Rättegång inleds mot etiopiskt pojke väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag inleds rättegången mot den 15-årig etiopisk pojke som åtalas för att ha våldtagit och försökt mörda en nioårig flicka i Skellefteå i somras. En första psykiatrisk undersökning av den misstänkte pojken kommer att genomföras på begäran från rätten. Skellefteå tingsrätt, målnummer B 769-22, förhandlingen väntas pågå fram till den 17 oktober.

I polisförhör har pojken erkänt delar av brottet, enligt hans advokat Jens Nyström. Flickan kommer enligt åtalet få bestående men efter sina skador. Sjukvårdspersonalen behövde stöd efter dådet.

***

TIDIGARE 2022-09-30. Åtal väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

BROTTSLIGHET. Skellefteå tingsrätt, målnummer B 769-22, har idag väckt åtal mot en 15-årig pojke som är etiopisk medborgare för försök till mord och grov våldtäkt på en 9-årig flicka i juli i år. Det var den 7 juli i år som en svårt skadad flicka återfanns i ett skogsparti på Morö Backe. Misstankarna riktades tidigt i utredningen mot en ung pojke, som enligt registeruppgifter skulle vara född 2009. Pojken själv, och hans vårdnadshavare, uppgav däremot att han var fyllda 15 år. Åklagaren beslutade att en åldersbedömning av pojken skulle göras vid Rättsmedicinalverket. Resultatet av utförda medicinska undersökningar talar för att den undersökte har fyllt 15 år.

Sammantaget menar jag att utredningen visar att pojken har uppnått straffmyndighetsåldern. Därför väcks nu åtal för brotten, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Den 15-årige pojken har gjort vissa medgivanden i förhör. Vittnesförhör, brottsplatsundersökning och sakkunnigutlåtande från NFC (Nationellt forensiskt centrum) utgör också delar av bevisningen.

Jag menar att den tilltalade utsatt flickan för ett synnerligt lidande och att han har visat synnerlig hänsynslöshet genom att angripa målsäganden med grovt våld. Det var enbart på grund av tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades och att flickan inte dog, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Flickan har inte kunnat höras under förundersökningen på grund av sina svåra skador.

Utöver mordförsök åtalar jag också pojken för grov våldtäkt mot barn. Brottet bör bedömas som grovt eftersom han i samband med genomförandet använt sig av omfattande våld och har visat särskilt hänsynslöshet och råhet, säger Andreas Nyberg.

Mordförsök och synnerligen grov misshandel: Etiopiern har försökt strypa den 9-åria flickan med skosnören, samtidigt som han misshandlade henne, flickan kommer att få bestående men. (kort ur åtalet)

Grov våldtäkt mot barn: Etiopiern har genomfört samlag och annan sexuell handling med flickan som vid tillfället var nio år. Brottet bör räknas som grovt eftersom etiopiern i samband med genomförandet använde grovt och hänsynslöst våld. (kort ur åtalet)

Målnummer i Skellefteå tingsrätt: B 769-22.

Rättegången beräknas pågå den 12-14 oktober och 17 oktober vid Skellefteå tingsrätt, och kommer sannolikt att hållas bakom stängda dörrar.

***

TIDIGARE 2022-08-09 Den etiopiska gärningsmannen i Skellefteå är minst 15 år

BROTTSLIGHET. Pojken som är misstänkt för försök till mord och grov våldtäkt på en flicka i Skellefteå i juli är 15 år eller äldre. Det bedömer åklagaren efter den medicinska åldersbedömningen.

Det bekräftas också av pojkens föräldrar.

Föräldrarna har i polisförhör förklarat att man av misstag angav fel födelsedatum för sonen när man kom till Sverige. Det verkar också vara något som man sedan påtalat för svenska myndigheter, säger kammaråklagare Irene Falk, tillförordnad förundersökningsledare.

Eftersom resultaten från den medicinska ålderbedömningen bekräftar det som den misstänkte och hans föräldrar uppgett – att han är 15 år fyllda – så kommer vi i den fortsatta handläggningen utgå från denna ålder.

Om bevisen mot honom är tillräckligt starka när utredningen är klar så kommer åtal att väckas, säger Irene Falk.

Bilden på den 9-åriga flickan kommer från hennes föräldrar. Flickan vårdas fortfarande på sjukhus och har inte kunnat förhöras.

***

TIDIGARE 2022-07-22. Den 9-åriga flickan i Skellefteå har flyttats från intensiven

BROTTSLIGHET. Den flicka som hittades svårt skadad i ett skogsparti i Skellefteå den 7 juli har flyttats från intensivvårdsavdelningen, skriver Expressen. Flickan, som är nio år, vårdas numera på en annan avdelning. En etiopisk pojke, som eventuellt är under 15 år, misstänks för försök till mord samt grov våldtäkt mot barn. Åklagaren har begärt åldersbedömning av pojken.

