Iran varnas för att hjälpa Ryssland

UKRAINA. Allt fler uppgifter gör gällande att Iran skickar drönare till Ryssland, som använder dem i fält i Ukraina. Det får Natochefen Jens Stoltenberg att sätta ner foten. – Vi uppmanar Iran att sluta förse Ryssland med några som helst vapen. Det är ett sätt att stödja ett olagligt anfallskrig. Ingen borde stödja något sådant, säger Stoltenberg i en intervju med TT.

Stefan Löfven (S) i Iran tillsammans med Irans högste ledare Ali Khamenei. Bild Khamenei.ir

Stoltenberg tillägger att Nato inom några dagar kommer att skicka störsändare till Ukraina som skydd mot drönare.

Stoltenberg passar också på att gratulera Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson, och säger att han är glad att den nya svenska linjen i Natofrågan förs vidare.

På måndagen införde EU nya sanktioner mot Iran efter våldet mot demonstranter i landet, och flaggade för att fler kan komma om iranska vapenaffärer med Ryssland kan bevisas.

Det är ett brott mot olika resolutioner i FN:s säkerhetsråd att förse Ryssland med sådana vapen, konstaterar Stoltenberg, men varken Ryssland eller Iran brukar bry sig om internationella avtal.

-Pettersson tycker det är bra att Iran stöder Ryssland. Det innebär troligen att Israel som hittills hållit sig neutrala i konflikten börjar stödja Ukraina med vapen och rådgivning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Iran varnas för att hjälpa Ryssland

  1. Lite kul är det. USA angrep Irak för att Saddam hade hotat pappa Bush. Eftersom det finns grader i helvetet så var Irak i sammanhanget rena paradiset jämfört med Iran. Irak var inte desto mindre en totalitär förtryckarstat men var relativt sekulariserat och jämlikt långt bättre än det religiösa misogyna Iran. NATO och EU hängde naturligtvis på.

    Det är med andra ord varken styrelseskick eller kvinnosyn som styr den västliga elitens inställning och aktioner.

    13
    22
    • USA med flera, bland annat flera muslimska länder gick i krig mot Saddam för att han startat tre krig och använt massförstörelsevapen samt hotade andra länder.

      25
      11
      • Pettersson har bra ögon för varken Hans Blix eller USA hittade några WMD i Irak…. bra jobbat och på avstånd….. däremot att han, SH, krigat är väl legio i områden .. USA har sedan 1990 dragigt igång, varit verksamma i typ 30 sådana… bl.a. då i Irak…

      • Björn, Saddam använde gas mot kurderna och Iran.

        Under andra halvan av 1980-talet användes senapsgas i stor omfattning i Irak. Den mest kända och värsta gasattacken var mot staden Halabja 16 mars 1988, där omkring 5 000 människor dog och 10 000-tals skadades. Händelsen förmodas vara den dödligaste kemiska attacken mot civila i historien.

        https://www.forskning.se/2019/06/25/livslang-ohalsa-efter-exponering-for-kemiska-vapen/

    • Ja intressant bedömning Skule nuusa vara elaka för anssjuter skiten ur Irak?

      Kriget med med Iran och Irak började med att Irak hade ett avtal med kuvait om hjälp med med kostnaden att kasta utmullorna ur Iran!!!!
      Nu misslyckades Irak med då ville ju kuviat inte betala då bilen Saddam sur och ansåg att han kunde ta några oljekällor som kompensation i stålet !!
      Men det gick inte for USA hade förköpt all olja i kuvait!!
      Då fick Saddam en riktig avhyvling som i kostade honom livet efter lite sjutande på altoch alla

      1
      3
    • Har för mig att Saddam skickade iväg Scud-missiler fulla med sprängämnen på Israel innan kriget drog igång.

  2. Irans inställnin till USA är välkänd!? Liksom Putins inställning till Iran ?

    Om man vill uppnå något i Iran så bör man beväpna kvinnorna och ge dom vapenträning samtidigt så pekar man ut målet mullorna? Det är inte staten man skall ge dig på utan religionen

    10
    2
  3. Islamist IRAN och Fascist RYSSLAND har mycket gemensamt.

    Föraktet för demokrati är en av dem.

    24
    12
    • Förakt för demokrati finns tyvärr i hela världen.
      Tänk hur man i det här landet behandlat SD under många år, hur man i Frankrike motarbetat Front National, hur man i USA motarbetat Donald Trump och idag vill flera tyska partier förbjuda AfD.
      Ukraina som många hyllar här på bloggen har förbjudit extremt många partier.
      Säg mig vilket land som inte föraktar demokratin?

      6
      1
      • Demokratin förutsätter att alla följer spelreglerna.

        Om några partier som kommer in i riksdagen vill ha en Iran-trogen statsminister, en marionettregering styrd av mullorna i Iran, och införa sharialagar så hoppas jag att de blir förbjudna.

        Och om Magda ikväll påstår att hon vann valet, att allt bara är riggat valfusk, och lyckas samla ihop en mobb som tränger sig in i riksdagen för att hänga talmannen och avskaffa demokratin, så hoppas jag att hon snabbt blir inlåst på livstid!

        4
        1
      • Den avgörande skillnaden mellan Ryssland och Ukraina är ju att Ryssland har invaderat, terrorbombar och mördar invånare i Ukraina.
        Det om något är väl snäppet värre än att förbjuda partier, som faktiskt sympatiserade med ryssen.

Kommentera