Världens länder fördömer Ryssland

FN. Flera gånger har FN:s generalförsamling röstat om Rysslands uppträdande i Ukraina. I mars 2014 när FN:s generalförsamling röstade om att fördöma Rysslands annektering av Krim röstade 100 länder för, 11 mot och 58 avstod.

Sedan Ryssland utökade det olagliga och onödiga kriget den 24 februari 2022 har Ryssland inte lyckats få med sig fler än fyra länder i världen på sin linje. Stödet MOT Rysslands krig har ökat till 143 länder.

FN:s generalförsamling fördömer med överväldigande majoritet den ryska annekteringen av fyra ukrainska regioner. 143 länder röstade för och fem, inklusive Ryssland, mot. Övriga 45 avstod, däribland Indien och Kina, eller röstade inte alls.

”Principerna i FN-stadgarna förblir starka medan Ryssland är mer isolerat än någonsin. 143 länder i FN har fördömt Rysslands skenfolkomröstningar och det olagliga övertagande av ukrainsk mark”, twittrade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Resolutionen, den fjärde sedan invasionen i februari, innebär bland annat en uppmaning till världens länder att inte erkänna den ryska annekteringen av Donetsk, Cherson, Luhansk and Zaporizjzja. Vidare kräver den att Ryssland ”omedelbart, fullständigt och villkorslöst drar tillbaka alla sina militära styrkor från Ukrainas territorium inom dess internationellt erkända gränser.”

-Pettersson har skrivit om detta förut, men såg på nedanstående karta hur isolerat Ryssland och Putin är. De som stödjer Ryssland (Röd) är Nordkorea, Syrien, Belarus och Nicaragua samt några kommentatorer på bloggen men även dom har blivit färre. Inte ens Kuba och Iran lämnar stöd till Putins terrorregering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Världens länder fördömer Ryssland

 1. Se kartan det är bara Ryssland som är inte mot? ?
  Dom flesta avstår ju dom som inte tar ställning !
  Men den största mariotet är ju för att möblera om Ryssland!.

  14
  4
 2. Jag tycker det mest snack både från eu och från FN.

  Utestäng ryssland från allt. Ta inte emot ryska fartyg eller flyg eller tåg nånstans. Sälj inget till dom och köp inget av dom. Kör ut ryssar från alla ambassader och i alla sammanhang. Isolera dom helt. Det skulle göra nytta

  27
  8
 3. I Sverige så finns det dom som menar att en bojkott mot rysk gas och olja är bra, för enligt dessa personer så är det inte bra att vara i beroendeställning till en diktator och diktatur.
  Samma personer vill därför att vindkraften ska byggas ut, att huvudägarna i vindkraftsbolagen är den kinesiska statens diktatur förefaller dessa intelligentbefriade virrpannor inte lägga någon större vikt vid!

  12
  21
  • Nä, de vill att kärnkraften ska byggas ut så vi slipper vara beroende av en diktator som drömmer om att återupprätta det gamla kommunistiska sovjetriket.

   19
   6
 4. Tre landsförädare har redan reagerat på inslaget Gammal kommunist, Roland och Krister.
  Krigsförbrytaren och folkmördare Vlademir Putins trogna proselyter här på bloggen som tror på all propaganda från Kreml.

  23
  10
 5. Länderna går inte öppet mot NATO krigsmaskineri, men röstar genom att handla med Ryssland. Inte sällan via t ex Kina, som inte är åtkomligt för NATO-hot. Kina tjänar på detta och förståss Rysslands ekonomi blir fortsatt stark.

  14
  30

Kommentera