Våldtäkt används systematiskt av ryska styrkor i Ukraina enligt FN

UKRAINA. Ett FN-sändebud säger att våldtäkter uppenbarligen är en militär strategi bland den ryska militären. – När man hör kvinnor vittna om ryska soldater utrustade med Viagra är det uppenbart att det rör sig om en militär strategi, säger FN-sändebudet Pramila Patten, enligt TV4.

Kvinnor ska ha hållits fångna och våldtagits i flera dagar, även pojkar och män har våldtagits och könsstympning ska ha förekommit, säger Pramila Patten, FN:s särskilda representant för frågor om sexuellt våld.

FN har verifierat över hundra våldtäktsfall eller andra sexuella övergrepp.

-Pettersson är inte förvånad. Ryssarna har olagligt, skamlöst och onödigt invaderat ett grannland, där de begår massmord och våldtäkter, bombar civil infrastruktur medvetet, kidnappar ukrainska barn osv. Ryssland är en terrorstad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Våldtäkt används systematiskt av ryska styrkor i Ukraina enligt FN

 1. Har läst och uppskattat din blogg i många år.
  Men när det ska vara demokrati att förbjuda all politisk opposition (11 oppositionspartier), förbjuda all regimkritisk media, kidnappa tortera och mörda regimkritiker och att se https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2524807287661477&set=pb.100003966906892.-2207520000.&type=3
  Tittar vidare sedan.
  PS Jag tyckte inte att Videla och Pinochet var något vidare heller.
  Inte grabbar i mitt ”gäng”

 2. Pettersson överdriver. Årligen i sverige anmäls 9500 våldtäkter till polisen och endast ungefär 15% av våldtäkterna anmäls. Om ryssarnas våldtäkter i Ukraina våre systematiska det skulle finnas mycket större antal offren än ett hundratal.

  För mig gör det inget om Pettersson och hela västvärlden raporterar att ryssar är demoniska monstren som äter spedbarn efter att ha våldtagit dom vid satanistiska ritualer. Visst, det pågor ett krig i Ukraina och Ryssarna har illegalt anfallit landet.
  Visst är det hemskt, men vad hjälper det om västerländska nyhetsmedier och Pettersson skriker krigspropaganda hela tiden och varje dag. Våre mycket mer konstruktivt att ha mindre löngner i nyheterna om kriget. Visst, det finns ett enormt lidande i Ukraina och landet kommer att bli svårt skadat på alla vis på grund av detta felaktigt krigande. Det enda vi får se och höra är att ryssarna gör allt fel och har ingenting kvar.

  Krigspropaganda visar inte att en enda ukrainsk soldat har någonsin blivit dödat i kriget och enligt krigspropaganda ryssarna har inte lyckats skjuta ett enda militärt mål. Det enda ryssarna skjuter är civila bygnader – när dom inte våldtar, torterar och systematisk mördar dom civila. OCH ryssarna måste var idioter, när dom inte fattar att de skulle kunna döda fler civila om de skulle skuta raketer mitt på dagen och inte mitt i natten eller vid gryningen.

  14
  6
  • Det kan ju vara så att även i Ukraina så anmäls endast en mindre del av våldtäkterna. Att inte avslöja detaljer som fienden kan ha nytta av är bara sunt militärt tänkande. Vi vet att Ukraina har förlorat åtskilliga soldater.

   6
   3
   • Så är det. Jag befarar att detta sätt att kriga mot ryssar är inte kosteffektivt eller rationellt flr ukrainare. Nyligen fick vi höra att 90 tusen ryssar har dödats eller skadats i kriget. Vi har också fått höra att krigskostnader för Ukraina överstiger redan 1000 miljarder dollar. Så, om det är dödande och skadande av ryssar som till får ryssar till slut åka hem, DÅ kan vi kalkulera att det har kostat 11 miljoner dollar att döda eller skada en ryss. Det är för dyrt för ett fattigt land som Ukraina.

    Som jämförelse en handkranat kostar 45 dollar och hundra meter fisklina en dollar. Miljoner sådana kranat-packeter utdelade till ukrainare och några år under ockupationen skulle resultera ett ryskt förlust på ett mycket mer kosteffektivt sätt och utan risker för eskalering eller markförluster för Ukraina. Hur blir det nu – ingen vet; men man bara hoppas att Putin låter sin arme bli slagen utan att ta till kärnvapen.

    2
    4
  • Pettersson överdriver inte. Jag har återgett TV4:as artikel.

   Om du läst och förstått artikeln så står där inget om antalet våldtäkter. Det står att FN verifierat över hundra våldtäkter, det är något helt annat.

   Resten av din kommentar är din tolkning och inget som står i artikeln eller något annat inlägg. Det är påhittat av dig.

   7
   8

Kommentera