Biden bygger i tysthet på “Trumps” mur

INVANDRING. Under valkampanjen i USA lovade Joe Biden att inte en fot skulle byggas på gränsmuren mot Mexiko samtidigt som dåvarande president Donald Trump kritiserades för bygget. Efter att rekordmånga migranter som anlänt till USA över den södra gränsen mot Mexiko, har Biden tyst ändrat uppfattning och gått med på att fylla igen luckor i muren som blev öppnar när Joe Biden stoppade bygget sin första dag på kontoret, rapporterar The Economist (bakom betalvägg).

Joe Biden håller dock tyst om murbygget och att han ger Donald Trump rätt i efterhand. Det har inte hindrat Mark Kelly, en demokratisk senator som kandiderar till omval i Arizona. Herr Kelly säger att han förtjänar beröm för att han “drivit Biden-administrationen att stänga barriärluckor” på Arizonas gräns mot Mexiko och skryter över att ha hjälpt till att säkra 1 miljard dollar för gränssäkerhet. Han har varit med och sponsrat ett tvådelat lagförslag i senaten för att rekrytera och behålla fler gränspatrullagenter och ge dem en löneförhöjning.

-Pettersson undrar varför inte media i Sverige kritiserar Biden på samma sätt som de kritiserade Trump för bygget?

***

TIDIGARE 2021-03-18. Clinton, Bush, Obama och Trump byggde mur. Biden vädjar…

INVANDRING. Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama och Donald Trump har varit USA:s presidenter. Alla har byggt på muren mot Mexiko men bara Donald Trump har kritiserats för detta.

Barack Obama byggde mur som Bush och Clinton påbörjade och Trump fick kritik för när han fortsatte av “opartiska” svenska medier.

USA står inför den största ökningen av flyktingar till landet på 20 år. I ett försök att dämpa antalet migranter uppmanar nu den nye presidenten, Joe Biden, människor att inte söka sig till USA.

– Jag kan säga det rakt ut – kom inte hit, säger Biden i försök att låta tuff.

Nu efter nästan 60 dagar och mer än 100.000 illegala invandrare senare inser den nytillträdde presidenten Joe Biden att hans invandringspolitik inte fungerar och vädjar till migranterna att stanna hemma, rapporterar CNN.

Många av dessa migranter, en hel del barn i 5-6 års ålder, har vandrat mot USA för att de tror att Bidens administration kommer att vara mer välkomnande än föregångarens hårda hållning. Presidenten försökte bagatellisera denna uppfattning och säger att “de kommer inte” för att de tror att hans administration kommer att tillåta dem att stanna kvar i landet.

-Pettersson säger att det handlar om signaler. Biden kritiserade Trumps mur vilket ledde till förhoppningar hos många. Stefan Löfven (S) kritiserade SD och sa att mitt Europa bygger inga murar och de ledde till…

Insändarbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Biden bygger i tysthet på “Trumps” mur

 1. Hmm. Bubba inledde byggandet av muren, W fortsatte, Obomba byggde ännu mer, sedan The Donald och nu fortsätter Biden byggandet av muren ….

 2. Vilket bara bevisar att MSM och fascisterna är lika rasistiska som Trump och republikanerna.

  3
  5
 3. Märkliga ting…………..
  Söker man Sanningen kan man bli åtalad som Lögnare.
  Sprider man Lögner så upphöjs man till Sannings-sägare.
  Trump är nog den president som haft Minst med muren att göra. Muren började byggas redan 2001, långt innan Trump ens var påtänkt i ämbetet.
  Är det inte dags för journalist-kåren att vakna snart ?

  26
 4. Undrar hur annorlunda läget i världen varit ifall Donald Trump hade fått
  förnyat förtroende hos USA s väljare och valfusket varit mindre urbrett?

  Tror att vi sluppit haft kriget i Ukraina som destabiliserat världen, ingen
  energikris på vare sig uppvärmning eller drivmedel,men troligtvis hade
  vi haft kvar alla avrättningar förnedringsrån, grova våldtäkter som sker dagligen i Sverige, men det är ju ett skapat inhemskt problem som våra aningslösa politiker
  skapat själva påhejade av Batikhäxor och andra kärringar av varierande hön?

  31

Kommentera