Köper artillerivapen för en miljard kronor till Ukraina

UKRAINA. Norge, Danmark och Tyskland har gått samman för att köpa artilleripjäser för 92 miljoner euro och donera till Ukraina, rapporterar norska TV2.De har stort behov av det i sitt försvarskrig mot Ryssland. Allt mer behöver köpas loss från industrin, och nu går vi samman om ett sådant köp, säger den norske försvarsministern Bjørn Arild Gram. Summan motsvarar c:a 1 miljard svenska kronor.

Det handlar om 16 artilleripjäser av modell Zuzana-2, som ska köpas från Slovakiens försvarsindustri. Pjäserna används redan i Ukraina och därför behövs ingen utbildning, säger Gram. Pjäserna ska levereras under 2023.

-Pettersson väntar på Sveriges nästa vapenpaket till Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Köper artillerivapen för en miljard kronor till Ukraina

 1. Det är bara att konstatera globalisterna och deras vasaller lyckats i deras kringgående propagandamanöver. Västvärldens fylls på med allsköns kriminella och icke-integrerbara i miljonupplaga. Staternas första och främsta plikt att försvara landet och dess befolkning har man ”glömt”. Man har hittat på klimatkatastrofer som ”botas” med biljonrullning av skattemedel medan odemokratiska stater undantas. Sedan orkestrerar man en påhittad energikris med planekonomiska kopplingar som riskerar att mellan hälften eller två tredjedelar måste gå från hus och hem.

  Jag antar att alla lediga hem snabbt fylls på av ofränder från Långtbortistan som lever på bidrag. Det militärindustriella komplexet jublar hela vägen till banken och allt mindre andel av världens tillgångar ägs av vanliga människor. Istället för att tänka på egen och era barns framtid så verkar all vaken tid ägnas åt en av världens mest korrupta stater. En stat som nästlat sig in i det amerikanska demokratiska partiet genom att ”avlöna” Joe Bidens kriminella son. Samma parti som fabricerade och fabricerar ”bevis” mot den enda president på femtio år lättat på det amerikanska folkets bördor. Alla amerikaners bördor, inte bara vissa gruppers som har en sak gemensamt. De är inte vita.

  Jag vet inte vad som behövs för att väcka det slumrande folket. Och bara för ordningens skull, jag skiter lika mycket i Ukraina som i Ryssland. En sak till, en tumme ner är en hedersbetygelse i paritet att bli kallas rasist av vänsterblivna. En utnämning till kommendör av Vasaorden smäller inte högre.

  21
  30
   • Hubertus
    Det är nog överkurs för dig så jag förstår din oro i brist på argument.

    11
    16
   • Gammaldags Svensk:
    Sign. Hubertus o. Niklas R är de två,som ersatt gänget med Anton hans kompisar på bloggen….
    ”Låt dem bara gå på… vi klarar oss nog ändå !”

    6
    10
 2. Bra, köp vapen för att krossa fascisten Putin, för Sveriges del kan sådana köp finansieras. Stoppa invandringen, halvera biståndet och avveckla SIDA. Då lär det även finnas utrymme för sänkta energiskatter. Varför ge bort det man inte har?

  33
  12
  • Stenbock och Gammeldags Svensk är väl två av de värsta. Där ekar det riktigt tomt mellan raderna.

 3. Norge, Danmark och Tyskland är med i NATO. 😁

  Visst är det illa med räntor och energipriser, bra skäl till att stoppa Putin.

  30
  13
  • Thor:
   Min kommentar riktar sig till Petterssons förslag…
   Vad de andra sysslar med,får de bära bördan för ! Om dryga månaden kommer vi,att få svar på vad detta leder till i bl.a. Tyskland.
   En spännande höst väntar….

   17
   30
   • Jag förstår! Det är otroligt vad en enda liten skit kan ställa till med för omvärlden.

    33
    11
   • Thor:
    Menar du den tyska marionetten Van der Layen i EU,instämmer jag helt med dig !
    Har också länge förargat mig över deras ”EU-sanktioner”,som slår hårdare mot oss själva,än mot det som var tänkta målet !!

    21
    31
   • Jag menar Putin vilket de flesta förstår. De förstår även att alla uppoffringar är bättre än att låta den lille vilden (Putin) härja fritt.

    36
    18
 4. Levereras till Ukraina 2023.
  Det innebär att man planerar för ett krig mot Ryssland.
  Blir det ett Svenskt och Finländskt Nato medlemskap under tiden. Då kommer Norden att drabbas väldigt hårt av kriget på grund av våra strategiska områden.
  USA med NATO skyr inga medel när oligarkerna törstar efter utvidgad makt i världsordningen.

  24
  45
  • Det innebär bara att Ukraina kommer kunna försvara sig tills Ryssarna har rensats bort från Ukraina. Hur lång tid det tar beror till stor del på Putin. Kriget slutar när Putins gubbar är borta från hela Ukraina.

   (Förra inlägget skulle till Stenbock)

   35
   16
 5. Pettersson:
  Stenbock väntar istället på att alla de stackare som p.g.a. höga räntekostnader,el.o andra energikostnader,tvingas lämna sina hus o.hem !
  Där hade pengarna gjort någon nytta…..
  Det andra klarar säkert USA o Nato-länderna av….

  26
  37

Kommentera