Det finns inget tvång i islam

ISLAM. -Pettersson hörde på Sveriges Radio Ring P1 om en iman från Luleå som ringde och förklarade att det finns inget tvång i religionen islam och att det innebär att ingen kan tvinga någon att följa något i religionen islam. Detta enligt koranen. Det verkar stämma, märkligt att inte fler imamer och andra kunniga hänvisar till den versen i koranen.

Islam är en religion som förordar fred och förståelse mellan människor av alla religioner. Den presenterar budskapet om fred med full tydlighet och med djup visdom. Islam betyder lydnad och fred. Genom att underkasta sig Gud att tro på honom och följa hans lärdomar, kan man njuta av fred genom tiderna.

Enligt Islam har alla friheten att tro, praktisera, predika och följa den religion som de själva vill. Den heliga Koranen beskriver ”Det finns inget tvång i religionen”. (2:257). Denna vers förklarar att människor i hela världen är helt fria att välja sin tro, beroende på vad de vill. Det finns ingen som kan tvinga någon att konvertera till religionen Islam. Den heliga Koranen förklarar att trosfrihet är grundläggande rättighet för alla människor.

Det finns ytterligare en vers i Koranen ”Och säga: ’Det är sanningen från din Herre; låt därför den tro som vill det och låt den låta bli att tro som vill det”. (18:30). Islam är ett sanningsmanifest, människor som vill tro det, låt dem tro det och de som inte gillar att tro det, låt dem förneka det. Det finns inget tvång att tro. Folk får ett fritt val, så Islam har inte alls något tvång.

Islam förbjuder starkt alla former av våld och aggression mot alla människor oavsett deras tro eller ras. Gud den Allsmäktige säger i den Heliga Koranen, ”För den som har dödat en människa… Skall det vara som han hade dödat hela mänskligheten” (5:33.) Islams lära att utföra den olagligt handlingen att ta en människas liv är som att massakrera tusentals oskyldiga liv.

Ovanstående rader har skrivits av Ifrah Nayyab, Ahmadiyya Muslimska Samfundet

Märkligt nog står det en massa annat i koranen. Bland annat från kapitlet At-Tawbah, vers 29, där det uppmanas till krig mot otrogna. Det tolkas av vissa muslimer att de uppmanas föra krig mot muslimer med ”fel” inriktning, yazidier, judar och kristna.

Halshuggning legitimeras med profetens tradition. profeten påstås ha sagt till sina fiender att ”jag kommer till er med slakt”. I en annan berättelse sägs det att profeten själv, med sina egna händer, slaktade en krigsfånge.

Den 6 januari 2008 dömdes 5 män till amputering av kroppsdelar i staden Zahedan i sydöstra Iran. Deras höger ben och vänster arm kapades av i kors (ta bort) för att de ska lida resten av livet. Detta straff har stöd i koranen Femte Suran, Vers 37: ”Deras lön, som bekämpar Gud och hans apostel och anstifta ofärd på jorden, varder blott, att de dödas eller korsfästas, eller att deras händer och fötter avhuggs korsvis, eller att de förvisas ur landet. Detta varder deras skam i detta livet, och i det tillkommande väntar dem ett förskräckligt straff.”

Några dagar efter dömdes två män till att kastas från ett berg. I islamiska lagar är straffet för män som har sex med varandra att knuffas från ett berg. Miljoner kvinnor blir ständigt diskriminerade, förnedrade, förtryckta och utsatta för hedersrelaterat våld i de länderna som styrs av koranens lagar. Våld och förtryck av kvinnor har stöd i koranen genom tiotals verser:

 • Sura 2:223: ”Edra hustrur äro en åker för eder;besöken alltså eder åker efter behag.”
 • Sura 4:34: ”Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen.”

Ingenting annat än religion kan ha en så viktig bidragande orsak till att folk blir extrema och våldsamma och därmed en fara för samhället. I dagens värld spelar religionen utan tvekan en viktig roll i många av vår tids krig och konflikter. Redan under profeten Muhammeds tid började man sprida sin religion med erövring genom krig och vapen. Den kristna historien är också fylld av exempel på religiöst våld. Den berömda frasen i det gamla testamentet ” öga för öga, tand för tand” visar hur religioner uppmanar till extremt våld och förnedring av människor.

