Prestigeförlust?

SD i Sölvesborg gjorde ett succéval och är kommunens överlägset största parti. Det hjälper nu inte då Moderaterna och det lokala SoL-partiet väljer att byta sida. Genast drar belackarna fram sina lansar och kallar detta ”prestigeförlust” och ”skyltfönster som slagit igen”.

”Det är en jättestor prestigeförlust”, säger Pontus Mattsson i SR. ”SD:s skyltfönster har slagit igen”, påstår My Rohwedder i Aftonbladet. ”Sölvesborgs bästa är vårt mål” hävdar Kith Mårtensson (M) som såg till att partiet bytte sida efter valet.

Jag tror mer på det som Louise Erixon skriver i en debattartikel. Moderaterna som tappade 2,4 procentenheter i Sölvesborg valde istället den sida där de garanteras fler högavlönade positioner.

Kith Mårtensson (M) som initierade sidbytet säger att Sölvesborgs bästa är vårt mål. Helt uppenbart är att kommunens invånare uppmärksammat och uppskattat SD:s politik den senaste mandatperioden.

SD växte med 9,9 procentenheter jämfört med förra valet, Moderaterna tappade som skrivet 2,4 och Socialdemokraterna tappade 4,4. Även C och SoL tappade jämfört med valet 2018, så det är fyra förlorare som nu ska styra Sölvesborg i fyra år.

Varför har SD lyckats så väl i en kommun där de styrt i fyra år? Ja, bland annat…

Fast nu kan alla i Sölvesborg se fram mot att Pride-flaggan kommer att hissas framför kommunhuset igen. Tiggeriförbudet kommer sannolikt att rivas upp till Socialdemokraternas glädje.

Om Sölvesborgs invånare uppskattar Moderaternas och SoL:s sidbyte får vi se 2026…om nu inget sensationellt händer innan dess. I slutändan kan det mycket väl vara så att Kith Mårtensson (M) tvingas erkänna en kraftig prestigeförlust.

26 thoughts on “Prestigeförlust?

 1. Det är just det här som är problemet!!!

  Vad spelar det för roll för oss på lokalnivå, att vi fått ett gott konservativt styre, när socialisterna fortsätter att härja runt och förstöra i många kommuner!

  VAD HJÄLPER DET DÅ!!!

  NEJ, det borde vara samma sammansättningar i kommunerna som på riksplanet, så att politiken blev enhetlig! Nåt borde i alla fall göras åt problemet! Kanske förbjuda samarbete över blockgränser! Nåt måste I alla fall göras! Annars blir det ALDRIG nån ändring till det bättre på lokalnivå!!@

  Det är ju förödande idag, när socialdemokratiska småpåvar, kan fortsätta med sin destruktiva politik på lokalnivå, TROTS ett konservativt styre i Rosenbad!!!

  • Det är (S)kithens fel alltihop! Hon är en reinfeldtare, som kom tillbaka för ett år sen, när den förre moderatledaren blev sparkad för påstådda oegentligheter, troligen påhittade av (S)kithen! Men han samarbetade konservativt bra med Louise! DÄRFÖR BLEV DET SOM DET BLEV!!! FÖR NYLIBERALSKAN!!! (S)kithen!
   FRUKTANSVÄRT ILLA!!!

   • STÅ PÅ DIG LOUISE, OCH KÄMPA, FÖR DU ÄR VÄRD ATT STYRA SÅ MYCKET BRA DU GJORT FÖR SÖLVESBORG OCH VÅRT LAND!!!

 2. Prestigeförlust kan inte vara rätt ord och SD:s upprördhet är förmodligen spelad. Så här fungerar det i en demokrati. På riksnivå har sozzarna drygt 30% och är det klart största partiet men hålls ändå borta från de högsta maktpositionerna genom att motståndarna format en alternativ majoritet som har sammanlagt har fler mandat än vänsteralternativet. Om det kotteri som på samma sätt tagit makten i Sölvesborg inte levererar det som sölvesborgsborna vill ha eller kan acceptera så åker de ut, allra senast om fyra år eller betydligt tidigare efter en eventuell misstroendeomröstning. Samma gäller för Kristerssons regering och gällde för den förra och alla vet hur det gick för den.

