Polisens oro: ”Visitationszoner kommer bara att öka misstron”

BROTTSLIGHET. Dubbla straff för gängkriminella, förbud mot medlemskap i vissa gäng, utvisning av gängmedlemmar utan dom samt hemliga tvångsmedel. Det är några av åtgärderna som den nya regeringen tänker införa för att hejda brottsligheten, rapporterar SVT.

Men fungerar det? Från polisen kommer både ris och ros och inom forskningen vet man inte ens om förslagen fungerar.

Martin Lazar, kommunpolis i Botkyrka, är kritisk mot visitationszoner. Polisförbundet instämmer – men välkomnar andra förslag i Tidöavtalet. Foto: Midhat Poturovic, Thomas Svensson/SVT

-Pettersson undrar vilka som kan vara oroliga för att bli visiterade? Jag tvivlar på att alla som försöker sköta sina jobb och vardagsliv är oroliga, de flesta är nog betydligt mer oroliga för att det springer omkring knarklangare med vapen i vissa områden. Martin Lazar och andra poliser behöver inte visitera varenda invånare, men hur kan en polis vara emot möjligheten?

Är det någon som misstror säkerhetskontrollerna på flygplatserna som sker för att försvåra för terrorister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Polisens oro: ”Visitationszoner kommer bara att öka misstron”

 1. De poliser som inte vill ställa upp på den nya regeringens politik, lämnar självklart sitt jobb, om inte, så borde de avskedas.

  14
 2. Är det en Polismans uppgift att inte väcka misstroende ?Helledudane då vilket larv.En Polismans uppgift är att vara den yttre skölden mot ”buset” och att upprätta så lag och ordning efterlevs.Man är inte kompis med ”buset”.En Polis ska respekteras i sin yrkesroll och inte bli utskrattad bakom ryggen utav dom som dom vinnlägger sig om att inte kränka med ord eller med handling….Detta gäller naturligvis inte hela yrkeskåren ,men tyvärr alltför många i dagsläget och fler lär det bli när det kommer ut nyutbildade Poliser från Slöddertörns högskola…

  26
  2
 3. SKITSNACK. Här lyckades svt få tag på en polis som är emot. Svt är den nya oppositionen….

  27
  2
 4. SVT har nu tagit över rollen som ledare av oppositionen. Socialdemokraterna kan luta sig tillbaka och koppla av nu när SVT kommer att tillsammans med miljösekts nytt driva oppositionen.
  Står i bjärt kontrast till den servila hanteringen av förra regeringens debacle som att tillexempel stänga kärnkraften och rekomendera att inte dammsuga när det är kallt ute.
  SVT har alltid drivit narrativet att det är socioekonomiska faktorer som är orsak till brottsligheten att hela samhället måste göra mer allt från polisen, skolan, socialen mer och skarpare socionomer.
  Om det ens i teorin är möjligt så finns inte personerna i vår sinnevärld som kan fixa problemet sen är frågan skulle alla de samlade skattemedeln ens räcka.

  20
  2
  • Nu är det ju så att vissitasions zoner dom skall ju vara där dessa jihadister och krimminäla gäng är ? Man skall bygga staket runt dessa så kallade utsatta områden och på så sätt hålla brottsligheten inlåst för att skydda andra ungefär på samma sätt som gettona i Warszawa eller Harlem .
   Sen silar man ut brottslingarna låser in dom eller sjuter dom det är väldigt effektiv!!! Kineserna gjorde så med narkotimisbrukare. Dom bara försvann. Konstigt va!??

   6
   2
 5. Skulle gissa på att endast kulturberikarpoliser och socialister anser att visitationszoner är problematiska, av olika anledningar.

  26
  3
 6. Måste man inte ta till nya grepp när de gamla inte fungerar? Visst är det kränkande om man framför andra blir visiterad, men det är inte ärliga människor man vill komma åt, utan de som använder vapen och säljer droger.
  Det borde Lazar som polis känna till. Undrar om han är miljöpartist som kollegan Martin Malmgren?

  28
  3
 7. Citat:
  ”Är det någon som misstror säkerhetskontrollerna på flygplatserna som sker för att försvåra för terrorister?”
  Mitt i prick!

  36
  3
 8. Hur kan en polis vara emot möjligheten? Jo de är ”troligt” att Polisen själva har intressen i den verksamhet som eventuellt kan avslöjas vid visiteringarna av en del personer.

  38
  3
  • Ja, men de ska användas mycket restriktivt!!!

   En VISITATIONSZON ska vara lika med en KRIMINELL ZON, inget annat!!!

   FÖR DET ÄR ETT STORT OBEHAG OCH KRÄNKANDE FÖR DEMOKRATIN, HOS DEM SOM OSKYLDIGA ÄR!!!

   2
   9

Kommentera