Damm minerad av Ryssland – 80 byar hotas

UKRAINA. Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj hävdar att Ryssland har minerat en vattenkraftsdamm i Cherson-regionen i östra Ukraina. Om dammen skulle sprängas skulle det utlösa en ”storskalig katastrof” varnar Zelenskyj.

Zelenskyj varnar för att fler än 80 byar och samhällen riskerar att dränkas om dammen förstörs. Dammen uppges innehålla 18 miljoner kubikmeter vatten.

Den ryske befälhavaren Sergej Surovikin hade dessförinnan sagt att Ukraina planerade att attackera dammen. Amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War säger att det kan tyda på att Ryssland planerar att spränga dammen för att sedan lägga skulden på Ukraina, skriver Bloomberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Damm minerad av Ryssland – 80 byar hotas

 1. Rysk logik. Då har vi minerat dammen. Nu måste vi varna världen för att det finns en stor risk att Ukraina spränger den.

  3
  2
 2. Vad är skillnaden mellan Adolf Hitler o Wladimir Putin ? Adolf Hitler är död, annars är
  dom rätt lika i dom övre regionerna när dom planerat jävelskap !

  11
  6
  • Att jämföra både levande och döda ”fula fiskar” gör att det blir många att välja de värsta från…. AH dödade ju många MEN dödade inte väst fler under WW2? Och Stalin, Lenin osv…. så skillnaden är att en dog 1945 och den andre lever fortfarande precis som en del av de amerikanska presidenter som röjt de senaste decennierna….. men jag förstår att du inte tänker eller iaf har små händer…..

   2
   6
 3. Att en massa civila ukrainare är i farozonen saknar totalt betydelse ur tsarens synvinkel. Vanliga orcers liv betyder ingenting i Mordor, så varför skulle ukrainare betyda något ?
  Allt som räknas är plundra, våldta, mörda och bränn, detta är helt enligt rysk moral ocg doktrin.

  16
  7
 4. Det är ju ingen som tror på Putin !
  Men som sakt kriget måste flyttas till ryskt territorium .
  Skappa en buffert zon gärna i Moskva ryssarna är ju lite känsliga för jävlskap i sin huvudstad man lag mycket energi på det när man förstörde Tjernobyl.

  17
  7
 5. Varför skulle Ukraina dränka sin egen befolkning om dom nu enligt Ryssland har planer på att spränga dammen ? Det är inte logiskt.Däremot så tillämpar Ryssland den brända jordens taktik men i detta fall så vore det med vatten.Kanske någon klokare än mig kan svara på hur relevant det vore….

  17
  6
 6. Skulle inte förvåna mig om den multikriminelle Vlademir Putin spränger dammen. Om han sedan skyller på Ukraina så är det ingen som tror honom ändå.
  Har man ljugit så mycket som han så finns det ingen som tror på honom även om någon sanning skulle slinka ur honom ibland.

  41
  12

Kommentera