USA säljer ur oljereserven före nyår

ENERGIPOLITIK. President Joe Biden bekräftar att USA kommer att sälja 15 miljoner fat ur oljereserven före årsskiftet. Det sa han i ett tal på onsdagskvällen.

Oljelager i Kalifornien, USA

Tanken är sedan att fylla på reserven när priserna faller, skriver Reuters.

I talet sa han också att USA bör öka den inhemska produktionen av olja för att bemöta de skenande priserna till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt medieuppgifter i morse har Biden godkänt en försäljning av 15 miljoner fat olja från USA:s oljereserv.

Oljepriserna vände dock upp under kvällen. Vid 20-tiden handlades brent drygt 2 procent högre till cirka 92,50 dollar fatet. WTI-oljan steg nära 3 procent till runt 86 dollar fatet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “USA säljer ur oljereserven före nyår

 1. Biden säljer inte ut oljereserven före nyår utan före mellanårsvalet för att få ner bensinpriserna i hopp om att förtvivlade bilister inte ska rösta repblublikanskt i sin ilska över de höga bensinpriserna. Han använder USAs oljereserv för att hålla demokraterna kvar vid makten. Detta kommer dock inte att lyckas. Biden och demokraterna är så impopulära att de kommer att förlora makten.

  9
  13
  • Aha, nu fattar jag hur du tänker! Biden gör alltså som Trump gjorde när han delade ut statliga checkar till folket… som han dessutom undertecknade själv?

   Bra grejer som Biden gör, är alltså skit därför att det missgynnar republikanerna?

   Vad är alternativet? OPEC minskade produktionen 1,5% vilket driver upp priserna. Ska Biden strunta i det och låta folket lida för att gynna republikanerna, eller ska Biden göra sitt jobb som president?

   17
   3
   • Riktigt synd att USA inte har egen olja…. man har bara hälften av de fyndigheter som finns på jorden…. Kan det vara så att goda människor inte använder sin egen olja då det blir utsläpp…. naturligtvis är det så…. utsläpp från olja som andra pumpar upp räknas givetvis inte….. Nåja det blir att komma med bättre dimridåer inför 2024….. ja om man inte har nya rösträknare redan i år…… Många länder i världen, Frankrike som exempel, har papper och det tar några timmar….. USA tar veckor på sig… datorerna i deras rösträknare är visst av amerikanskt märke…. varför har man inte förtidsröstning i USA i 2 år…. så kan man ha dessa datorer igång hela tiden….. Man måste vara otroligt dum för att inte förstå att dessa långa löptider för amerikanska val har en annan reasoning behind än själva röstningen….. MEN ….

 2. Oavsett om Biden är senil eller inte så är det synd om honom…

  Om han INTE agerar för att sänka oljepriserna kommer troll och konspirationsteoretiker anklaga honom för att springa ”oligarkernas”, vänsterns, globalisternas och de amerikanska oljebolagens ärenden för att tjäna pengar på det höga oljepriset.

  Om han däremot AGERAR för att sänka oljepriserna kommer troll och konspirationsteoretiker anklaga honom för att springa ”oligarkernas, vänstern, globalisternas och de amerikanska oljebolagens ärenden… för att, för att… ja, på något konstigt jäkla sätt.

  15
  2
  • Det att…, det riktiga orsak till varför han i talet sade att USA bör öka den inhemska produktionen av olja är att han försöker 1) tala ned oljepriset och 2) framstå som oljevänlig demokrat inför valet i USA.

   Annars är Biden inte känt för sitt vilja att öka oljeproduktionen utan hällre av sitt “Green tranferalitarationennee… you know the thing”.

   Hela tidpunkten varför han nu säljer olja från strategiska lagret är att påvärka bensinpriset just vid det kritiska ögonblicket när folk kör sina bilar till vallokaler den 8 november.

   12
   21
 3. Joe Biden förefaller ju vara mer dement än lämpligt, så varför fästa minsta vikt vid hans uttalanden?

  20
  13

Kommentera