Putin 70 år, inget att fira

RYSSLAND. Vladimir Vladimirovitj Putin är född 7 oktober 1952 i Leningrad i Ryska SFSR i Sovjetunionen. Putin har varit varit president och premiärminister i omgångar i Ryssland sedan augusti 1999.

Vladimir Putin tillsammans med sin mor Maria Putina i juli 1958. Mamman kallade honom en odåga och en slarver. Vladimir kom hem med bedrövliga betyg, drog omkring på gårdarna och slogs. Med sina knappa inkomster köpte föräldrarna ett dragspel. Sonen vägrade ta musiklektioner. Att slåss, tävla i att spotta längst och köra omkring på Leningrads gator i familjens mjölkvita Zaparozjets intresserade honom däremot.

Vladimir Putin är utbildat jurist. Han har en juristexamen med specialisering i internationell rätt vid Leningrads universitet 1975. Putin anställdes vid KGB efter sin examen, och arbetade där i 16 år. Han har även arbetat som politisk rådgivare, först åt borgmästare Anatolij Sobtjak och senare i president Boris Jeltsins stab. Under åren 1998–1999 var Putin chef för Ryska federationens federala säkerhetstjänst. En period var han även taxichaufför.

Putins uttalande i april 2005 om att ”Sovjetunionens kollaps var en av århundradets stora geopolitiska katastrofer” blev uppmärksammat. Putins agerande att med militärt våld försvara ryska intressen utanför Rysslands gränser och att ockupera utländskt territorium, bland annat delar av Georgien och Ukraina har lett till ansträngda relationer med en stor del av världen.

-Pettersson menar att Putins föräldrar måste ha gjort ett katastrofalt misstag när de uppfostrade Vladimir.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Putin 70 år, inget att fira

 1. Vladimir Vladimirovitj Putin är den bombsäkra reklamen för kondomanvändning. Dylika figurer dyker upp med jämna mellanrum. Troligtvis finns ett ganska omfattande kluster, av dessa, i Kreml.
  Vi som genomlevde, den människofientliga 68rörelsen, har kunnat ta del av vad dess avkomma lyckats ställa till med. Vi har med oförställd glädje, kunnat konstatera att majoriteten av 68-puckona, gick under och hamnade i samhällets marginal. Dock poppar en och annan fortfarande upp i tex. korruptionsutredningar. Skulle tro att de överlevande, sällar sig till diktator Putins fan club.

  10
  3
 2. 70 år, ett utmärkt tillfälle att ta det lite lugnt framöver, ett utmärkt tillfälle att gå i pension…

  15
  3
 3. Den där Putin är det någon kändis, eller mördare eftersom det skrivs så mycket om honom?
  Han verkar ha hunnit med en hel del djävulskap.
  Ska vi verkligen spilla tid på honom.

  9
  13
 4. Jag önskar en födelsedagspresent till Putler i form av en missil rakt in i Kreml och med hälsning från det Ukrainska folket.

  23
  13
  • @Janne.A (den gode), Lysande! Påminns om boken Zinkpojkarna av Svetlana Aleksijevitj.
   I Zinkpojkarna möter årets Nobelpristagare i litteratur, Svetlana Aleksijevitj, de soldaterna, sjuksköterskorna och mödrarna som alla bär minnen av Sovjetunionens krig i Afghanistan. Kriget visas upp i all sin smutsighet och grymhet. De som överlevde vill helst glömma. De som dog fraktades hem i zinkkistor. Ingår i Utopins röster.

   2015 års Nobelpristagare i litteratur!

   Sovjetunionens krig i Afghanistan 197989 har kallats »det sovjetiska Vietnam«. Myndigheterna talade om »internationalistsoldater« som byggde broar och planterade vänskapsalléer åt broderfolket i Afghanistan, medan militären i hemlighet fraktade hem förseglade zinkkistor med lemlästade kroppar. Länge visste allmänheten ingenting om krigets grymheter och det var först med Svetlana Aleksijevitjs Zinkpojkar som tragedins verkliga omfattning avslöjades 1989. Över en miljon unga ryssar tjänstgjorde i kriget som kom att forma det ryska samhället fram till våra dagar.

   7
   1
  • Ja 70 år.. han kommer säkert inte att pli då mycke älder ??
   Han får säkert dela kista med Lenin ?
   Det blir säkert inga anständiga begravningar här?

   5
   5
 5. Det ska börjas i tid det som galet skall bli.Mor Maria Putina gjorde nog så gott hon kunde med den bångstyrige gossen.Men tydligen var han redan som barn ”besvärlig ”att handskas med..

  19
  7

Kommentera