Gärningsmannen och hans mamma har flyttats till ett annat län av säkerhetsskäl. Han utredde för tre år sedan för kränkande behandling av andra elever och har även antastat en vuxen kvinna.

***

TIDIGARE 2022-07-14. Varför inga demonstrationer mot våldet och för den 9-åriga flickan i Skellefteå?

MEDIA. När knarkaren och den multikriminelle George Floyd dödades av polis i USA den 25 maj 2020 gick tusentals svenskar ut och demonstrerade, svenska politiker och journalister var väldigt upprörda över USA:s polis rasism och brutalitet mot färgade.

När en 9-årig flicka i Skellefteå, blir grovt misshandlad och fortfarande ligger nedsövd, av en etiopier med oklar ålder är det tyst. Inga demonstrationer, politikerna är tysta, till och med justitieminister Morgan Johansson (S) och klimatminister Annika Strandhäll (S) håller sig borta från twitter med journalisterna tiger som muren om gärningsmannens bakgrund och ursprung. De försöker nästan få det att låta som den etiopiske gärningsmannen är ett offer.

Demonstration för George Floyd mot polisen i Stockholm, Sverige. Otroligt att polisen låter dom hållas.
Några som det inte har demonstrerats för ovan. Nedan Expressen, är det så konstigt att folk är förbannade. Samma gärningsman, minst tre överfall…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Rättegång inleds mot etiopiskt pojke väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

 1. Jag gissar att mångkulturella gråterskor sitter bland åhörarna i syfte att utöva psykiskt tryck för en mildare dom.
  Aktivister som arbetar vid tingsrätten har säkert sett till att äkta svenskar hålls borta, vi som värnar Sverige ska ju inte ha bevis för mångkulturens fasor.

  14
 2. Den yttersta orsaken till asylhaveriet är att 1967 undertecknade Sverige New York-protokollet vilket utvidgade 1952 års flyktingkonvention till att gälla hela världen i evinnerliga tider. Orsak nummer två är att politiker, ämbetsmän och tjänstemän inte följer lagen. Om utlänningslagen skulle följas hade huvuddelen av bidragsparasiterna inte varit här. Man måste skilja på rätten att söka asyl och faktisk ha skäl. Det är enstaka procent som har flyktingskäl och vissa av dessa har fabricerat dem efter första avslag.

  9
  1
 3. Och den stora frågan är, förutom allt mitt medlidande till flickan. Varför i h.vete är negern i Sverige?

  20
 4. Det stora problemet med denna individ är att han har lidit stor brist på protein under uppväxten . Och det går inte att göra något åt! Han är ett problem det har hänt för och kommer att hända igen!

  17
  1
 5. För det första så bör alla på invandrarverket utredas och åtalas, ju högre befattning dessto större ansvar i brottet!
  -och i ett normalt land så skulle invandrarverket terrorklassats för länge sedan!
  Sen skall naturligtvis alla i denna negerfamilj utvisas och deras ev. tillgångar skall frysas!

  34
  3
 6. Om inte den psykiatriska undersökningen visar att han är lågbegåvad ska jag äta upp min hatt.

  15
  2
 7. Dom som är de verkligt skyldiga är våra valda S-POLITIKER som låter vem som helst komma till Sverige och få status som flykting utan att kontrollera vad det är för sorts folk.

  37
  2
 8. Gränsen för förståndshandikapp ligger på IQ 70. I hans land där han kommer ifrån är den genomsnittliga IQ:n lägre (63). Tja, då blir det så här. IQ:n blir inte högre för föräldrarna flyttar sin låga IQ norröver.

  Inför IQ test vid ansökan om asyl i Sverige. IQ måste vara lika eller högre än vår. Vår IQ sjunker stadigt då vi tar in dessa halvapor. Låg IQ = mindre pengar, mer våld och sämre på alla plan.

  53
  3
  • Läste en artikel i “nature”, den engelskspråkiga tidningen som ger fakta. Där hävdades att en genomsnittlig chimpans har en IQ på 64. Där ser man, evolutionen tar sina vägar. Darwin skrattar i graven.

 9. Ja rent logiskt bör man utvisas denna familj ? Om man inte gör det kommer dessa individer bli en följetong i svenska rätts systemet med extrema kostnader

  39
  4
 10. De “goda o skenheliga” kommer att göra allt för att pojken skall släppas.

  Pigmenteringen är det avgörande.

  42
  3
 11. Ett fall som tagit mig hårt. Ett oskyldigt barn som blir utsatt för ett bestialisk våld. Detta får inte glömmas.

  52
  2
 12. Minst 15 år. Han kan vara 17 år också, vi vet inte. Men oavsett bör han överlämnas till de etiopiska myndigheterna efter avslutad rättegång.

  66
  4

Kommentera