Oro för iransk klättrare som tävlade utan hijab

ISLAM. Den iranska landslagsklättraren Elnaz Rekabi som i helgen tävlade utan att täcka sitt hår har hyllats av de som protesterar mot regimens hårda klädregler. Men nu växer också oron för Rekabi efter uppgifter om att hennes pass tagits i beslag och att vänner inte har kunnat få kontakt med henne efter tävlingen i Sydkorea.

Elnaz Rekabi

Flera medier skriver att hon löper risk att gripas och straffas i hemlandet.

I ett inlägg på Instagram på tisdagen skriver Rekabi att anledningen till att hennes hår inte var täckt var att hennes hijab hade råkat falla av i samband med tävlingen. Hon skriver också att hon är på väg tillbaka till Iran.

BBC Persians Rana Rahimpour säger dock att det finns tecken på att inlägget skrivits under tvång. Rekabis mobiltelefon har också tagits i beslag.

Andra iranska idrottare som tävlat utan att täcka sitt hår vittnar om att de utsatts för repressalier när de återvänt till Iran och tvingats att be om ursäkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Oro för iransk klättrare som tävlade utan hijab

 1. Sverige ska ju vara en förebild för hela världen, då kan vi börja med att vara förebilder i hur vi förhåller oss till islam – det ska vara haram för muslimer att leva i Sverige.

  17
  1
 2. Lyssna på Swebbtv.se vilka de Egentligen är .. 7-klövrarna ..
  ”USA stoppade sossetopparnas vapensmuggling – Arnold Sundqvist och Roger Richthoff i Fjärde Statsmakten 146”

  Den enda skillnaden mellan dom är att den ena möjligtvis är lite halare och luktar lite mer illa än sina kompisar. Lika fula är dom iallafall. Det kan man vara lugn för!

  En har svårt att förstå att någon kan rösta så illa i valet 2022.
  Follker måste vara gravt efterblivna. Eller ?.

  10
  4
 3. Förbjud skitreligionen islam, även om det är vänsterfeministernas favorit. Vi kan börja i Sverige.

  34
  5
  • Vad är problemet ?
   Elnaz Rekabi kan väl åka hem till ’iran och 30 miljoner mullor flyttar till sverige och bor på Sheraton och Grand hotel i Centrala Sthlm ?

   Finns det någon främlingsfientlig rasist som har problem med det ?

   6
   9
  • Med tanke på hur ca 80% röstade i senaste svenska valet så är det etablerade fakta att extrem-vänsterns fruntimmer som består av V-S-MP-C-L-KD-M är helt Galna i Islam.

   Må dom brinna i burar eller slängas ifrån hustak av sine gulle-barn.

   76-åriga kärringen i kil tog henens 25-åriga Afghanne-baaaarn hand om…

   Flickan ifrån Skellefteå hade med all sannolikhet 7-klöver-avskum som föräldrar.

   11
   6
 4. Ursäkten är: Jag befann mig på en plats där lagen, som efterlevs, inte tillåter trakasserier av kvinnor, därför fanns det ingen risk för att jag skulle trakasseras av muslimer vilket är varför allah sa åt oss att täcka oss.

  4
  3
 5. Och utvecklingen mot ett sånt medeltida samhälle blev bromsat 11 sep, under vänsterstollarnas gapande och skränande om rasim, nazism, fascism och andra div. ismer. Skönt att loser-gänget får nöta reservbänken i minst fyra år. Vem saknar mullornas ”feministiska” gaphalsar i Rosenbad? Fru Strandhäll? Herr Johansson? Fru ex-statsminister?

  38
  2

Kommentera