Putins hämnd har börjat

UKRAINA. Flera explosioner inträffade i Kiev i Ukraina på måndagsmorgonen. Kraftiga smällar har hörts i huvudstaden. Explosionerna föregicks av ljudet av inkommande robotar. Videoklipp på sociala medier visar hur svart rök stiger från byggnader i stadens centrum. Minst åtta människor har dödats och 24 skadats, enligt myndighetsuppgifter som BNO News hänvisar till.

Bostadshus i Kiev, bombat vid krigets början.

Det är första gången på månader som Kiev attackeras. Stadens borgmästare Vitalij Klytjko skriver på Telegram att attacken skedde i stadsdelen Sjevtjenskivskyj – ett område där historiska delar av Kiev finns, samt många statliga byggnader.

Landets president Volodymyr Zelenskyj har bekräftat att det finns döda och skadade efter attacken.

Attacker rapporteras även från Lviv och Ternopil i västra Ukraina. Explosioner rapporteras även från Dnipro i centrala Ukraina. En kraftig explosion har hörts i den ryska staden Belgorod. Belgorod ligger runt fyra mil från den ukrainska gränsen i Ryssland nordost om Charkiv.

Lvivs guvernör Maxim Kozytskij säger i ett uttalande på Telegram att attacker bland annat riktats mot energiinfrastruktur i staden och uppmanar boende att hålla sig inomhus.

Måndagens attacker inträffar efter att Kertjbron som förbinder Krim med Ryssland delvis förstörts i helgen, en händelse som Rysslands president Vladimir Putin har kallat ”terrorism” från Ukrainas sida. Ukraina har inte officiellt sagt att man utförde attacken mot bron.

-Pettersson säger att president Vladimir Putin lever efter egna regler. Att invadera och ockupera delar av ett land, döda tiotusentals människor, bomba skolor, bostäder, sjukhus, järnvägar osv, är självförsvar enligt Putin. När sedan Ukraina ger ett nålstick tillbaka och spränger Krimbron (om det nu är Ukraina) så kallar Putin det terror mot civil infrastruktur.

Sedan ska vi tänka på att det inte är någon större skillnad på dagens bombningar och de som förekommit sedan den här delen av kriget började den 24 februari 2022.

Se filmen från Krimbron och den ”civila infrastrukturen”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Putins hämnd har börjat

 1. Nu är Putte arg han är jättearg så arg att han håller på att skita på sig,spräng alla
  lekplatser säger han,inga Ukrainska barn ska få leka mer säger han säkert.Kräket.

  5
  1
 2. Putin ska alltså ”hämnas” för att Ukraina inte vill låta sig ”befrias” utan ”krigar tillbaka”!?

  21
  5
 3. Du är inte rolig Roland, bara patetisk! Ingen ler åt ditt svammel längre och inga är så korkade att de tror på allt ditt hittepå!

  23
  8
 4. Ryssarna attackerade alltså med en serie missiler lokaler som är kontor för Ukrainas säkerhetstjänster. Om dessa är kvar?

  De Ukrainska uttalandena skall vi i omvärlden inte fästa större avseende vid, då de inte kan erkänna att målen var ”militära”.

  Har ni lagt märke till att de Ukrainska nazisterna nu tillåts härja helt fritt bland civilbefolkningen. Tänk sedan på alla de massgravar som upptäcktes efter att ryssarna drog sig tillbaka efter första Kievanfallet. De dödade kunde alltså INTE vara dödade av Ukrainsk säkerhetstjänst, utan av ryssar. Nu pågår samma sak i de från ryssar befriade områden i Ö Ukraina. Snart kommer ryssarna att anklagas även för dessa massmord. Samtidigt är ca 1500 kollaboratörer gripna och lagförs. Någon som tror på annat än dödsstraff?

  12
  38
  • Roland, har du lagt märke till att Putin och ryssarna slutat tala om att befria Ukraina från nazister och att det inte hörs något om alla laboratorier för kemisk krigföring som påstods finnas i Ukraina. Hur vet du att det är lokaler för Ukrainas säkerhetstjänster som attackerats?

   23
   9
   • ”..alla laboratorier för kemisk krigföring..” Många har påstått detta bl.a. Victoria Nuland i senatsförhör…. konstigt om VN skulle ljuga där?
    Bra dock att Sverige, Utbildningsministern presskonferens , tagit emot forskare från Ukraina….
    blev tyst rörande detta efter presskonferensen….
    togs dessa forskare aldrig hit….

    5
    9
   • Victoria Nuland tror jag inte ljuger men jag har aldrig sett eller hört om några bevis för att dessa laboratorier för kemisk krigföring finns. Däremot finns det troligen lab som sysslar med forskning på jordbruksområdet.

    6
    1
  • Så din solklara analys är att en militär lekplats attackerades? Eller var det en nazistisk lekplats? Får du betalt för att sprida kremls dynga?

   25
   9
  • Ladna tovarish Roland.
   Att upprepa en lögn gör den inte mer sann, hur mycket du än försöker.

   11
   5
 5. Ge Ukraina Himars, med lång räckvidd, så de kan sänka bron, för gott!
  Orcernas patetiske hövding, är nu så desperat, att han är mogen för tvångsvård i madrasserad cell.

  34
  10
 6. Ukraina attackerar den ryska invationsstyrkan och deras försörjningsled . . Diktator Putte (Fnask) riktar in sig på civila människor och civila byggnader . .

  Putte har panik och det är då som det är farligast , han kan hitta på vad som helst nu ! (?)

  37
  8

Kommentera