631 ryska attacker mot den ukrainska vården

UKRAINA. Sedan den ryska invasionen inleddes i februari har 631 attacker utförts mot ukrainska vårdinrättningar, enligt WHO:s statistik.

Totals ska ha 100 personer ha dött i attackerna och 129 skadats i attackerna, som påverkat 549 faciliteter. En klar majoritet av attackerna har skett med tunga vapen.

Ukraina och dess allierade har upprepade gånger anklagat Ryssland för att attackera infrastruktur som sjukhus och skolor, något som Kreml fortsatt förnekar, skriver CNBC.

WHO:s statistik

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “631 ryska attacker mot den ukrainska vården

 1. Helt enligt klassisk rysk doktrin, inget att förundras över. Rysstrollen gillar det givetvis.

  7
  2
 2. man ska inte anklaga hela Rysska befolkningen för Putins ondska, dom har helt klart valt fel ledare, men kom ihåg att det har vi här hemma gjort i 25 år med, även om dom
  inte varit lika Mordiska som Putin!

  5
  3
 3. Helt naturlig utveckling. Orcerna är så värdelösa på slagfältet, att de sökt sig till sådana kategorier människor, som kan besegras. Tänker då närmast på äldre på äldreboende, sjukvårdspersonal och sjuka/skadade människor på sjukhusen.
  Ryssen är sååå djäkla värdelös!

  13
  6
 4. Ryssarnas ”Säkerhetsråd” har nu officiellt ändrat rysspackets mål för kriget mot Ukraina från ”Avnazifiering” till ”Avsatanisering”.
  De hittade väl inga nazister att döda, bara en massa vanliga människor, det kanske går bättre med att leta satanister…
  Hur jävla korkade är egentligen ryssarna ??

  22
  9
 5. Fascist Rysslands fula tryne!!!!

  Nu får allah dessa ”svenska” fascister och islamister något att kommentera! För dem är daghem, sjukhus, skolor, ….. detsamma som ”militära” mål som måste förgöras.

  När skall allah dessa goda o skenheliga feminister, anti-fascister och anti-imperialister som bor bekvämt och tryggt (Södermalm?) förstå att de går FASCISMENS och ISLAMISMENS ärenden?

  Låt ALDRIG fascismen vinna varken den är rysk eller iransk! Se verkligheten som den är!

  21
  9

Kommentera