Svensk hälsning på artillerigranat

UKRAINA. I en video från Ukraina syns hur soldater skjuter i väg en artilleripjäs. På pjäsen står text skriven: ”BRF Vinkelhaken” i Sverige. ”Våra grabbar är överlyckliga”, skriver Dimko Zjluktenko, grundare av en välgörenhetsförening för militären, på Twitter.

Bild: Twitter

Bostadsrättsföreningen Vinkelhaken 12 ligger på Norrmalm i centrala Stockholm. I ett inlägg på Twitter skriver dess ordförande att de rekommenderar andra föreningar och organisationer att göra som dem och skänka sitt arvode till Ukraina.

Pengarna ska ha gått via en ukrainsk välgörenhetsorganisation som arbetar med militären i Ukraina.

Dess grundare, Dimko Zjluktenko, skriver på Twitter att de 3 500 dollarna – cirka 39 000 kronor – användes till teknologisk utrustning. Bland annat fick soldaterna soldrivna laddstationer till sin kommunikationsutrustning.

”Det gjorde livet så mycket lättare vad gäller avfyrningsplatser och till och med observationspunkter”, skriver Zjluktenko.

Han tillägger att de ryska styrkorna inte har den typen av laddningsteknik. I stället förlitar de sig på dieselgeneratorer för att ladda sina kommunikationsenheter.

”Artillerifolk använder dessa dagligen – och de sa stort TACK!”, skriver Zjluktenko.

På plats i Ukraina finns flertalet välgörenhetsorganisationer och humanitära organisationer, däribland Röda korset och UNHCR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Svensk hälsning på artillerigranat

 1. Då får vi hoppas att inte ryssarna skickar en retur till Norrmalm nu när vi ska gå med i NATO.

  9
  1
 2. När man som Stenbock blickar över “dagens nyheter” i olika media, tycks vi i f.d. Sverige med åren ha blivit “freds-skadade” !
  Bilder och skribenternas mening i händelserna kring Ukraina söker på ett eller annat sätt,blanda in oss med undertanken “Hurra vad vi är bra”
  Ett exempel har Pettersson idag redogjort över med propagandistisk bild. Här skall framgå hur en BRF i Fjollträsket drar sitt strå till stacken, för att förlänga dödande i det krigsdrabbade området !
  Var det kanske ett av dessa 300 -Euro dyra “skott” ,som dödade en massa civila vid gårdagens träff av bostadsområdet ?
  Tidigare i Stenbocks liv blev Sverige känt för raka motsatsen,med rubriker kring fredsförsök,och Hammarskjölds numera bortglömda arbeten,allt för fredan genom FN.
  Än en gång….mina tankar flyktar till lyckligare tider.

  9
  1
 3. Många av de “stora” hjälporganisationerna som Röda Korset, UNHCR med flera sitter i västra Ukraina eller Polen och väntar med sina lager, pengar och personal. De går inte in i Ukraina för att hjälpa till förrän kriget är över.
  Så vill man hjälpa Ukraina ska man inte ge pengar till dem för det enda det går till är deras personals fritidsintressen. Röda korset, som blivit infiltrerat av socialister, går från klarhet till klarhet. Är det inte pedofili, förskingring eller sexköp så är det inaktivitet och navelskådning som de håller på med.

  22
  3

Kommentera