“Svenska” valutasmugglare gripna på Kastrup igen…

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Sju ”svenskar” greps med drygt 17 miljoner kronor på Kastrup skrev bloggen för en tid sedan. Nu är det dags igen, runt 20 svenska medborgare har gripits efter att ha ertappats med svarta pengar av tullen på flygplatsen i Kastrup. “Svenskarna”, som samtliga varit på väg till Turkiet, har haft sina bagage fullpackade med kontanter, skriver den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Pengarna var tänkt att flyttas från Danmark till Turkiet, säger åklagarmyndigheten, som menar att pengarna härstammar från brottslighet antingen direkt eller indirekt. Istanbul är ett nav varifrån du kan ta dig vidare till Irak, Kurdistan, Syrien, Somalia osv.

Nyligen häktades fem svenska medborgare häktats i Danmark, misstänkta för grov penningtvätt, då de varit på väg att föra ut miljonbelopp ur Danmark via flygplatsen.

Under onsdagen var det dags igen, då en 61-årig svensk ertappades ha 650000 kronor i kontanter i sina två väskor. Under torsdagen kommer rätten ta ställning till om mannen ska häktas.

Enligt polisens misstankar rör det sig om pengatvätt av summor som kriminella tillförskansat sig via brott.

Hittills under året har den danska polisen haft cirka tio liknande ärenden på sitt bord – med det gemensamma att pengasmugglarna haft biljett till Turkiet.

20 “svenskar” är misstänkta, och de totala beloppen hamnar på flera miljoner kronor. Ett ytterligare exempel är de två svenska medborgare som nu ställs inför rätta i Köpenhamns tingsrätt. De greps på Köpenhamns flygplats i februari med miljontals kontanter i väskorna och de är nu misstänkta för penningtvätt eller försök till penningtvätt av mer än motsvarande 66 miljoner svenska kronor.

-Pettersson noterar att TT och svenska medier skriver svenskar medan danska medier skriver svenska medborgare med annan etnicitet än svensk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on ““Svenska” valutasmugglare gripna på Kastrup igen…

 1. Undrar hur det går till att “svenskar” gång på gång kan åka hem med väskorna fulla av pengar. Är det pengar som kommer från bidrag eller brott. Tydligen litar inte “svenskarna” på att sverige kan skydda pengarna utan dom måste föras utomlands så fort som möjligt. Samtidigt går dom riktiga svenska skattebetalarna på knäna för att ha råd att betala alla skatter och leva. Det måste bli ändring. Den svenska tullen måste börja intressera sig mycket mer för vad som förs ut från Sverige. Inte bara tänka på vad som förs in.

 2. Svenska tullen har annat för sig, de administrerar. Tullverket har 2300 anställda, medan danska Toldstyrelsen har drygt 600. Svenska tullen gjorde 12500 beslag inkl alkohol förra året, danska tullen gjorde 9923 exkl alkohol, så typ lika många beslag men med 75% mindre personal.

  26
  • Yup.

   Som det verkar ska det vara gött att leva och lätt att jobba/se mellan fingrarn?

   Konfiskera, lagför, kan ge en hint om att inte ta “bidragen” ur Sverige för resten av de kriminella, tvåsiffrigt straff på rot utan att passera GÅ.

   Smackadack….

  • Sverige tycks fara fullt med folk som sitter och dricker kaffe istället för att producera något. Som hos passpolisen.

 3. Eftersom de inte har några problem att åka hem med pengarna bör de inte ha några problem att åka hem utan pengar heller. Det bör vara enkelt att få fram deras slutdestination så efter att pengarna beslagtagits skickar vi dem dit med en gång och drar in deras svenska medborgarskap.

  48
  2
 4. Var än det svarta trollet sticker upp blir det skit!
  Handla inte varor och tjänster från invandrare. Som ett exempel kan jag nämna en revisor jag pratade med för ca ett år sedan. Revisorn var verksam i Stockholmsregionen och inriktad på restaurangnäring och sa:
  – Över 90% av alla restauranger som ägs av invandrare fuskar till max. Ställer du ingående frågor blir stämningen genast aggressivare.
  Revisorn berättade också att invandrade revisorer snabbt tar över invandrardominerade branscher…
  Självklart har jag meddelat det här till finansministern.

  53
  2
   • PK idioter förstås, som bara älskar att flyktingar åker hem till länder dom flytt ifrån med en kappsäck med pengar. Stort djävla grattis idioter.

 5. De är inte svenskar, kommer aldrig att bli det. Måste finnas en väg att dra in felaktigt givna medborgarskap. Sen ut med det stinkande packet!

  50
  3
 6. Första exemplet på att den nya Regeringen är farlig för en del kriminella .
  Det här kommer vi att få se mer av .

  47
  4
  • Anders:
   Kan du förklara vad svenska regeringen har med detta att göra ?
   Danmark däremot har så länge jag kan minnas,varit något av ett föregångsland mot kriminella…..
   Därför kommer ofta mina tankar,när jag blickar ut genom mina fönster,varför kunde inte även jag ha fötts dessa 3-4 kilometer bort,på andra sidan Sundet…. i t.ex. Sneckersten ?

 7. Just så! Det är etniciteten som är problemet. Tack vare S, MP, V, C, L och tyvärr även M.

  65
  1
  • Håkan D, det måste vara så traumatiserande att bli tagen med byxorna nere, vilket rätten tar hänsyn till, och dömer till mildast möjlig straff.

   39
   2

Kommentera