  3
  8
  • Tycker inte det är jämförbart då sossarna inte är i opposition på grund av löftessvek.
   M lovade innan valet att samregera med SD. Man lurade och struntar därmed i sina väljare.
   Kith Mårtensson har ju bl. a på Facebook visat att hon gillar prideflaggor och öppet tycker illa om SD. Så egentligen inget konstigt hon avslutade samarbetet när hon väl fick något att säga till om. Diktatorsvibbar får man sv sådant beteende
   Som sagt tragiskt när man inte respekterar väljarna bättre.
   Prideflaggan kommer alltså åter att vaja på kommunhuset och invandrare är på nytt välkomna även om resurserna inte finns att göra det.
   Det finns ju alltid massor av metoder för ett sossestyre att att ta pengar från vård, åldringsvård och skötseln av infrastruktur, att finansiera en destruktiv och svenskfiientlig politik.

   • Prideflaggor hade Hitler också! Fast de såg lite annorlunda ut på den tiden!

    SA-chefen Ernst Röhm var ju homosexuell, och alla har väl sett Pride-tillställningarna i ”Cabaret”, med Liza Minelli!

    Så Pride-flaggan, fanns redan då, om än i annan form!

    Och man ser ju vilka den moderna Pride-flaggan dyrkas mest av!?

    SAMMA FASCISTGÄNG NU SOM DÅ!!!

 3. Det är nackdelen med demokrati, cirka hälften är alltid besvikna och tycker att det är orättvist.

  6
  1
  • Det är pinsamt just när SD och m bildar regering!?
   M problem är Renfält och konsekvenser av det . Vilket i stort gör att m förlorat ännu mer.

 4. Makten är viktigare än att se till kommunens eller väljaqrnas bästa, dessa partier som
  nu stjäler makten och vars moderpartier är skyldiga till Sveriges förfall, ska ju givetvis
  bete sig likadant på kommunal nivå?, Att kommunens invånare vill något helt annat det skiter dessa figurer i? Hoppas att kommmunens invånare ser till att ordningen återställs
  till nästa val och att dessa partier får påskrivet varje dag för sin arrogans mot invånarna.

  29
 5. Återigen detta tjat om Bögflaggan. Kommunen förbjöd ej denna flagga specifikt. Förbudet gällde ALLA avvikande flaggor. För släpper man fram ett undantag måste ju alla få samma chans. Det skulle ju bli anarki. Grundläget är : Svenska flaggan, Kommunflaggan och EU-flaggan.

  48
 6. Äldrevården har inga ”brukare” vi betalar och är kunder.
  Moderater och Sol anhängare borde skämmas som inte klarade trycket från de andra partiernas avundsjuka på SD.

  50
 7. Detta kommenterades på TV där en känd ”neutral” politikreporter hade svårt att hålla sej för skratt.

  52
  1
 8. Den som minns hur Socialdemokraterna splittrade de borgerliga på sjuttiotalet känner igen tonerna i valsen.
  Men eftersom moderaterna sedan Bildt är ett parti vars enda värde är ”hur mycket skattemedel kan jag blåsa folket på?” så ska man inte förvånas. Sosseriet har samlat de makthungriga värdegrundstroende, och moderaterna manschettbrottslingarna.

  53
 9. Tror inte folket uppskatter de politiska trixandet.
  Nästa val får då troligen SD egen majoritet i Sölvesborg och de andra kommer stå och undra hur det gick till.
  Det kan bli konsekvensen, håll till godo.

  90
  1
   • Demokratin är sedan länge död i Sverige, i det här fallet så visar M och S samt de lokala partiet noll respekt för valresultatet. Är det någon idé att rösta?

    23
   • Ja, och då var hon ändå för feg att yttra sig om alla dom Pedofilskandaler som
    uppdagats i partiet, hade hon gjort det hade C hamnat utanför Riksdagen!

    19

Kommentera