Vladimir Putin utskälld av en annan diktator ”Vill ha respekt”

UTRIKES. Tadzjikistans diktator Emomali Rahmon är inte nöjd med Vladimir Putin. Det klargjorde han i ett sju minuter långt tal framför flera centralasiatiska ledare. – Inte för att vara ohövlig, men vi vill ha respekt! sa Rahmon enligt Daily Mail.

Kazakstan är till ytan sex gånger större än Sverige. Uzbekistan lika stort och Turkmenistan något större än Sverige.

Det var i fredags som ledare från Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan och Ryssland möttes för ett möte. Syftet var att diskutera samarbeten inom antiterrorism, extremism, invandring och droghandel, rapporterade Reuters.

Men på plats passade också Tadzjikistans diktator Emomali Rahmon på att ge Vladimir Putin en rejäl känga.

Diktatorn, som regerat landet sedan 1994, menade att den ryske ledaren inte respekterar samarbetet med de andra länderna – något han lade fram i ett sju minuter långt tal.

Ja, vi är små länder. Vi är inte mellan 100 och 200 miljoner invånare. Men vi har historia, kultur, vi älskar och vi vill bli respekterade, sa han enligt Daily Mail.

Diktator hävdade att Putin hanterar länderna som om de var en del av forna Sovjet, och påpekade att han själv bevittnat Sovjets fall. Han var också starkt kritisk till ryska affärsmän som utnyttjat Tadzjikistans naturresurser utan att investera något i landet.

I talet sa han: – Vi vill inte ha dina pengar, vi vill bli respekterade som vi förtjänar. Vi är värd för dina militärbaser, vi gör allt du ber om. Vi försöker verkligen att vara det du låtsas att vara till oss, ”strategiska partners”, sa Emomali Rahmon enligt Daily Mail.

Men vi behandlas aldrig som strategiska partners. Inte för att vara ohövlig, men vi vill ha respekt!

-Pettersson säger att det finns en organisation, Oberoende staters samvälde, CIS. Medlemmar är Armenien, Azerbajdzjan, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien, Ryssland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan och Belarus. Georgien och Ukraina har varit medlemmar men har lämnat.

Lite märkligt är att dessa före det Sovjetstater med undantag av lydstaten Belarus inte stöder Rysslands krig i Ukraina. Kanske för att de vet att de kan stå på tur i Vladimir Putins imperiebyggande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Vladimir Putin utskälld av en annan diktator ”Vill ha respekt”

 1. Putin angrep Ukraina för att han inte ville ha Nato inpå sig, nu kan han få Nato till grannar både i gränsen till Ukraina plus att dom två alliansfria länderna Finland och Sverige också kommer att gå med i Nato? Ibland är krig inte lönsamt ?

  10
  2
 2. Ja det är intressant nu börjar ju sattelitstater att resa sig mot Putin ? Det hade man inte vågat för ett halvår sen!??
  Nästa steg är att man gör gemensam sak med zelensky !
  En nedmontering av Ryssland gör ju att man inte behöver kriga med Putin och kompani och man slipper vara beredd på Putins plundringståg!

  15
  4

Kommentera