Det finns många vanliga religiösa personer som öppnar Bibeln eller koranen för första gången och väntar sig att den ska vara full av berättelser om goda gärningar, men finner otroliga skildringar av våld, maktmissbruk, förräderi, svek, strid och död.

Men skillnaden mellan islam och andra religioner i dagens värld är att islam är politisk och har fått regera i delar av världen. En reaktionär och barbarisk rörelse som dödar, stenar till döds, terroriserar, amputerar, urgropar ögon, hugger av armar och ben och piskar folk. Denna rörelse hotar och utfärdar fatwa mot den som kritiserar eller ifrågasätter islam på något sätt. Denna rörelse har för avsikt att erövra världen genom Jihad. Jihad är en central del av religionen islam som uppmanar att ge sina liv i utbyte mot en försäkran om paradiset.

Iranska regimen, Al- Qaidas krigare och Hamas självmordsbombare har inga svårigheter att finna stöd i Koranen.

Citat från Nionde suran: ”Förkunna dem, som äro otrogna, det hugnesamma budskapet om ett plågsamt straff.” ”Döden månggudadyrkarna, varhelst i finnen dem! Gripen dem och inspärra dem och läggen eder i försåt för dem på alla möjliga ställen . . .”Striden mot dem, tills det ej finnes någon frestelse längre, utan all gudsdyrkan ägnas Allah.” ”Och de som äro otrogna, skola församlas i helvetet.”

Islam, kristendom och judendom är enorma, politiska och finansiella institutioner som aldrig granskats ordentligt för det de har orsakat genom historien. Och har aldrig tagit på sig ansvaret för sitt uppförande.

Det finns så många människorättsorganisationer och ”demokratiska” stater runtom i världen, men ingen ställer mullorna inför rätta för de totala förnedringarna av mänskovärdet i Iran. Ingen ställde Khomeini inför rätta för att ha utfärdat en dödsdom mot Salman Rushdie och förstörde hans liv, trots att uppmaning till mord är ett brott i alla länder i världen.

Sekularismen har nåtts med hjälp av människors kamp genom historien. Den är värdefull. Vi ska inte backa tillbaka i tiden. Religionen ska vara personernas privatsak. Den ska inte blandas i utbildning, politik eller samhällslivet.

Att vika sig för politisk islam och terroristernas krav är förödande. Koranen och imamer tillhör inte den moderna tiden. Att ge efter för politisk islam skulle bara uppmuntra mer terror och mer långtgående krav.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det finns inget tvång i islam

 1. Alla religioner, alla politiska och ideologiska föreningar bör vara tillåtna. Det är en missuppfattning att läror är farliga. Det är människor som är farliga, se hur de” kristna” förr skadade människor, nu är de kristna i Sverige, beskedliga som lamm.

  1
  1
 2. Islam borde ej vara en i Sverige tillåten religion, eftersom den ej är demokratisk.
  Lyssna på kvinnorna i Iran, då jag på tidigt -70 tal ofta besökte Zahedan så var det enda störande böneutropet på morgonen.
  Kvinnor, de flesta, gick utan Hijab, men det var under Shah Rezas regim.

 3. I Ledarsidorna, skriver Edward Nordén, (jordbrukare, debattör och aktiv i Medborgerlig Samling), bland annat följande, citat: “Islamister dränerar statskassan, med politikers samtycke. Om ni bara visste hur många politiker från höger till vänster som – motiverade av tolerans – har kämpat för att ge våra allmänna medel och skattepengar till islamister, utlandskontrollerade moskéer och islamiska föreningar. Föreningar som stärker och reproducerar de minst demokratiska värderingar från de diktaturer de flytt ifrån. År efter år, instans efter instans, kommun efter kommun, moské efter moské.“
  Läs mer:
  https://ledarsidorna.se/2022/10/de-som-fornekat-problemen-med-islamism-kan-aldrig-vara-en-del-av-losningarna/

  10
 4. Kristdemokraterna finns ju (ej de amerikanska fanatikerna), men Islamdemokraterna, går det, eller blir det en oxymoron?

