Energikrisen – om fattigdom, folk och finanser

ENERGIPOLITIK. Energikrisen sätter just nu sina klor allt djupare i det svenska samhället. Hur illa kan det här egentligen BLI för Sverige? Vem bär ansvaret för att det BLEV såhär – och vad händer med ett samhälle om energifattigdom tillåts bre ut sig?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om ENERGIKRISEN.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Energikrisen – om fattigdom, folk och finanser

 1. Nu skall jag berätta för er vad intelligensreserven som bemannar våra svenska myndigheter kommit fram till. (Hela högen är säkert högskoleutbildade)

  Energiverket har tagit fram ett koncept som heter Styrel. Det skall jobbas igenom på regions- och kommunal nivå.
  Det handlar om hur el skall prioriteras och distribueras i händelse av att leveransen av el inte räcker till. Dvs att läget inträffar att (vi med nyspråk) får något som kallas effektbrist. Dock är det så att att effektbrist är inget annat än att vi saknar elenergi, just vid tillfället.

  Nu skall kommuner och myndigheter för dyra konsultarvoden sitta och prioritera elkonsumenter på en niogradig skala, för att få fram vilka verksamheter som verkligen måste få el.
  Sedan skall elnätsägare titta på detta underlag och lägga in hur ledningarna går och med detta tala om vilka som kan kopplas bort (som det är sagt, några timmar) eller inte.

  Varför i helvete inte gå omvägen??? Kräv att elnätsägarna talar om:
  1) vilken är den minsta möjliga upplösningen (områden), ni kan koppla bort som elförbrukare?
  2) vilken är nästa aggregerade nivå ni kan koppla bort?
  3) osv osv.
  Sedan kan kommunerna faktiskt prioritera. Tom kan de säga att, det och det området kan ni koppla bort, för vi behöver el dit.

  Det skulle spara oändliga konsulttimmar för skattebetalarna. Det är helidiotiskt att ta fram en ”önskelista” där mycket inte ens går att genomföra.

  Förbannade korkade byråkrater. Det här kommer inte att fungera som det är utformat. I slutändan blir det elbolagen som gör som de vill. Då det är de som sitter i skiten för att hela nätet kollapsar.

 2. Kan det löna sig med de snurriga blåsta investerarna?

  https://sverigesradio.se/artikel/tusentals-vindkraftverk-kan-stangas-av-agarna-i-vinter

  Får väl flytta ut till ett mindre fritidshus med vedspis som energikälla och eget vatten utan fasta avgifter, skita får man väl göra i skogen eller ett dass.

  Sopor och annat eldar man upp i ett oljefat på tomten som MP vill, kommunen är vinnare av detta förfarande med, det som inte brinner gräver man ner till framtidens arkeologer med pensel som verktyg, så inget blir skadat för forskning av en f.d. utveckling av Sveriges energipolitik.

 3. När Löfven var fackpamp så sa han i löneförhandlingarna att vi hat råd med högre löner mot konkurrenterna i utlandet för att vi har så billig och säker elkraft.

  Så blev han statsminister med krav från partihögkvarteret att med alla medel behålla makten. Därför tog han Miljöpartiet som partner och lät dem sköta det som är basen för produktion och välstånd. Där är vi nu med konkurser, nedläggningar och familjer som inte har råd att bo kvar.

  Löfven har belönats med nya uppdrag så han har råd att betala sin elräkning. Även den stöddiga och flinande Bolund klarar sig gott på sina riksdagsförmåner med cykelavstånd till ”jobbet” och med generösa gratisresor för ledamöter samt Säpo skydd.

  10
 4. Som fattpensionär har
  (kondisbesök, besöka barnbarn, o andra ljuspunkter är det bara att
  glömma) har tillvaron tidigare precis gått ihop. Min fru trollar m
  matlagningen, som tur är.
  Min hur vi och hundratusentals pensionärer ska klara de
  kommande 6 månader,
  ökande el, matpriser,hyror
  etc. Tänk om vi kunde få en
  liten del av de miljarder
  som ges till div föreningar
  utan riktig verksamhet.
  En mardröm för den nya
  regeringen att bita tag i.
  Arma land.

  25
 5. Det är BoVlund som bär ansvaret. Han och hans extremist-parti, med stöd av de gröna kumpanerna i Tyskland. De har tillsammans agerat Putins lakejer och nyttiga idioter i och med Puttes taktik med stoppad kärnkraft till förmån för rysk olja och gas. Detta i sin tur för att få kontroll över Europa.
  Bränslepriser, Elpriser och skenande Inflation är definitivt skapat av dessa extremister.
  Det allra effektivaste energispartipset på lite längre sikt är : Förinta dessa miljö-terrorister från jordens yta, för all framtid !

  39
  3
  • Ja den beskrivningen är möjlig men det hade inte kunnat genomföras utan den sossialistika regeringen !?
   Och det märkliga är att LO fackföreningar med god vilja stöttat detta som då är i derekt strid med fackets idilogi.
   Så den dom har stött svar för den vansinniga politik som förts är ju få fackföreningar och LO och det mest besvärande ärr att dom tack för hjälpen då fick Löfven en post i LO internationell.

   24
   2
 6. Ja energi bristen gör att fabriker och industrier inte har råd med den EL som krävs för att driva verksamheter!!
  Det innebär ju att dess produktens enheter stannar och personalen blir arbetslös?
  Och det betyder ju att inkomsterna från dessa industrier uteblir och då särskilt dom skatter och avgifter dom skulle betala!
  Det som sker i stället är att alla dess permiterade kommer springande till a kassan och vi bli försörjda därifrån?

  Denna a kassa som plötsligt blivit av med dom medel som man får av den producerar produkter dom nu upp hört !?
  Så frågan är var skall man hitta pengar
  Ned det finns inga men i dåssisk anda trycken man pengar som då ger en inflation som saknar mostycke ? Som då påminner om D marken under siste dagen i under ww2 i Tyskland

  24
  2

Kommentera