är dåligt enligt Ramberg och övriga eliten. Att ge bort landet är helt ok.

   43
   1
 12. En av dem som aktivt bidragit till att undergräva den gammaldags tilltron till advokater. Skyll er själva. Det är ni som väljer er talesperson.

  79
  1
  • Nog är det så och sista åren har många advokater dömts för brott, en del tom till långa fängelsestraff.
   Och är det inte väldigt många av dem som har invandrarbakgrund ?

   52
   2
   • Exakt, brännvinsadvokater som fanns förr har ersatts av kriminella babbeadvokater, för min egen del föredrar jag den förstnämnda.

 13. Undrar om kärringen uttrycker sitt missnöje till dom som bestämt EU’s miniminivå? Det bästa vore väl om hon helt och hållet höll käften stängd…

  85
  2

Kommentera