  14
  1
 5. Den är väl motsägelsefull som alla gamla skrifter
  De missionerar bara, precis som kristna gjorde förr.
  Om ynglen vill hitta en ursäkt för våld så hittar dom det.

  18
  • Fast inte riktigt samma sak som korstågen kanske. Politiskt motiverat säkert, men personlig motivation? Världen har ju utvecklats endel de senste hundratals åren. Hmm, eller kanske inte.

   11
 6. Vad krävs för att någonting skall bli definierat som en religion?
  Antal anhängare? Övernaturliga inslag? Kan kommunism vara en religion?

  8
  3
 7. Är det kanske av den grunden som demonstrationerna avlöser varandra i Iran ? Nej denne ”norrländske lögnare” borde åka tillbaka hem,och konstatera verkligheten.
  Första gång Stenbock kom i vetskap,var när en dam frågade mig i planet,om jag skulle åka taxi till mitt Hotell ?
  Undrade över frågan och fick förklaringen, ”Ensamma damer får inte åka Taxi i Saudi-Arabien ” !
  Döm om min förvåning men upptäckte sedan,att samma gällde vid besök på Köpcenters o. Restauranger. Endast två (2) damer i följe fick lov att besöka dessa…..
  Bara två exempel av otaliga vansinnigheter inom Allans värld.

  33
  3
 8. Gå gärna in på Ledarsidorna som drivs av Johan Westerholm. Det är en person som är medlem i Medborgerlig Samling och heter Edward Nordén som har en debattartikel där som handlar om politikers,myndigheter och medias eftergifter till islamism i Sverige och att de saknar ryggrad och att huvudrubriken är att islamister dränerar statskassan- med politikers samtycke.

  42
  2
  • Monica skriver:
   “Gå gärna in på Ledarsidorna som drivs av Johan Westerholm.“

   Johan Westerholm: “Att kritisera islam är inte islamofobi.
   Islamismen är närbesläktad med både kommunismen och fascismen. Den hämtar argument ur de religiösa urkunderna Koranen, Haditherna samt Profetens sunna. Och den tar skydd genom att gömma sig bakom religionen islam och hävda att alla dess kritiker och granskare skulle vara islamofober. Ett mycket effektivt sätt att tysta debatten.“
   𝖫𝖺̈𝗌 𝗆𝖾𝗋:
   https://www.dagen.se/debatt/2020/01/30/johan-westerholm-att-kritisera-islam-ar-inte-islamofobi/

   Enligt Johan Westerholm har migrationen till Sverige gjort att behovet av kunskap 𝗈𝗆 islamism och islamisering blivit större. “Det finns en friktion mellan religion och kultur som vi har svårt att förstå“, säger han. Det som enligt Johan Westerholm är särskilt problematiskt är när religion och politik gifter sig med varandra så att det kollektivistiska överträffar individens rätt. “Det är det vi ser i islamismen, men även i politisering av Svenska kyrkan“, menar han och är mycket kritisk till utvecklingen inom Svenska kyrkan, 𝗆𝖾𝖽 kopplingar 𝗍𝗂𝗅𝗅 islamistiska krafter.
   𝖫𝖺̈𝗌 𝗆𝖾𝗋:
   https://www.varldenidag.se/nyheter/han-vill-upplysa-svenskarna-om-islamism/repuey!KDf@2WAJdmtS7RmXezZqAg/

 9. Denne imam utövar hiyal, den obligatoriska lögnen för att skydda islam, vilket han är fullt medveten om eftersom han vet lika bra som alla andra som kan något om islam att dessa verser har ersatts av andra befallningar från allahn.
  Nu är han iofs ahmadiyya som inte räknas som riktiga muslimer.

  Men egentligen är det irrelevant vad koranen säger eftersom det som är viktigt är vad som står i lagen, sharia. Islam är inte en religion utan en politisk ideologi som har en färdig lagbok som de till stora delar kopierat av den judiska talmud. Talmud är de efterbibliska skrifterna som styr/ styrde de judiska samhällena efter Jesus uppståndelse och skrevs ner runt 400 e.Kr.

  36
  2

Kommentera