Ryssland byter ut general för Ukrainainvasion

UKRAINA. Ryssland byter ut ledningen för invasionskriget i Ukraina sedan styrkorna drabbats av militära motgångar. General Sergej Surovikin tar över Rysslands militära insats i Ukraina – den tredje befälhavaren på posten hittills.

General Sergej Surovikin t.v. är känd för att vara brutal och korrupt. Bild: Alexei Druzhinin/Kremlin

Sedan starten på invasionen har minst åtta generaler sparkats, omplacerats eller på annat sätt fösts åt sidan.

Det tyder på att man som vanligt letar syndabockar.

Beskedet om förändringar i det ryska militära ledarskapet kom från försvarsdepartementet på lördagen. Ny general för anfallskriget är Sergej Surovikin, med lång stridserfarenhet från krigsinsatser i Tjetjenien och Tadzjikistan på 1990-talet och i den ryska interventionen i Syrien 2015, rapporterar The Telegraph, bakom betalvägg.

Utnämningen kommer sedan kritiken växt internt mot den ryska militären. Det är mycket sällsynt att Moskva offentliggör vilka som leder militära insatser. Surovikin har tidigare varit ansvarig för ryska attacker i södra Ukraina och uppges ersätta Alexander Dvornikov.

Ryska statliga medier rapporterar också att Surovikin lett det ryska flygvapnet. General Sergei Surovikin är också ökänd för att ha skjutit demonstranter i Moskva 1991.

Bedömare förvånas över de offentliga uttalandena i Moskva om invasionen i Ukraina, men de följer efter det att de ryska invasionsstyrkorna pressats tillbaka av Ukrainsk militär i Charkiv, Cherson och Lyman.

-Pettersson tror inte det hjälper att byta chef när hela organisationen är oduglig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ryssland byter ut general för Ukrainainvasion

 1. När man ser dessa löjliga ryska militära höjdare, är det svårt att inte dra på läpparna. Mängder av medaljer, och fullständigt körda när de ska leda sina trupper. Inte utan man undrar av vilken anledning dessa gamla tjockisar blivit tilldelade allt skrot. Klubben för inbördes beundran kanske, eller kan det vara så att deras framtoning är tänkt att imponera på den ryska menigheten?
  I så fall faller imponansfaktorn av dem som en sten, när de ska göra sitt jobb!

  14
  5
 2. Tjocka gubbar dekorerade som julgranar, i nuläget spelar det nog ingen
  roll vad som finns innanför kostymen, Ryssland är ändå helt körda i detta
  krig.
  Putins strategi är korkad från början, och kommer så förbli.
  Lenin Stalin Putin är samma typ av idioter, ryss kommunister som tror dom
  kan göra hur dom vill, men nu är det stopp.
  Nu är det bara att räta in sig i världsordningen eller så kommer ryssarna få
  svälta ihjäl på sikt.

  22
  7

Kommentera