Åtal väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

BROTTSLIGHET. Skellefteå tingsrätt, målnummer B 769-22, har idag väckt åtal mot en 15-årig pojke som är etiopisk medborgare för försök till mord och grov våldtäkt på en 9-årig flicka i juli i år. Det var den 7 juli i år som en svårt skadad flicka återfanns i ett skogsparti på Morö Backe. Misstankarna riktades tidigt i utredningen mot en ung pojke, som enligt registeruppgifter skulle vara född 2009. Pojken själv, och hans vårdnadshavare, uppgav däremot att han var fyllda 15 år. Åklagaren beslutade att en åldersbedömning av pojken skulle göras vid Rättsmedicinalverket. Resultatet av utförda medicinska undersökningar talar för att den undersökte har fyllt 15 år.

Sammantaget menar jag att utredningen visar att pojken har uppnått straffmyndighetsåldern. Därför väcks nu åtal för brotten, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Den 15-årige pojken har gjort vissa medgivanden i förhör. Vittnesförhör, brottsplatsundersökning och sakkunnigutlåtande från NFC (Nationellt forensiskt centrum) utgör också delar av bevisningen.

Jag menar att den tilltalade utsatt flickan för ett synnerligt lidande och att han har visat synnerlig hänsynslöshet genom att angripa målsäganden med grovt våld. Det var enbart på grund av tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades och att flickan inte dog, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Flickan har inte kunnat höras under förundersökningen på grund av sina svåra skador.

Utöver mordförsök åtalar jag också pojken för grov våldtäkt mot barn. Brottet bör bedömas som grovt eftersom han i samband med genomförandet använt sig av omfattande våld och har visat särskilt hänsynslöshet och råhet, säger Andreas Nyberg.

Mordförsök och synnerligen grov misshandel: Etiopiern har försökt strypa den 9-åria flickan med skosnören, samtidigt som han misshandlade henne, flickan kommer att få bestående men. (kort ur åtalet)

Grov våldtäkt mot barn: Etiopiern har genomfört samlag och annan sexuell handling med flickan som vid tillfället var nio år. Brottet bör räknas som grovt eftersom etiopiern i samband med genomförandet använde grovt och hänsynslöst våld. (kort ur åtalet)

Målnummer i Skellefteå tingsrätt: B 769-22.

Rättegången beräknas pågå den 12-14 oktober och 17 oktober vid Skellefteå tingsrätt, och kommer sannolikt att hållas bakom stängda dörrar.

***

TIDIGARE 2022-08-09 Den etiopiska gärningsmannen i Skellefteå är minst 15 år

BROTTSLIGHET. Pojken som är misstänkt för försök till mord och grov våldtäkt på en flicka i Skellefteå i juli är 15 år eller äldre. Det bedömer åklagaren efter den medicinska åldersbedömningen.

Det bekräftas också av pojkens föräldrar.

Föräldrarna har i polisförhör förklarat att man av misstag angav fel födelsedatum för sonen när man kom till Sverige. Det verkar också vara något som man sedan påtalat för svenska myndigheter, säger kammaråklagare Irene Falk, tillförordnad förundersökningsledare.

Eftersom resultaten från den medicinska ålderbedömningen bekräftar det som den misstänkte och hans föräldrar uppgett – att han är 15 år fyllda – så kommer vi i den fortsatta handläggningen utgå från denna ålder.

Om bevisen mot honom är tillräckligt starka när utredningen är klar så kommer åtal att väckas, säger Irene Falk.

Bilden på den 9-åriga flickan kommer från hennes föräldrar. Flickan vårdas fortfarande på sjukhus och har inte kunnat förhöras.

***

TIDIGARE 2022-07-22. Den 9-åriga flickan i Skellefteå har flyttats från intensiven

BROTTSLIGHET. Den flicka som hittades svårt skadad i ett skogsparti i Skellefteå den 7 juli har flyttats från intensivvårdsavdelningen, skriver Expressen. Flickan, som är nio år, vårdas numera på en annan avdelning. En etiopisk pojke, som eventuellt är under 15 år, misstänks för försök till mord samt grov våldtäkt mot barn. Åklagaren har begärt åldersbedömning av pojken.

