20 thoughts on “Ryska soldater stjäl en tvättmaskin

 1. Inget ovanligt. När ryssarna skulle lämna militärförläggningen i Östtyskland efter att muren fallit, så tog man med sig hela värmesystemet, toalett och duschindredningar, samt fönsterbågarna på husen.

  15
  5
  • Till nedtummarna: Förstår det svider att få reda på sanningen.
   Samma sak hände i Estland, Lettland och Litauen.
   Fenomenet måste helt enkelt bero på att hemma hos de ryska soldaterna är avsaknanden av moderniteter, såsom dusch och vattenklosett total.
   Många av dem ute på ”vischan”, har säkert stampat jordgolv och torvtak också.

 2. Hur vet vi att det är ryska soldater som stjäl en tvättmaskin, på filmen?
  OM det nu var ryssar, vem filmade i så fall tjuvarna -utan att ingripa?
  Och om det var ryssar, tänkte dom då bara ge fan i kriget och bära hem sin tvättmaskin till Vladivostock?

  Mycket talar för att filmen och texten är falsk iformation, rena rama lögner skulle jag vilja påstå!

  21
  27
  • Ryssarna behöver hårdvaran i sina bomber.
   Det intressant i det ät att detta är ett legtimt mål. Det är väl en drönare dom håller koll på honom när han är på rätt ställe med polarna. Släpp då lös en gps styrd granat.
   Då slutar han garanterar att sno tvättmaskiner

   21
   1
  • Jag tror filmen är äkta. För många ryssar är tvättmaskiner, mikrovågsugnar och liknande lyxprodukter.

   Vi har sett flera exempel där det stjäls strundsaker av ryssar som de skickar hem.

   https://petterssonsblogg.se/2022/04/05/ryska-soldater-skickar-skrattande-hem-stoldgods/

   Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

   Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

   Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

   24
   8
   • Hej Pettersson
    Jag tvivlar inte alls på dina uppgifter att Ryssland är fattigt och uselt på många sätt.
    Att många ryssar har en låg levnadsstandard.
    Det jag tvivlar på är filmens äkthet.
    Det är allt för många indicier som tyder på att den är falsk.
    Hur i helsike ska dom få hem tvättmaskinen, bara för att nämna ett exempel?
    Om dom lämnar den bara 10 min för att ordna en transport till Ryssland, så är maskinen puts väck när dom kommer tillbaka!
    Jag tvivlar också att dom bara kan strunta i kriget för att få hem en begagnad tvättmaskin!
    Men….det är svårt i dag att skilja på falskt och sant speciellt när det gäller krig och medföljande propaganda.
    Man får lita på sitt eget sunda förnuft, vad som är rimligt och orimligt!

    13
    7
   • Ca 10 miljarder kr per dag för att bomba Ukraina har Putin slantar till. Så blir det när Putin prioriterar.

    9
    3
   • Det har redan konstaterats att ryssen lastar sina stridsvagnar och lastbilar med stöldgodset

 3. Det finns de som kan påstå att det är helt fel att orcerna plundrar huset, istället hjälper de ägaren att flytta från den skadade fastigheten enligt dessa rysstroll.

  20
  11
  • Håkan Dahlberg kompletterar Tass propaganda med klipp från Proletären. Jag anar en äkta kommunist som gillar Putins tanke på ett nytt Sovjet.

   Det är många ord som vanligt men du skriver att USA-gas är 10 ggr dyrare än rysk. Det är fel.

   Du snackar om rören. Man kan fråga sig varför rören som ägdes av flera västländer sprängdes medan ett rör som bara ägs av Ryssland lämnades orört? Rören var dessutom redan avstängda och överflödiga så ingen behövde spränga dem, möjligtvis en sur Putin som ena dagen inte ville leverera gas och nästa dag inte fick leverera någon gas.

   Vad var det svenska marinen (och USA?) följde under vattnet vid rören som sen drog till Kaliningrad?

   I Donbas var det ryssarna som stöttade (och deltog) i ett uppror som tvingade Ukraina till åtgärder. Ukraina ville inte rätta sig efter Putins diktat på samma sätt som Lukasjenka. Därför hämnas Putin och tänker bomba sönder hela landet.

   12
   17
 4. Även Pettersson kan räkna in sig bland hycklarna som omskrivs i denna artikel.

