Ryska fartyg observerade vid läckorna

NORD STREAM. Säkerhetstjänstemän ska i måndags och tisdags ha observerat ryska örlogsfartyg och ubåtar i området där Nord Stream läcker gas. Det uppger västerländska underrättelsekällor och en person med insyn i händelsen för CNN.

Robotkryssaren Zelenyy Dol i förgrunden och korvetten Steregushchiy i den ryska marinbasen Kaliningrad som tidigare var tysk och hette Königsberg.

Enligt källorna är det oklart om fartygen har haft något med händelsen att göra.

Ryska ubåtar ska ha setts till även förra veckan, enligt en källa.

Rysk närvaro i Östersjön har ökat de senaste åren. De testar grannländernas medvetenhet, båda till havs och i luften.

-Pettersson säger att det behöver inte betyda något. Det inte är ovanligt med ryska fartyg i området och de behöver inte ha orsakat läckorna.

Även amerikanska och andra Nato-fartyg syns regelbundet i området, liksom svenska som har marinbas i närheten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ryska fartyg observerade vid läckorna

 1. Det nämns att I synnerhet Bornholm med omnejd har nära dagliga observationer av andra staters intrång i luftrummet och till havs och avseende att Säkerhetstjänsten måndag och tisdag gjort observationer av ryska örlogsfartyg och ubåtar i området Nord Stream är därav inte speciellt märkligt.

  Amerikansk helikopter har också observerats över Östersjön natten till måndagen och första Seismologiska rörelser registrerades natten till måndag kl 02;03 och andra kl 19;04 och då hade således den amerikanska helikoptern hovrat över Nord stream 25 mil öster om Bornholm från kl 18;32 söndag till kl 03; 58 måndag.
  Mvh.

  PS, För ordningens skull nämns också att militärövningar i samarbete med flera stater har pågått senaste månaden vid Nord Stream avseende lokalisera och destruera mål under vattenytan, ds.

  22
  3
 2. *Ryska ubåtar ska ha setts till även förra veckan, enligt en källa.*

  Om dom såg *ubåtar* d.v.s fler än en så var det en skarpsynt jäkel.
  Undrar om han vet att den ryska östersjöflottan har en enda ubåt i tjänst, en gammal Kilo från 80-talet.
  Men visst även Polen har en Kilo i tjänst, misstänker att det inte är så lätt att särskilja dem åt.

  25
  9
  • Hur vet du att de inte stationerat fler ubåtar i Königsberg? Om jag inte missminner mig passerade en rysk ubåt in i Östersjön för inte så länge sedan.

   10
   1
   • På tal om ubåtar så är det i dagarna 21 år sedan vi hade påhälsning i östra skärgården. Nu är det lika svårt att avgöra vad som är övning och vad som är skarpt läge.

    Vi har inte så många ubåtar. Finns alla i Östersjön? Är alla i stridbart skick? Finns det några äldre i malpåse?

    14
 3. Inte för det k a n s k e har något med sprängningarna att skaffa,men idag kostar Dollarn i SKR 11.35. Euron står i 10.96….
  För någon månad sedan var det ombytta förhållanden !!
  Alltså tycks det vara dyrt för Europa,att tvingas uppleva ett Krig.
  Vem som tjänar på det tycks även stå klart…

  31
  31
  • Tänk nu lite på din gamla mattelärare så du inte gör bort dig igen… En hög valutakurs kan slå ut den inhemska exportindustrin och en låg kurs gynnar exporten, såsom i Sverige just nu. Ekonomika samband är inte riktigt så enkla som du gör kanske tror. Klart det är tufft med krig och vilka som tjänar på det i slutändan är nog inte klarlagt än. Vem som är orsak till lidandet är däremot mycket tydligt för de flesta. Ledtråd, börjar på “Pu”, slutar på “in”.

   32
   25
 4. Det är väl knappast någon tvekan om vem som ligger bakom terrorhandlingen/sabotaget!

  https://www.bing.com/videos/search?q=biden+%26nordstrean&ru=%2fvideos%2fsearch%3fq%3dbiden%2b%2526nordstrean%26FORM%3dHDRSC3&view=detail&mid=C683E3A36D261F62BB0DC683E3A36D261F62BB0D&&FORM=VDRVSR

  Dock nga nyheter som SVT vill förmedla!

  Men sen undrar jag också var är Bolund, Greta och dom andra miljö pajasarna?
  Dom verkar ha gått under jorden -eller så är dom upptagna med att räkna hur många gånger en ko släpper väder under en 24-timmars period…?

  55
  9

Kommentera