Greta Thunberg, det är fel att stänga fler kärnkraftverk

ENERGIPOLITIK. Tyska myndigheter överväger att fasa ut kärnkraften som de planerat trots energikrisen. Något som lett till stor debatt i landet.

Greta Thunberg. Bild: Wikipedia

Ett misstag att stänga ner fler kärnkraftverk, menar miljöaktivisten Greta Thunberg.

Det är en väldigt dålig idé att fokusera på kol när kärnkraft redan finns, säger hon i en intervju med det tyska TV-bolaget ARD, rapporterar VG.

På frågan om det vore bättre för planeten om driften av Tysklands tre kvarvarande kärnkraftverk förlängs, svarar hon: – Det beror på. Om vi redan har dem i drift så känner jag att det vore ett misstag att stänga dem för att fokusera på kol.

-Pettersson säger att det är fel att stänga kärnkraftverk och satsa på vindkraftverk också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Greta Thunberg, det är fel att stänga fler kärnkraftverk

 1. Jag tycker uppriktigt synd om henne. Så exploaterad vid såpass unga år kan inte sluta lyckligt. Jag tänker på Édith Piaf, Judy Garland och Drew Barrymore som även de exploaterades som unga och utvecklade alkohol- och drogberoende.

  12
 2. Nu fattar jag inte vad Greta menar, det finns väl vindkraft….;-D Behövs det något annat än det alltså?

  19
  1
  • Det finns uppenbart folk som sköter tanke verksamheter åt henne och det har troligen gått upp för vissa av dessa mindre bemedlade att det enda vettiga är kärnkraft ..
   Detta är ju en position förändring och den sker ju få för att försöka undvika den kollision som annars måste komma

   Sverige har Iran i Ranstad och en vetenskap om kärnkraft som sossialistika vänstern förbjöds att använda det var förbjudet att tänka på kärnkraft Birgitta Dahl sossialdemokrat förbjöd svenskar att forska utbilda och tänka på kärnkraften.. och det ligger som en våt filt över SD svensk energiförsörjning!

 3. Denna jänt-unge, som i vissa kretsar upphöjts till Helgon ; Kunde hon inte ha kläckt ur sig detta lite tidigare. Detta ständiga hoppande från tuva till tuva av politiken. Det kostar oss 100-tals bortslösade miljarder. Och samma sak är det ju med försvaret, polisen, skolan sjukvården, kriminaliteten, migrationen…………Ständigt nya och nygamla påhitt.
  Dessa självutnämnda, överbetalda förståsigpåare kostar oss enorma belopp i sina tankevurpor och galna felsatsningar.

  34
  • Det lär vi få vänta på med tanke hur vänster hon är. Strax innan pensionen så kanske. Tack vare hennes ”insatser” lär den infalla vid fyllda 79.

   10
   1

Kommentera