Dagens tankeställare 131

Min kompis har en ”tandkarta” på underarmen. Hassan bet henne.

Sirpa (namnet ändrat) är född av purfinska föräldrar. Familjen bodde dock många år i Marocko i Sirpas barndom och under den tiden lärde hon sig tala flytande arabiska.

I vuxen ålder jobbade Sirpa som tolk här i Finland. Inför en rättegång stod hon bredvid när Hassan (namnet ändrat) och hans advokat talade om vad de skulle ljuga om och vilka detaljer de skulle undanhålla. När själva rättegångsförhandlingarna började, tolkade Sirpa också nyss nämnda delar av Hassans prat. Hon ville inte känna sig delaktig i ljuget, ville inte stå på Hassans sida i målet. Dessutom hade hon redan då mycket erfarenhet av muslimska män: ”Rasist? Jag? Javisst, men jag föredrar begreppet ”Realist i rasfrågor”.

I ett senare skede hade Hassan luskat reda på Sirpas hemadress och stod en dag och väntade på henne för att hämnas. Grov misshandel där han bland annat bet loss en bit av Sirpas näsa (bild 1) och satte därefter tänderna i hennes arm. Därav ärret med tandkartan (bild 2).

Bilderna är nytagna, men händelsen och ärren närmare 30 år gamla. Numera är väl dylika incidenter vardagsmat som knappast någon noterar. Själv blev jag dock upprörd av Sirpas berättelse.

Rune Holmström

8 thoughts on “Dagens tankeställare 131

 1. Jag har ett ärr i ansiktet sen en finländare kastade en sten i mitt ansikte, det var visserligen väldigt länge sen men ändå.

 2. De socio-kulturellt och dysfunktionella medeltidsmänniskorna trivs nog bäst i länder utan vatten och avlopp.

  36
  1
 3. Det är så att araber beter sig på detta sätt . Man har en väldigt regid inställning till alla andra. På samma sätt som judarna och dom är väldigt lika ock därför tål dom inte varandra. Därför lyckades Adolf med små resurser ställa till stor skada

  11
  8
 4. Den som tror det skall gå att göra om en viss sorts personer har fel, det räcker inte med 30 år.
  Nu är det inte bara käften de använder, utan även Glocks.

  37

Kommentera