Uppdatering om Nord Stream

Åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har tagit över förundersökningen kring händelsen vid Nord Stream. Brottsrubriceringen är i nuläget grovt sabotage.

Blå Nordstream 1. Röd Nordstream 2. Punker läckageplatser.

Kammaråklagare Mats Ljungqvist på Riksenheten för säkerhetsmål tar över förundersökningen eftersom det kan röra sig om ett allvarligt brott som åtminstone delvis kan vara riktat mot svenska intressen. Det går inte heller att utesluta att främmande makt ligger bakom. Utredningen görs tillsammans med Säkerhetspolisen.

När mer information finns att kommunicera kommer det ske via ett nytt pressmeddelande.

Moskva avvisar alla eventuella anklagelser om att Ryssland skulle ligga bakom det misstänkta sabotaget av Nord Stream 1 och Nord Stream 2. Enligt talespersonen Dmitrij Peskov är misstankar om rysk inblandnin”dumma och absurda”.

-Pettersson minns att de som påstod att Ryssland planerade att invadera Ukraina beskyller för att ”vara hysteriska”.

Det enda man kan vara säker på när det gäller Ryssland är att ledningen ofta ljuger.

Dmitrij Peskov

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Uppdatering om Nord Stream

 1. ”Det går inte heller att utesluta att främmande makt ligger bakom. ”

  Det går väl snarare att vara nästan säker på att främmande makt ligger bakom? Rätt osannolikt att svenskar ligger bakom detta.

  24
  1
 2. Har vi inte nog med interna problem utan att en svensk åklagare ska lägga ner tid och resurser på något som inte har med Sverige att göra eller ens har hänt på svenskt territorium?

  Hur vore det om de röjde upp i orten och lagförde de yrkeskriminella från Långtbortistan istället?

  57
  8
 3. Fantastiskt vilket plötsligt intresse för brottslighet, annars är väl det mesta nedlagt i rättsrötan.

  53
  1
 4. Själv tror jag på Nato.
  Varför: jo dom älskar att förstöra för andra och kriga i andra länder
  Ponnsan
  Vietnam.

  40
  53
  • Samnytt skriver att ”AIS-datan för USS Kearsarge visar att det förra onsdagen befann sig mellan Simrishamn i Skåne och danska Bornholm. Därefter har AIS-datan stängts av, vilket kan tolkas som att örlogsfaryget inte vill att allmänheten ska veta var det befunnit sig sedan dess.”

   https://samnytt.se/polens-forre-utrikesminister-om-nord-stream-lackan-tack-usa/

   OM detta stämmer då var det troligen USA som bombade North Stream! Det finns nästan för mycket som talar för detta.

   1) Biden lovade stänga North Stream om ryssarna invaderar Ukraina

   2) Biden/USA varnade om jättealvarliga konsekvensser om ryssarna håller fake-folkomröstningar. Om USA gör inget och bara hotar deras trovärdighet minskar och de verkar svaga.

   3) precis när fake-folkomröstningar började bli klara… North Stream blev bombad

   4) Om det inte var USA, USA/Biden kunde och borde säja att det inte var USA

   5) USS Kearsarge och dess avstängning av transpondern är allt för passanse.

   6) motiven…

   a) om ryssarnas motiv: Skulle det gynna mer eller mindre ryssar om North Streams var intakt under vintern när energipriser orsakar kaos OCH våra europeiska politiker vägrar att öppna gasflödet. Jag tror att politisk press mot tyska politiker skulle bli stort om deras folk fryser ihjäl och ekonomin kollapsar FÖR att politikerna vägrar använda ryskt gas.

   b) om USAs motiv: nu finns ingen möjligt politiskt press för Europeiska politiker att igen börja använda ryskt gas

   c) Ukrainas motiv: samma som USAs, men jag tror inte ukrainare ha vågat göra det…skulle de åka fast ukraina-stödet skulle minska för kraftigt.

   Mitt slutsats… Det var USA, om Biden inte tydligt förnekar detta. Gör han det, då var det ryssar för att tydliga det inrikespolitiska vändningen mot Kina.

   25
   11
   • Var det möjligen denna USS Kearsage som gästade Gotland i förra veckan ? I så fall fanns det ju all anledning för ”gästbesöket”….
    Men om de stängde av AIS-Data måste det väl funnits en anledning !

    19
    16
   • …det också påstås att US helikoptern (Sikorsky MH-60S med ID-sign: FFAB123) har tidigare varit på USS Kearsarge och sedan har enligt transponderdata snurrat runt platser där explosioner skedde. Jag vet inte hur mycket är sant och hur mycket propaganda, men det lär vi få veta.

    Så ”vår vän Joe” berätta gärna att det inte var USA!

    18
    7
   • Ryssarna fick skulden för Ubåten i hårsfjärden sänkningen av Estonia Det mesta tyder på i dom 2 fallen att det var Nato ,med ubåten och Estonia tycks flera länder vara inblandade MI6 England b.la tror inte det ä Ryssland denna gång heller, utan USA igen

    14
    18
 5. Varför är alla upprörda över gasledningarna? Ingen är väl korkad nog att tro att vi skulle få gas av Ryssland i vinter? Putin vill bara ha rören för att bedriva utpressning. Han hade ändå stängt av gasen i vinter så för oss har sprängningarna ingen betydelse.

  Nu vet alla att vi inte får någon gas, lös det på annat sätt. Hoppas rören fylls med saltvatten och är förstörda för all framtid så riskerar vi inte att bli beroende av terrorstaten igen!

  Oavsett vem som gjort detta, STORT TACK!

 6. Pettersson:
  Dina misstankar i detta fallet skulle innebära att man saboterar i förlängningen,sina egna intressen !
  Ungefär som om Stenbock skulle punktera ett däck på min bil,för att skada tredje person !!
  Nej sedan jag läste dagens Bouleward-press i Tyskland har jag funderat över deras beskyllningar,mot Ukraina.
  Varför ? Jo detta ”Solakowskis” land söker nyttja El-problemet i Tyskland,genom att erbjuda sälja sin Atom-energi.

  27
  33
  • Nåja detta är vad man kunde förvänta sig av Kreml propagandisterna på bloggen. Små subtila antydningar om att Ukraina skulle vara skyldiga till sabotaget. Helt enligt Kreml önskningar.

   17
   8

Kommentera