Sju “svenskar” greps med drygt 17 miljoner kronor på Kastrup

BROTTSLIGHET. Sju svenska medborgare greps på torsdagsmorgonen på Kastrup, Köpenhamns flygplats med totalt 12,6 miljoner danska kronor i olika valutor. Det motsvarar 17,6 miljoner svenska kronor. Det kom fram i samband med en domstolsförhandling på fredagsmorgonen i Köpenhamn.

Pengarna var tänkt att flyttas från Danmark till Turkiet, säger åklagarmyndigheten, som menar att pengarna härstammar från brottslighet antingen direkt eller indirekt.

De är alla åtalade för penningtvätt av särskilt allvarlig karaktär.

Två 40-åringar och en 42-åring åtalas för att ha velat ta 6,2 miljoner danska kronor till Turkiet.

En 34-årig man och en 24-årig kvinna åtalas för 4,1 miljoner danska kronor. En 46-årig kvinna och en 47-årig man ska ha försökt ta med sig 2,3 miljoner danska kronor till Turkiet.

Enligt Ekstra Bladet nekar samtliga till att vara skyldiga, alla häktades i 24 dagar. Det är oklart om någon av de fängslade har överklagat domen.

Ekstra Bladets artikel

-Pettersson noterar att danska medier är tydliga, de skriver att samtliga är svenska medborgare av annan härkomst än svensk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Sju “svenskar” greps med drygt 17 miljoner kronor på Kastrup

 1. Man visiterar de som skall resa till “problematiska” destinationer (MENA , TR etc. ) i Danmark för att se om de olagligen för ut stora mängder valuta eller är “på resa” trots att de går på “samfundets ydelser” som socialbidrag eller arbetslöshetsersättningar etc. och således 24/7 skall stå till arbetsmarknadens tillgänglighet och förfogande.

  Detta vågar man ju inte göra i Sverige eftersom då någon säkert kan bli KRÄNKT !

  Skulle INTE heller förvåna om man skulle upptäcka lika mycket om man gjorde samma kontroller i Sverige.

 2. Tänk så mycket jobb knark-langarna haft,och nu när betalningen skulle ske blev det skit av allt samman…..Har f.ö. varit en svart vecka inom branschen.
  I Karibien bl.a. fastnade en “Helsingborgare” med sin lyx-yacht,när tullen genomsökte. Knark för otaliga miljoner på väg till “Sundets Pärla” fanns inbyggt i skrovet !!
  I Hamburg upptäcktes en hel Container fylld med Kokain.Otur för leverantörerna var att denna last kom till fel hamn . 😉

 3. Skedde samma sak på Arlanda häromveckan… miljontals kronor. Undrar om det är samma nätverk?

  13
 4. Ja det är ju särskilt besvärligt att Erogan holler på med sitt spel med NATO och konstiga affärer där en korrupt jihadist stat som spelar under täcket med samtliga skurk stater
  .

  9
  1

Kommentera