Enorma ryska förluster under kriget, enligt rysk journalist

UKRAINA. De ryska förlusterna under kriget mot Ukraina har varit ”enormt stora”. Det säger Gleb Irisov, tidigare journalist på den statskontrollerade ryska nyhetsbyrån Tass i en intervju med CNN.

Döda ryska soldater identifieras i Charkiv. Foto: Bernat Armangue

Irisov berättar att han redan tidigt fick uppgifter om de ryska förlusterna på slagfältet, men att myndigheterna förbjöd honom att rapportera om uppgifterna. 

Det rörde sig om enorma siffror, säger Irisov.

Irisov och hans familj har nu lämnat Ryssland och tagit sig till USA via Armenien, Georgien, Turkiet och Mexiko.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Enorma ryska förluster under kriget, enligt rysk journalist

 1. Jag förundras varje dag över att det finns så många fascister/nazister i Sverige. Hur tänker de? Vad är det som gått fel i deras uppväxt? Har de fått för lite kärlek hemifrån? Har de blivit mobbade i skolan eller är det endast ett primitivt arv som det inte går att styra? Kanske någon psykolog kan svara.

  För att inte tala om allah islamister som inte klarar av att leva i ett modernt samhälle. Varför stannar de här och förstör för oss som vill utveckla vårt samhälle med hjälp av vetenskapen till något bättre? Dessa medeltidsmänniskor borde flytta till sina drömländer Somalia, Afghanistan, Iran,……….. istället för att vantrivas här i Sverige eller EU.

  15
  2
 2. Ryssland startade ett krig, spelar ingen roll vem ryssarna (trollen) tror att de krigar mot. Den ryska terrorn måste stoppas hur som helst.

  20
  3
  • Håkan, tyvär är det nog sant om man räknar civila Ukrainare, eftersom Rysspacket agerar på samma sätt som Nazisterna under Andra världskriget på Östfronten.

   43
   8
  • USA/Nato: Inga rapporterade förluster.
   Måste betyda att orcerna skjuter varandra och dessutom civilbefolkningen i Ukraina. Varje död ryss, för mänskligheten framåt.
   Slava Ukraina!

   16
   3
  • Märkligt dessa siffror…. tittar då och då på siffror och från olika osv…. det skulle kunna vara ett original där man fyller i Ukraina eller Ryssland så lika verkar rapporterna vara…… Samma mall? Det som skiljer är att Ukraina erhåller mycket vapen från väst medan officiellt iaf så får inte Ryssland vapen från väst…. men det sägs att Ryska vapen har delar från väst också…. Fri handel av vapen kanske?

Kommentera