Gärningsmannen och hans mamma har flyttats till ett annat län av säkerhetsskäl. Han utredde för tre år sedan för kränkande behandling av andra elever och har även antastat en vuxen kvinna.

***

TIDIGARE 2022-07-14. Varför inga demonstrationer mot våldet och för den 9-åriga flickan i Skellefteå?

MEDIA. När knarkaren och den multikriminelle George Floyd dödades av polis i USA den 25 maj 2020 gick tusentals svenskar ut och demonstrerade, svenska politiker och journalister var väldigt upprörda över USA:s polis rasism och brutalitet mot färgade.

När en 9-årig flicka i Skellefteå, blir grovt misshandlad och fortfarande ligger nedsövd, av en etiopier med oklar ålder är det tyst. Inga demonstrationer, politikerna är tysta, till och med justitieminister Morgan Johansson (S) och klimatminister Annika Strandhäll (S) håller sig borta från twitter med journalisterna tiger som muren om gärningsmannens bakgrund och ursprung. De försöker nästan få det att låta som den etiopiske gärningsmannen är ett offer.

Demonstration för George Floyd mot polisen i Stockholm, Sverige. Otroligt att polisen låter dom hållas.
Några som det inte har demonstrerats för ovan. Nedan Expressen, är det så konstigt att folk är förbannade. Samma gärningsman, minst tre överfall…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Åtal väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

 1. Det blir samhällstjänst och böter som staten betalar, om han fälls.
  Inget nytt för våra skyddsgrupper.
  Själv fick jag 17.500:- i böter för att ha kritiserat en XXXX för att han våldtagit en tolvåring och fått 22 dagars samhällstjänst som tack.
  Jag förväntar mig inte mer denna gång av våra politiskt tillsatta domstolar. Bara en ny del i det svenska folkutbytet.
  Det verkar nästan som våra politiker vill ha ett inbördeskrig i Sverige.

  13
 2. Traumatiserad, synd om särskilda skäl.

  Slut med tramset, han ska hem i följe av sina föräldrar.
  Det går inte, då får stenvändarna och Regeringen ordna så vi får lagar för det.
  Det är hög tid att löftena nu infrias.

  41
 3. Straffskalan räcker inte till.

  Men förresten är väl syftet med “straff” att avskräcka förövaren och potentiella förövare att begå liknande brott, så allmänheten skyddas. Fungerar inte här.

  Kvarstår gör livstids förvaring då vi inte har dödsstraff.

  White lives matters.
  Or it should.

  35
 4. Negrer kan även de begå brott. Negrer begår betydligt fler brott mot vita än tvärt om. Ändå gullar man med dem. Europa är de vitas hemvist. De svarta är objudna “gäster”.

  White lives matter.

  48
  2
 5. När det gäller gärningsmannen så är det ett typiskt exempel på en individ som inte haft tillgång till mat under uppväxten hjärnan har inte utväkats normalt . Och denna individ kommer ärr bli en följetong i rättssamhället och kosta enormt mycket i lidande och pengar

  41
  1
 6. Med det grova våldet som galningen använt mot flickebarnet så torde hon fått hjärnskador.Han försökte bl.a. tydligen även strypa henne och då kan man befara syrebrist och minskad blodtillförsel till hjärnan.Det är mina gissningar om flickans tillstånd.Jag hoppas att jag har fel .Vad jag önskar ska hända med galningen lämpar sig ej för tryck….

  47
 7. Detta vidriga as överträffas bara i ynkedom av dom Subbor av båda könen som annars
  inte drar sig för att skrika sig hesa om rasism när det handlar om importer.
  Jag hoppas verkligen att dessa hycklare mår väldigt dåligt när dom ser sig själva
  i Spegeln, vidrigare individer är dessa är svårt att finna!

  56
  1
 8. Hoppas flickan mår så bra som det bara går. Negern ska först och främst fysiskt kastreras. Sedan kan han med fördel låsas in på någon bunker med andra och större sexualförbrytare.

  56
  1
  • Hur det är med flickan är det många som undrar , vad det gäller gärningsmannen så kan han gärna brännas på medeltida häxbål om man frågar mig !

   54

Kommentera