  Nya Dagbladet
  Inrikes
  Hård kritik mot hycklande mediebevakning av kriget i Ukraina
  Kriget i Ukraina publicerad Idag 6:35
  – av Isac Boman

  • Ryssland beskylldes snabbt för attackerna mot kärnkraftverket Zaporizjzja och Nord Stream.
  • Den kommunistiska tidningen Proletären konstaterar att svensk massmedias bevakning av kriget i Ukraina är både hysterisk och hycklande – och att Ryssland helt ologiskt och slentrianmässigt beskylls för attacker och dåd som det är helt uppenbart att de inte har begått.
  Tidningen lyfter fram hur svenska medier, när kärnkraftverket i Zaporizjzja besköts, genast lyfte fram ”experter” som minsann konstaterade att det måste vara Ryssland som är ansvariga för attacken – trots att kärnkraftverket redan var under rysk kontroll vid tidpunkten.
  ”Enligt en av de största mediefavoriterna, den överexponerade överstelöjtnant Joakim Paasikivi, helt enkelt på grund av att han inte kan tänka sig att den ukrainska militären skulle bete sig på det viset.
  Trots att han just berättat att det är ryssarna som kontrollerar området, efter att de tidigt under invasionen intog anläggningarna, och sedan har använt dem bland annat för att förvara sina fordon. Ändå ska vi tro att det är samma ryssar som skjutit på sig själva – för inte kan man tänka sig att ukrainska styrkor kan göra något sådant”, skriver man.

  Ryssland har anklagats både för att beskjuta och skjuta från kärnkraftverket.
  Man konstaterar att det för svensk massmedia ”inte spelar någon roll hur ologisk en slutsats är” och kallar rapporteringen för ”febrig”. Tidningen pekar också på hur den ukrainska armén, som utmålas som närmast klanderfri i medierna sedan 2014, ”terroriserat befolkningen i Donbass, med 14 000 döda som följd” och att ingen i Sverige överhuvudtaget brydde sig om vad som skedde i området innan Ryssland gick in militärt.
  ”Det verkar inte heller spela någon roll hur råa handlingar det rör sig om. Är det rätt sida som begår dem är det bara att heja på. Som i en Aftonbladet-artikel från i söndags med rubriken – Hämndvåg mot Putins hantlangare i Ukraina, med underrubriken, ”Skjuter dem som grisar”, skriver man vidare.
  Proletären betonar att man fördömer Rysslands invasion ”sedan första dagen” men att det är viktigt att visa upp mediernas dubbelmoral och skygglappar ”i hysterin som råder”. Man pekar även på hur annorlunda de politiska och mediala reaktionerna är idag jämfört med när USA och Nato bombade Jugoslavien och sedan invaderade Afghanistan och Irak eller krossade Libyen.
  ”Då var det aldrig tal om att amerikaner inte skulle få turistvisum i Sverige, eller att USA inte skulle få spela fotbolls-VM. För att inte tala om några sanktioner eller krav på att europeiska företag skulle sluta handla med USA”.
  Även explosionerna vid Nord Stream pekas ut som ett exempel på hur intellektuellt ohederliga medierna är och genast, närmast unisont, riktar skulden mot Ryssland – trots att belägg för detta saknas.
  ”Trots att Joe Biden lovat stoppa gasledningen riktar samtliga ”experter” i Sverige misstankarna mot Ryssland – som inte tillåts delta i undersökningarna av gasledningen. Det spelar ingen roll att såväl svenska som amerikanska militärfartyg uppehållit sig i området innan explosionerna. Det måste helt enkelt vara Ryssland som sprängt sin egen gasledning och berövat sig själva möjligheten att åter vrida på gaskranen till Tyskland om den tyska regeringen skulle börja lyssna på de alltmer högljudda röster i landet som kräver ett stopp för sanktionerna mot Ryssland”.
  Norrbottens-Kuriren hakar på det etablerade narrativet. Foto: faksimil/Norrbottens-Kuriren
  Proletären pekar också på att USA är den stora vinnaren på det pågående kriget i Ukraina och på energikriget i Europa. Landet har redan gått om Ryssland som den största gasexportören till Europa – för första gången någonsin. Samtidigt är den amerikanska gasen 10 gånger dyrare än den ryska.
  Tidningen undrar vidare om det är hur USA:s ledning ser på en situation som avgör hur ”förståsigpåare” i Sverige ska tycka och tänka i olika frågor och man frågar ironiskt om det i själva verket inte också var Ryssland själva som sprängde Krimbron?
  ”I dessa tider är det väl snarast förvånande att den konspirationsteorin ännu inte dykt upp i svensk media. Snarare, än på grund av sin orimlighet, är väl anledningen att den spektakulära explosionen på bron passar för bra in i en annan av den enögda bevakningens favoritkategorier; ryska motgångar att gotta sig i”.

  25
  30

Kommentera