Den nya rasismen?

En filmsekvens från förra veckans riksdagsdebatter kablas ut på nätet och den visar på något som man lite enkelt kan kalla för ”den nya tidens rasism”.

Glöm ord som ”svennejävel, ”jävla viting” och ”svennehora”. Det är inte rasism om man ska tolka medierna och etablissemangens reaktioner. Kanske vi istället får se början på något som kan kallas ”den nya tidens rasism”.

Så här respektlöst bemötte Vänsterpartiets Nadja Awad Sverigedemokraternas Rashid Fariwar efter en debatt.

Lek med tanken att Mattias Karlsson debatterat mot nämnda Awad eller någon annan med utländsk bakgrund och vägrat ta honom/henne i hand efteråt. Vad tror ni reaktionerna blivit?

Rashid Fariwar har precis som riksdagskollegan Nima Gholam Ali Pour rötterna i Iran. I Sverigedemokraternas nya riksdagsgrupp återfinns nio ledamöter som namnmässigt kan härledas till personer med utländska rötter.

Hur kommer dessa att bemötas i sociala medier, på torgmöten, i debatter och av vänsterns hatsvans? Vi vet ju alla att Sverigedemokrater hotas och hatas med allsköns vokabulär som med omedelbar verkan skulle kallas rasistiska om de riktades mot ledamöter för andra partier som har sina rötter i andra länder.

Nu är det inte bara Sverigedemokrater med utländsk bakgrund som utsätts för den nya tidens rasism. Hanif Bali från Modetraterna är kanske den som utanför SD:s krets utsatts mest. Som här när Vänsterpartiets riksdagsledamot Tony Haddou hejar på när Bali kallas för husblatte. Ett vanligt uttryck från vänstern när det gäller invandrare som inte följer den socialistiska mallen.

19 thoughts on “Den nya rasismen?

 1. Nadja Awad visar sig vara en muslimsk rasist som varken gillar vita eller kristna. När Ulf Kristersson röstats fram som statsminister skrev Nadja Awad på Twitter att Kristersson inte är hennes statsminister, att hon röstade nej till vit överhöghet, – tycker att ”vithet är problematiskt” och att uttalande om hedersvåld är ”islamofobi”.
  https://samnytt.se/fd-islamistskollararen-nadja-awad-v-i-svenskfientliga-utspel-vagrar-ta-sd-i-hand/

 2. Vänstern är ett bottennapp! Vi kan inte ha extremister i riksdagen, ut med vänstern!

  26
  1
 3. Talmannen borde införa en uppförandekod både när det gäller beteende och klädsel i riksdagen.Nu verkar det ha blivit en arena för dåliga attityder som inte borde få passera obemärkt.Vissa av ledamöterna är helt enkelt inte vuxna sin uppgift och som sagt där borde talmannen sätta ner foten direkt .Passar inte galoscherna då så är det bara visa var utgången är belägen….

  37
  • Jag (som fortfarande väntar på att, efter ett antal decennier, bli riktigt vuxen) håller med ”Maya”.

   Awad (V) verkar inte förstå skillnaden mellan respekt och artighet/hövlighet.

   Hon tänker heller inte på att hon som vuxen har ett ansvar att vara ett föredöme och föregå med gott exempel för barn och tonåringar.

   Hur annars ska unga lära sig uppförandekoder?

   Talmannen borde verkligen ha satt ned foten.

 4. Hennes betende borde vara skäl nog för att uteslutas henne från Riksdagen, detta är ingen plats för unket kommunistiskt uppförande? Ifall man inte kan uppträda civilicerat har hon inte i Sveriges parlament att göra! Men typiskt kommunistbetende att slltid ställa
  sig på förtryckarnas sida. Hon gillar tydligrn Mullorna i Iran. Finns det inte någon slags uppförandekod i Riksdagen? Då borde talmannen påpeka det
  för dem som tror något annat!

  65
  • Instämmer. Om någon uppträder på detta ohövliga sätt mot en motdebattant så bör vederbörande avstängas från att debattera under tid. Detta dåliga sätt sänker dessutom respekten för både regering och ledamöter. Finns det ingen från vänstern som vet vad gammal hederlig uppfostran är längre?

   43
  • Tony!
   Uppförandekod? Minns hur Björn Söder bemöttes av kommunisterna då han var talman, ingen brydde sig. Det var ju bara en SDdare som häcklades.

   28
 5. Lugn bara lugn.
  Detta är Dinamarkas lärjungar .
  Ge dem en spade till . Den som gräver en grop åt andra …….
  Stackars Dadgostar som blivit en ledare för en sopstation av dinga politiker De hör inte hemma i ett modernt samhälle.
  Det ryska lyser igenom .

  49
  4
 6. Om någon är rasistisk mot en invandrare som är SD, blir den snarare påhejad och hyllad av vänster hatmobben.
  En vit svensk SD, är fritt villebråd.

  52
 7. Jag har inget emot svarta, inget emot muslimer eller zigenare, men jag anser att de ska vara på sina kontinenter i sina egna länder för annars snyltar de på den välfärd vi byggt upp. De kommer ju hit och tar med sig alla dåliga egenskaper från hemlandet vilket gör att deras levnadsvillkor höjs på vår bekostnad.

  59
  2
 8. Bloggen är för upptagen med rasism. Det finns inte så många rasister. Det finns däremot andra stora problem tex ekonomin.

  8
  32
  • En stor majoritet av de rasister som finns i Sverige är invandrade. De rasister som begår gängvåldtäkter, förnedringsrån och åldringsån, bland annat.

   50
  • Det är faktiskt sant , svenskar som är äkta rasister är inte många , utlänningar av alla slag som seriöst vill göra rätt och riktigt för sig är det sällan problem med . .

   De som däremot väldigt ofta förväxlas med rasister är de som är arga för de som kommer hit och enbart lever på bidrag och inte vill anstränga sig alls , en del verkar uppenbarligen ha kommit bara för att försörja sig på kriminalitet !

   Det handlar inte om främlingsfientlighet utan det handlar och kriminell-fientlighet . .

   Detta är en STOOOR skillnad ! ! !

   10
 9. Riksdagiset inkvoterar vad fan som helst, bara man kan pissa på SD:are. Vad fan tror hon vinner på att bete sig som en tjurig 11-åring….

  82
  1

Kommentera